salatka z jajek - 2133 przepisów (strona:69/143)

Kruche babeczki nadziewane sałatką porową 133

Niecodzienny sposób podania sałatki. Prezentuje się wyśmienicie, smakuje jeszcze lepiej, Składniki na ciasto: 30 dag mąki, 15 dag masła, 1/3 szklanki kwaśnej śmietany, 1 jajko. Składniki na nadzienie: 2 pory, 2 łyżki masła, 2 jajka, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche  ciasto i odstawić

Tradycyjna Kuchnia
komunijna sałatka warstwowa 3735

składniki: 250 g szynki konserwowej 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 2 pory 150 g sera żółtego majonez (u mnie

Domowy Smak Jedzenia
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 152

ryżowe nadziewamy mięsem i zwijamy w ruloniki, pomiatając o tym by założyć boki do środka. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu

Smakowy Raj
Sałatka z pestkami dyni 195

Składniki: ok 50 - 80 g gotowanego lub pieczonego mięsa 3 jajka pół czerwonej cebuli kilka suszonych pomidorów łyżeczka octu jabłkowego pestki dyni sól, pieprz koperek Przygotowanie

Gaździnka warzy
Poniedziałkowy "fit" - zdrowa, kolorowa sałatka na zakończenie roku 340

ciężaru ubyło. Tym razem zapraszamy na prostą sałatkę, którą polecamy wszystkim aby zdrowo zakończyć mijający rok ... :) Zdrowa, kolorowa sałatka     SKŁADNIKI : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 pora 1 ogórek zielony 2 pomidory sól pieprz 2 duże łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka czarnuszka Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka i pomidory obrać ze skórki i pokroić. Pora pokroić na drobne

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Banalna sałatka jesienna... 99

Kolejna sałatka na kolejne leniwe niedzielne popołudnie.Składniki na 2 osoby:- dwie garści rukoli- 1 papryka zielona- 2 średnie czerwone pomidory- 4 jajkaSkładniki sosu:- 2 łyżki oliwy- 1 łyżka octu balsamicznego z modeny- sól wg uznania- 3 małe łyżeczki mioduNa dno salaterki ułożyć rukolę a jako drugą warstwę pokrojone w okręgi pomidory i paprykę. Wskazówka, oczyśćmy pomidory z pestek, zdaniem(...)Brasileiro są niekorzystne dla zdrowia i powodują powstawanie kamieni. Gotujemy jajka i kroimy na 4. Polewamy sosem.Gotowe

Smaki Brazylii
Pasta z wędzonej makreli 204

Czas na rybę tym razem wędzoną. Pasta z wędzonej makreli, twarożku , ogórka, jajka- jest doskonała do pieczywa zarówno na śniadanie jak i na kolację. Polecam.SKŁADNIKI1

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka warzywan 221

Sałatka warzywna .Pyszna tradycyjna sałatka która często g.ości na naszych stołach                 Zapraszam :)Składniki :kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę

Sama słodycz i szczypta chili
Bułeczki z kminkiem i oliwkami (bez glutenu, jajek i mleka) 154

Aromatyczne i sycące, najlepsze są jeszcze ciepłe. Doskonałe do sałatki ze świeżych pomidorów i lodowej sałaty. Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. mix ciasta bezglutenowego Bezgluten) 500

głodny alergik
Tarta z gruszką i szpinakiem 179

wałkujemy. Następnie tniemy na paseczki. Na upieczony spód tarty wykładamy szpinak z ricottą, na to wylewamy masę z jajek. Układamy paski z ciasta i wkładamy tarte do piekarnika na około 35 minut. Po tym czasie podajemy na ciepło z sałatką. Smacznego

Kolizje Smaków
Domowy majonez 159

rezygnuję z ich zakupu. Z podanych w przepisie składników wychodzi dość spory słoiczek. Ja najdłużej przechowywałam go w lodówce 10 dni. Przeważnie wystarcza na dwa dni góra , szczególnie gdy robię sałatkę. Zachęcam wszystkich do robienie swoich własnych majonezów , sosów czy ketchupów. Te ze słoika to w większości sama chemia. Składniki(...)jajka * łyżeczka musztardy * łyżka soku z cytryny * sól , pieprz do smaku * szklanka oleju  Przygotowanie :Do słoiczka wbijamy jajka, przyprawiamy , dodajemy musztardę oraz sok z cytryny. Wlewamy olej - ja wybrałam rzepakowy. Blenderem mieszamy w górę i w dół słoiczka około 3 minuty aż do uzyskania gęstej konsystencji. Ja robię w słoiczku , później go zakręcam i wstawiam do lodówki. Nie mamy

Magiczne Życie Marty
Sałatka z wędzonym kurczakiem 1629

składniki:350 g wędzonej piersi kurczaka1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli5 jajek ugotowanych na twardo3-4 ogórki kiszone1 łyżka natka piertuszki4-5 łyżek majonezuPierś kurczaka, jajka

Monia miesza i gotuje
Trylogia pierogowa: Pierogi ruskie 187

Cytat z łódzkiego baru mlecznego: - Kto zamawiał ruskie? Głos z sali: - Nikt, sami przyszli! Tak jak z sałatką grecką i rybą po grecku, nikt nie wie czemu pierogi ruskie nazywane są w ten sposób, skoro z Rosją nic wspólnego nie mają. Nie zmienia to jednak faktu, że są pyszne, choć musiałam do nich dorosnąć (więc może jednak mąż ma słuszność(...)jest jednak nieco odmienna od standardowej, mam nadzieję, że wam się spodoba i posmakuje. Pierogi ruskie 250g mozzarelli 250g fety 2 duże ziamniaki 1kg mąki ~600ml letniej wody 1 jajko 100g roztopionego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ziemniaki obrać i ugotować. Po lekkim przestudzeniu rozgnieść je widelcem, zetrzeć do nich mozzarellę na małych oczkach tarki i dodać pokrojoną

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sól - jaką wybrać i do czego stosować 181

sodu oraz niewielkie ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru, który nadaje tej soli zapach i smak.... zgniłych jajek. Stosowana jest głównie do do ostrych sosów i dipów oraz pikantnych przekąsek. Niewielka ilość kala namak dodana do tofu nadaje mu smak sałatki jajecznej. Ze względu na swój specyficzny smak kala namak nie każdemu będzie odpowiadać. sól z Maras (zwana też

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z chia i kiełkami rzodkiewki 288

smaku. Dzięki niej spokojnie ugasicie głód jednocześnie uzupełniając witaminowe braki. Nasiona chia które od pewnego czasu są bardzo modne możemy używać w bardzo prosty sposób jako posypka do wielu sałatek w łatwy sposób dostarczając składników odżywczych. Kiełki rzodkiewki są bardzo intensywne w smaku dlatego nie przesadzajmy z ich użyciem. Pamiętajmy żę takie kiełki to źródło ważnych witamin(...)Przygotowanie: 1/ Na spód salaretki kładziemy pokrojoną kapustę pekińską, dodajemy pokrojone na 4 części jajko, plastry sera brie przekrojone na pół oraz pokrojony w paski suszony pomidor. 2/ W małej szklance mieszamy olej z żurawiną i odrobiną soku z cytryny a następnie polewamy nim sałatkę. Dodajemy kiełki rzodkiewki oraz posypujemy wszystko nasionami chia. SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania