przepisów na jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKposypać pieprzem. Kolejne warstwy: posiekana cebula, ogórki pokrojone w kostkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, majonez, sól i pieprz, buraczki, majonez, sól i pieprz, pokrojone drobno jajka, majonez, sól i pieprz, posiekana zielenina. Sałatkę włożyć do lodówki, aby składniki "przegryzły się
Di gotujeSałatka kalafiorowo- brokułowa Składniki : brokuł mały - 1 szt kalafior - 1/2 szt ser feta - 1 opak jajka - 4 szt pomidor - 2 szt sos czosnkowy w słoiku - 180 g SPOŁEM sól i pieprz szczypiorek pokrojony - 2 łyżki(...)Przygotowanie : Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, al dente. pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki. Ser feta pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki , wymieszać z sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem Smacznego
Kuchnia DanusiUwielbiam zdrowe i szybkie dania, które smakują tak, że zastanawiam się czy następnego dnia powtórzyć to co jadłam dziś. Tym razem zapraszam na sałatkę. Składniki: Brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka 200g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Winiary 50 g sera Radamer w kawałku 2 ząbki czosnku szczypiorek sól 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Jajka gotujemy w osolonej
Wielki apetytkolejne zielone danie i tym samym kolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćobrać z kości, pokroić na kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Większe oliwki pokroić w grube plastry, mniejsze można zostawić w całości. Przygotować sos: z ugotowanych dwóch jajek wyjąc żółtka (białka dodać do sałatki), zmiksować je z surowym żółtkiem, musztardą, majonezem i skórką cytrynową. Na talerzu ułożyć sos, na nim składniki sałatki i posypać pokrojonym czosnkiem niedźwiedzim. *użyłam kurczaka
królestwo garówPrawie klasyczna:) Sałatka jarzynowa z surimi SKŁADNIKI: 6 jajek paluszki surimi szczypiorek kukurydza z puszki musztarda majonez (lub jogurt) sól, pieprz Bardzo fajna propozycja na śniadanie. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kosteczkę. Do dużej miski wsypujemy jajka pokrojone surimi i posiekany szczypiorek, do tego kukurydza z puszki. Dodajemy łyżkę musztardy
MarciochaKucharzyskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniasię sposób podawania sałatek, przynajmniej do kolacji, w małych miseczkach, dla każdego domownika osobno więc i tą sałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie. Kolorowa sałatka SKŁADNIKI: 1/4 kapusty pekińskiej 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikażdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))Składniki;5 solonych filetów śledziowych,cebula,4 ogórki konserwowe,2 ziemniaki duże,2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką,3 jajka,majonez,Wykonanie;Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy cebulę
Anioły w kuchniThe post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojepokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed podaniem wymieszać. Smacznego! Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchnikażdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie;Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy cebulę
Anioły w kuchnikolejny dylemat, chciałam koniecznie warstwową sałatkę i tak się zastanawiam... ale jak ją przyprawić? No i wymieszałam majonez z musztardą i powstały pyszny, nieco ostrzejszy sosik :) Sałatka wszystkim smakowała, polecam :)Składniki 7 jajek, 200 g szynki konserwowej, 1 słoiczek selera wybornego, 1 puszka kukurydzy, 5 łyżek majonezu, 2 łyżki musztardy, natka pietruszki. Przygotowanie: Jajka gotujemy
Aga w kuchnikawałki, jajka i ser pokroić w pół plastry, ogórek w grube kawałki Wszystkie składniki prócz jajka wymieszać, posolić, dodać pieprz i polać oliwą Dodać pokrojone jajka i całość jeszcze raz wymieszać Ja do tej sałatki dodałam jeszcze pokrojoną łodygę selera naciowego, ale to już dla tych co lubią ten specyficzny smak
Proste Potrawy