Sałatka kojarząca się z Wielkanocą, bo smakuje jajkami i chrzanem:). Nic nie stoi jednak na przeszkodzie by zrobić ją na Boże Narodzenie ! Kurczaka można z powodzeniem zastąpić dowolną szynką. Ostrość można dowolnie regulować dodając mniej lub więcej chrzanu. 500g filetów z kurczaka 6 jajek 1 puszka kukurydzy 300g sera żółtego 1 pęczek szczypiorku 5 łyżeczek chrzanu 2-3 łyżki majonezu
Szefowa kuchniwięc nastał czas na odsłonę zimową. Gorąco polecam. Smakuje wyjątkowo, bo babcina, a że jest czas świąteczny to już w ogóle brak słów :) Składniki na zimową sałatkę mojej babci (około 10 porcji): 5 jajek na twardo duże jabłko 3 ogórki kiszone puszka kukurydzy puszka groszku 3 ugotowane marchewki 2 średnie, ugotowane ziemniaki łyżka śmietany 5 łyżek majonezu sól Jajka obrać
Karola gotujeProsta kolorowa sałatka. Składniki 600 g niewielkich ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki konserwowe sól 2 łyżki małych kaparów 2 łyżki jasnego octu winnego 4 łyżki oliwy pieprz cukier 1 czerwona cebula 200 g cieniutko pokrojonych plasterków szynki gotowanej 4 łyżki posiekanego szczypiorku Przygotowanie Wyszorowane ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie. Jajka obrałem
R'n'G KitchenSałatka z kalafiorem nie musi być nudna, wystarczy trochę wyobraźni, kilka składników i smaczna propozycja sałatki gotowa! Smacznego! :) Sałatka z kalafiorem Składniki: 1 kalafior 2 jajka ugotowane na twardo puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2-3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Kalafiora dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie
Smaki Nataliidrobno siekamy i dodajemy do sosu. Chwilę gotujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie vegetą. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Sosem polewamy jajka. Podajemy z młodymi ziemniakami, mizerią lub sałatką
My simple kitchencytryny. Dokładnie mieszamy i odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem. Tatar podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipraktycznie o każdej porze roku. Niektóre przygotowywuje z majonezem lub z olejami rzepakowymi o różnych ciekawych smakach, które jeszcze bardziej podkręcają smak sałatki. Składniki: - 1 opakowanie paluszków krabowych - 8 jajek - 2 ogórki gruntowe - 2 ogórki konserwowe - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej - 2 łyżki kaparów - 2 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - szczypta suszonego koperku - sól i pieprz Przygotowanie
Zainspirowana w kuchniPomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić. Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek na wielkanocnym
Cooking Monsterprzy okazji cały czas pożeram szparagi :) Sałatka jest pyszna sama w sobie ale również jako dodatek np. do grilla. Weganom proponuję wersję bez jaja :) Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów, z jajkiem 12 zielonych szparagów 15 małych, młodych ziemniaczków 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 jajka ugotowane na miękko sos : 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki oliwy
Dzieje kuchennej WiewióryOtwieramy, omijamy wstęp, bo wiadomo, że do niego się wraca na końcu. Lecimy prosto do pierwszych przepisów. A tam m.in. krem z groszku i szparagi z jajkiem sadzonym. Hello? Lekka konsternacja. Kartkujemy dalej. Sałatka grecka i śledzie w oleju. Milczące spojrzenia, jednemu drga brew, drugi już się nudzi. Jeszcze kartka. I jest. Uff. Mamy to, czego chcieliśmy. Ba, nawet
GRUBY WAŁEKtyle, że postanowiłam go wypróbować. Kiedy zaczęłam przygotowywać składniki, Dario zajrzał do kuchni i stwierdził: -O, będzie sałatka. Nie wyprowadzałam go z błędu, ale nie przygotowywałam sałatki. Zrobiłam sos tatarski, który podałam z jajkami na twardo. Był pyszny. Smakował wszystkim. Polecam. Składniki: • 4 ogórki konserwowe • 6 marynowanych pieczarek • 2 jajka ugotowane • majonez • 1 łyżka chrzanu • 2 łyżeczki jogurtu • sól • pieprz
W mojej kuchniSałatka migdałowa jest świetną alternatywą sałatki warzywnej (popularnie na Śląsku nazywanej "szałotem"). Sałatka z typu sytych z ciekawym aromatem prażonych migdałów. Do wykonania tej sałatki używam : brokułu ziemniaków kukurydzy płatków migdałowych jajek
SPS CateringOtwieramy, omijamy wstęp, bo wiadomo, że do niego się wraca na końcu. Lecimy prosto do pierwszych przepisów. A tam m.in. krem z groszku i szparagi z jajkiem sadzonym. Hello? Lekka konsternacja. Kartkujemy dalej. Sałatka grecka i śledzie w oleju. Milczące spojrzenia, jednemu drga brew, drugi już się nudzi. Jeszcze kartka. I jest. Uff. Mamy to, czego chcieliśmy. Ba, nawet
GRUBY WAŁEKgdyż zdałam sobie sprawę, że dawno u nas nie było sałatki z tego warzywa. Zdrowa, pożywna i ... zielona :) Por nie taki straszny jak go malują! Zapraszam :) Sałatka z pora. Składniki: 1 por 4 jajka 3 łyżki majonezu ser żółty (6 plasterków) 4 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Posiekać por na pół księżyce
Tagebuch po polskuplastry bo tak się najwygodniej je. Układamy w naczyniu najpierw pomidory które dodatkowo możemy przyprawić, posypujemy odsączoną kukurydzą z puszki a na wierzchu układamy brokuły. Sałatka ta najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych jajek na twardo umieszczonych pod warstwą brokułów, obficie polana sosem czosnkowym na który przepis ukaże się w następnym poście. Można ją także używać jako dodatek do obiadu, bardzo
Tanie przepisy studenckie