Zamiast tradycyjnego tortu możemy przygotować mini torciki dla każdego. Prezentują się wspaniale. Są idealne na niedzielne popołudnie do kawy. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2 szklanki
Salonik smakówskładniki: 1 mały słoiczek buraczków konserwowych w całości 3 jajka 2 cebule 1 ogórek kiszony 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaNa stale wpisala sie w polska tradycje.Obowiazkowa pozycja swiateczna w kazdym domu.Towarzyszy wszelakim uroczystosciom rodzinnym i spotkaniom towarzyskim.Nie znam nikogo,kto by jej nie lubil.Nie ma
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki:400 g pieczarek100 g cebulisok cytrynowysólpieprznatka pietruszki2-3 jajkamajonez wegański lub zwykłyUmyte pieczarki z przyciętymi trzonkami kroimy w półplasterki lub w paski i wrzucamy do
chwile dla mniepastę co najmniej przez kilkadziesiąt minut w lodówce. Rada: do pasty niektórzy dodają też twaróg lub jajka albo jedno i drugie. Naszym zdaniem jednak najlepsza jest, gdy składa się głównie z ryby. Spróbujcie też: Co zrobić z wędzonej ryby? Spróbujcie tej pysznej sałatki z cieciorką. PRZEPIS Ta pasta z makreli was zaskoczy. Nietypowe składniki, super smak. PRZEPIS Artykuł Domowa pasta
Kulinarna Polskamąki * 4 jajka * szczypta soli Sposób przygotowania: Składniki na zacierki mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Odrywamy małe kawałki i formujemy kluseczki. Wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Por kroimy w półplasterki, szynkę w podłużne paseczki. Natkę drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku
Pobite gary Barbarypasuje zarówno na wiosenny obiad lub odświętną kolację. Tuńczyk wymaga minimum. W sałatce przewijają się różne akcenty smakowe, zaś połączenie tych dań zapewnia fantastyczne doznania na naszym podniebieniu. Próbujcie! Składniki 300g świeżego tuńczyka 5 łyżeczek oliwy z oliwek sól, pieprz garść rukoli 1 jajko 100g kaszy kuskus 1/2 pomidora 1/2 awokado ser pleśniowy srebrzysty orzechy włoskie(...)instrukcji na opakowaniu. Posolić lekko po przestudzeniu. Do salaterki przełożyć rukolę, następnie kuskus, dodać kawałki obranego awokado, plasterki pomidora i sera pleśniowego. Na sam koniec dodać kilka orzechów laskowych. Sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy i skropić sokiem z połowy granatu. Tuńczyka przełożyć na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażyć po 3minuty z każdej strony, nie dodając już żadnego tłuszczu
Raj dla Podniebieniasię go nalać za dużo XD Ma wspaniały, intensywnie jabłkowy smak i piękny kolor. Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 średnia główka sałaty lodowej puszka kukurydzy (użyłam firmy Jamar ) 1 ogórek zielony opakowanie mini mozzarelli 2 jajka płatki kukurydziane sól Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego (użyłam firmy Jamar(...)żeby lepiej pokryły nasze mięso. Jajka rozkłócamy w miseczce. Kurczaka oczyszczamy z błon. Kroimy go w niezbyt grube plasterki i każdy z nich solimy. Następnie panierujemy je najpierw w jajku, później dokładnie w płatkach kukurydzianych i od razu wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Gdy będą gotowe odkładamy na ręcznik papierowy do odcieknięcia i zostawiamy
PatiGotujestraszna ochotę na sałatkę jarzynową, przyznam szczerze że dawno je nie robiłam. Tradycyjna sałatka która gości prawie w każdym domu, szczególnie na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 5 marchewek 2 pietruszki 1 seler 5 ziemniaków 4 ogórki kiszone 2 jabłka 1 por 1 papryka czerwona 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 2 łyżki musztardy(...)oczyszczona i umyta paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy, dodajemy do pozostałych warzyw. Dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną
Bajeczna Kuchniaprzepis na śledzie pod pierzynką lub inaczej na śledziową sałatkę warstwową lub szubę. Bardzo lubię śledzie pod pierzynką ze względu na ich smak i wygląd. Oczywiście, podobnie jak z sałatką jarzynową, każdy ma jej własną wersję…:)! Zapraszam na moją…..:)!Śledzie pod pierzynkąSkładniki:8 płatów śledziowych1-2 cebul2-3 ugotowane ziemniaki4-5 ugotowanych/upieczonych buraków3-4 ugotowane jajkanatka pietruszkimajonezsól, pieprz(...)majonez układamy -starte na tarce i odciśnięte- buraczki. Skrapiamy buraczki sokiem z cytryny i oprószamy pieprzem.Znowu wierzch smarujemy cienką warstwą majonezu. Na majonez ścieramy na tarce -obrane wcześniej- jajka. Oprószamy je solą.Można jeszcze dodatkowo posmarować warstwę jajek majonezem. Wierzch posypujemy posiekaną pietruszką.Smacznego Post Śledzie pod pierzynką pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plteż dla gości lub na rodzinną imprezę. Dodatki do obiadu… ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki: 450-500 g piersi z kurczaka lub 5 sznycli drobiowych 2 jajka 100 g żółtego sera łyżka majonezu 3 łyżki mąki przyprawa gyros lub kebab olej(...)grubości ok. 1 cm (lub pokrój mniejsze kotleciki) . Posyp je przyprawą gyros i lekko wetrzyj ją dłońmi w mięso. Odłóż na bok. W tym czasie w głębszej misce wymieszaj jajko, 2 łyżki wody, majonez, mąkę i drobno starty ser (do mieszania wygodnie jest użyć miotełki do ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż
Kulinarne S.O.S.bardzo . Jest to chwilowy hit w porze kolacji Polecam , każda sałatka jest pyszna ,a już szczególnie gdy brak nam czasu cokolwiek innego . Wystarczy zrobić , wstawić do lodówki i przez kilka dni odpada nam wymyślanie co tu na szybko wciągnąć Składniki : 2 udka wędzonego kurczaka 5 ziemniaków średniej wielkości 5 jajek 1 mała puszka kukurydzy 1 średniej wielkości, czerwona cebula(...)wielkości co jajka i ziemniaki . Cebulę siekamy drobno . Kukurydzę odsączamy z zalewy . Wszystkie składniki wkładamy do miski , dodając posiekany szczypiorek , majonez, chrzan , musztardę , sól i pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy na dwie godziny do lodówki , a najlepiej na całą noc . Po wyjęciu z lodówki ponownie mieszamy i gotowe można serwować Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ziemniaczana sałatka z kurczakiem
Ogrodnik w podróżyBliny pszenno-gryczane z sałatką śledziową Bliny są tradycyjnym daniem kuchni rosyjskiej, białoruskiej i ukraińskiej, ale zakorzenionym także od dawna w kuchni polskiej. W kulturze rosyjskiej istniał zwyczaj zostawiania blinów na parapecie dla pielgrzymów i ludzi biednych. Są także podawane matkom po porodzie, jak również na stypach. Według tradycji prawosławnych ostatków, bliny były jedzone podczas obchodów Maselnicy, czyli właśnie(...)wyraźnym dodatkom. Często jest to wędzony łosoś lub jesiotr, ale może być także posiekane jajko, śmietana, a nawet konfitury (tak najbardziej smakują mojemu starszemu Trollowi). Niewątpliwie blichtru nadaje blinom kawior. Ja jednak nie jestem koneserką tego przysmaku, więc zdecydowałam się na śledzia, a raczej sałatkę śledziową. Składniki na ok 30 blinów: 200 g mąki pszennej 200 g mąki gryczanej
Pełny talerztwardo 3-4 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki majonezu sól i pieprz Jajka ugotuj na twardo – ostudź i obłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Polecam również… – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa
Kulinarny S.O.S.twardo 3-4 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki majonezu sól i pieprz Jajka ugotuj na twardo – ostudź i obłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Polecam również… – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa
Kulinarne S.O.S.