papryki czerwonej 150 g ogórków konserwowych 200 g cebuli 250 g pieczarek około 100 g koncentratu pomidorowego około 7 łyżek ketchupu pikantnego lub łagodnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Śledzie po węgiersku Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki płuczę je w zimnej wodzie, zalewam zimną wodą
Uwaga Babcia Gotujetuńczyka (użyłam w oleju) 2 jajka (ugotować, zetrzeć) 1/2 dużej cebuli (posiekać, użyłam białej i czerwonej) żółty ser (ilość wg uznania, zetrzeć) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Wszystkie składniki układać warstwami w kolejności, którą zaprezentowałam powyżej. Dowolne warstwy (można każdą) posmarować (cienko) majonezem i delikatnie oprószyć solą oraz pieprzem. Sałatka na końcu powinna być posypana (obficie) żółtym serem. Udekorować
Di gotujeTradycyjna sałatka śledziowa. Smaczna i prosta w wykonaniu. Składniki: ¾ szklanki fasoli (dowolnej), 3 szklanki wody, 2 świeże ogórki 2 płaty śledziowe w oleju, 1 cebula, 1 pomidor, 2 łyżki śmietany, ½ szklanki majonezu, natka pietruszki, sól do smaku, pieprz do smaku. \ Wykonanie: Fasolę umyć, zalać przegotowaną wodą i odstawić na dwie godziny. Następnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Śledzie
Tradycyjna Kuchniaziemniaczaną. Wrzucamy do pieca, na patelnie, na grilla, gdziekowiek i doprowadzamy do tego by była gorąca :)Przepis na sałatkę z pomidorów równie prosty:Kupujemy na tagu świeże, pyszne pomidorki, kroimy, skrapiamy octem winnym, dodajemy sól morską, świeżo mielony kolorowy pieprz, troche cebuli cukrowej i trochę czerwonej i i to by było na tyle ;)Ja podaje to z sosem czosnkowym robionym
Z butelką mleczka w tleŚwięta..Święta i Po Świętach .... Dziś proponuję kolorową sałatkę z gotowanych pieczarek. W Angli pada jest straszna pogoda więc kolor jak najbardziej jest wskazany. SKŁADNIKI: 20 Dag pieczarek 5-6 płatów papryki czerwonej konserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku SOS: 3 łyżki(...)między czasie wszytskie warzywa siekam i kroję w kostkę. Ser żółty również kroję w kostkę. Przestudzone pieczarki wrzucam do miski gdzie będę przygotowywać sałatkę. Dodaję resztę składników. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję składniki sosu, również mieszam. Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem by wszytskie smaki się ze sobą połączyły. SMACZNEGO
Gotowanie PatkiCześć! Kolejna sałateczka tym razem z wędzoną makrelą , prosta, szybka i smaczna :) składniki: ok 75 g mieszanki sałat 2-3 garści kiełków cebuli połowa papryki czerwonej
Cukier&Pudertrzech kolorach :żółty,zielony,czerwony.(finalnie jest miło dla oka) -0,5 kg cebuli pokrojone w pióra -0,5 kg ogórek pokrojony w talarki 0,5 cm gr. -0,5 kg marchwi pokrojone w cienkie talarki Można jeszcze sałatkę wzbogacić i dodać: -0,5 kg kalafiora -0,5 kg brokuł -0,5 kg fasolka
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.warto wypróbować, bo jest bardzo smaczna. Inspiracją była wizyta na stronie Ewy "Smaki na talerzu" "salatka z jajkami" i oryginał jest de luxe. Ja zrobiłem z tego co mam pod ręką, bez dodatkowych zakupów. Potrzebujemy: makaron, groszek z marchewką, jajka, cebulę, kilka plastrów sera i majonez. Majonez musiałem zrobić wg majonez-domowy-w-10-sekund pozostałe
chleba naszegoUwielbiam sałatki,a taką mieszankę,mogła bym jeść codziennie i do wszystkiego,sprawdzi się na każdej imprezie ale również do grilla będzie super pomysłem-polecam!! Składniki: 10 pomidorków koktajlowych, awokado, słoik oliwek(zielonych lub czarnych) opakowanie mozzarelli mini(malutkich kuleczek) cebula czerwona, 4 łyżki octu balsamicznego 6-7 łyżek oliwy z oliwek(lub jakiejś smakowej,np z bazylią i pomidorami(...)kroimy w kawałki,pomidorki koktajlowe kroimy na połówki(lub ćwiartki jak są większe) dodajemy odsączone oliwki,i pokrojoną w półplasterki cebulkę mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy nim sałatkę,doprawiamy solą i pieprzem smacznego
Swojskie jedzonkołyżeczką soli i odstawiłem na ok. godzinę. Po tym czasie odcisnąłem wytworzony sok, przelałem cebulę chłodną wodą i ponownie odcisnąłem na sitku. Umieściłem warzywa, ocet, olej i cukier w garnku, zagotowałem i gotowałem ok. 5 minut, często mieszając. Następnie przełożyłem sałatkę do słoików, szczelnie zamknąłem. Pasteryzowałem w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 125 stopni
R'n'G Kitchenwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą. Jest pyszna! Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Warzywa: buraki i biała kapusta w równych proporcjach cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników Zalewa: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli 1 szklanka cukru
Di gotujehttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/saatka-wiosenna.html Składniki: główka sałaty 2 czerwone papryki pęczek rzodkiewki 1 ogórek
w mojej kuchniBardzo często szukamy inspiracji na przygotowanie pysznej sałatki do potraw z grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!paseczki. Na półmisku układamy roszponkę, pomidorki, cukinię, cebulę, tuńczyka z puszki, cieciorkę z puszki, ćwiartki jajek, mieszankę warzywną, żółty ser, wszystko posypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, a na jajkach układamy kawior (jeśli mamy). Polewamy sosem.Sos: wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą najlepiej trzepaczką by oliwa się "wtłoczyła"sałatka wypasiona
Bon Appetit Małgorzaty