sałatka z brokułem i migdałami - 76 przepisów (strona:3/6)

94 przepisy na drugie śniadanie 228

grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni(...)ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z brokułem, fetą i kiełkami rzodkiewki 220

Pyszna zielona sałatka. Jeśli masz ochotę dodaj uprażone płatki migdałów lub pestki słonecznika, aby dodać jej chrupkości. Wiem, wiem, rzadko ostatnio zaglądam na bloga. Ale tak

Kraina Tysiąca Smaków
Krem brokułowy – przepyszny! 131

przyjemnością sięgamy po coś lżejszego. Chłodniki , kremy , i sałatki najczęściej goszczą na stołach. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny krem brokułowy. Niesamowicie aromatyczny , łatwy do zrobienia , sycący i pyszny! W sam raz na szybki obiad w upalny dzień! Polecam! SKŁADNIKI: * bulion warzywny – 1,5 l * brokuły – 0,5 kg * ziemniaki – 2 szt * śmietana 18% słodka(...)mały pęczek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Brokuły dzielimy na różyczki , ziemniaki obieramy, szczypiorek bardzo drobno siekamy. Do gorącego bulionu wrzucamy ziemniaki, po ok. 15 minutach dodajemy brokuły. Wszystko gotujemy ok. 15 minut na średnim ogniu , a następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy szczypiorek i miksujemy na gładki krem. Wlewamy śmietanę , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wsypujemy płatki migdałów, starty żółty

Ostra na Słodko
Co jeść w podróży? 134

ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską

Moja smaczna kuchnia
Świąteczne sałatki 530

sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem i soczewicą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną

Moja smaczna kuchnia
Co zamiast fast food – menu na tydzień 127

działo się podczas dwóch godzin poświęconych na przygotowanie niedzielnego obiadu. Za jednym zamachem upiekliśmy warzywa do sałatki z komosy na poniedziałek oraz do ratatouille na wtorek. Równolegle zrobiliśmy też burgery z cieciorki i koziego sera na środę i ugotowaliśmy zupę brokułową z mielonymi migdałami . To danie na piątek, dlatego trafiło do zamrażalnika. Zupę podaliśmy z grzankami z koziego sera(...)wersji z wyższej półki zrobiliśmy też focaccię z kaszanką jako przystawkę dla gości naszych teściów. W tych okolicznościach danie też sprostało wyzwaniu! Piątek – Zupa brokułowa z mielonymi migdałami Gotowany brokuł, co tu dużo mówić, nie pachnie najlepiej. Skąpany w mleku kokosowym i migdałach ma znakomity aromat. To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka tylko kilka składników

Niedzielny kucharz
Sylwester 2017 250

migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna(...)czosnkowym jogurtem Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Ciasto na pizzę Rossini Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Brukselka zapiekana pod kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto

Moja smaczna kuchnia
Jedzonko do pracy #2 127

sałatka rozmaitości (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, dymka). Lunch: Makaron z brokułem - makaron i brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać 150g serka Philadelphia, podlać mlekiem dla uzyskania w miarę rzadkiego sosu, dodać makaron i podzielonego na małe różyczki brokuła, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostra papryka oraz mielonymi migdałami

Codzienne Gotowanie
Sałatka z pieczonych brokułów. 317

mnie zawsze powinno się je piec a nie gotować, spróbujcie raz a będziecie wiedzieć o czym mówię. Na dużą miskę sałatki potrzebujemy: 1 brokuł surowy garść płatków migdałowych kilka ząbków czosnku pół kostki fety lub gorgonzoli Brokuł dzielimy na różyczki, układamy na blaszce i wkładamy do pieca, nastawiamy na 180 stopni i zapiekamy uważając by nie spalić drobnych różyczek(...)głąb był miękki - powinno to zająć ok pół godziny w zależności od szybkości nagrzewania się piecyka. Tak samo postępujemy jeśli mamy brokuły mrożone, wkładamy do pieca zamrożone, otwieramy tylko raz na jakiś czas drzwiczki by wypuścić parę wodną. Migdały i pokrojony w plasterki czosnek prażymy na patelni (bez tłuszczu), uważamy by czosnek nie zabrązowił się, gdyż przez to zrobi się

Z butelką mleczka w tle
Karnawał na stole 211

gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna  Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym  Sałatka żółtaSałatka z kurczakiem i selerem Przekąski:Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą(...)pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiemBarszcz czerwony do paluszków i pasztecikówSzaszłyki z kurczakiem i papryką Małe słodkości:Oponki z seremPierniczki świątecznePierniki lukrowaneCiasteczka pełnoziarniste z orzechami i migdałami  Ciasteczka orzechoweKruche ciasteczka z beząCiastka / Torciki warszawskieCiastka francuskie z marmoladą różaną  Wafle kajmakowe  Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym  Muffinki pomarańczowo-cytrynoweMuffinki z truskawkamiMuffinki

Kuchnia domowa Ani
Dieta paleo 8 niezbędnych rzeczy w kuchni 134

także orzechy, z których uzyskamy mąkę do pieczenia paleo chleba lub bułek. Ważne, aby jego moc miała min. 500W, wówczas poradzi sobie z ciągłym blendowaniem dość twardych rzeczy: orzechów, migdałów, mrożonych owoców (choć tutaj niezłym rozwiązaniem jest również młynek z funkcją mielenia orzechów i rozdrabniania ziaren). 2. Banany Nie ma dnia, abym nie zjadł kilku bananów. To idealna przekąska przed(...)się zawsze mieć boczek w lodówce. Ważne, aby był dobrej jakości ze sprawdzonego sklepu. Tutaj znowu możliwości są ogormne, np. na śniadanie, do dodania do sałatki lub jeden z moich ulubionych szybkich obiadów, gotowany brokuł z czosnkiem posypany skwarkami z boczku. Pycha. Zresztą z boczkiem wszystko jest lepsze. WSZYSTKO! 4. Olej Kokosowy Tutaj możecie poczytać o jego niesamowitych właściwościach. Jego

PaleoLife
TABBOULEH Z WARZYWAMI 125

przygotowanie jej na bloga – i oto jest! Specjalnie dla Was! Lekka, pyszna, dietetyczna, a zarazem sycąca sałatka Tabbouleh. Kuskus połączony z warzywami takimi jak cukinia, kolorowe papryki i świeże zioła jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo piknikowe danie. Płatki migdałów raz orzechy włoskie, to taka kropka nad I, która sprawia, że każdy po zjedzeniu oblizuje się ze smakiem(...)czosnek – 3 ząbki * orzechy włoskie – ok. 100 g ( do kupienia TU ) sok 1 cytryny * oliwa z oliwek – ok. 0,5 szkl * sól, pieprz + płatki migdałów ( do kupienia TU ) + ja dodałam jeszcze brokuł, ale nie jest o konieczny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kuskus wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad poziom, zostawiamy na kilka minut. Pomidory, ogórka, cukinię i paprykę

Ostra na Słodko