Trzy traumy z czasów przedszkolnych. Szpinak – z wyglądu przypominający błotnistą breję, w smaku nie przypominający niczego. Brokuły – szarawe, rozgotowane kapcie. Brukselka – maziste
Mam To Na Widelcugranatem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą
Moja smaczna kuchniaGrillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skórki, szynka, ser topiony ementaler, cebula posiekana i szczypta miłości babci do wnuczek. Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Składniki: główka brokuła 3 jajka ugotowane na twardo 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki konserwowego groszku 1 cebula biała majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, aż będą al dente
Moja smaczna kuchniaPolecam mój sos warzywny do makaronu, oczywiście bezglutenowego. To bardzo smaczne, lekkostrawne i zdrowe danie, jednocześnie nietrudne w przygotowaniu. Zapraszam. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego 1
Kawa z mlekiempowrót do sałatek lekkich i smacznych, których przygotowanie nie zajmie nam więcej niż 30 min i będą idealną alternatywą na lunch do pracy zamiast kanapki. Składniki: 250 g brokuła (mniej więcej wychodzi to z porcji, którą kupujecie bez ciężkich łodyg :) ) kukurydza wg uzaniania 2 jaja ugotowane na twardo 4 łyżki jogurtu naturalnego Jarzynka do smaku Przygotowanie: brokuły zblanszować - tak żeby
Gotowanie z pasjąKotleciki z brokuła i zielonego groszku to ciekawy pomysł na wegeteriański obiad. Wyjątkowe smaczne i bardzo proste do przygotowania. Z sałatką z czerwonych buraczków, dipem jogurtowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Babeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g
Gospodyni Miejskawinegret – w sezonie dorzuciłabym też świeże pomidory, w zimie było to bez sensu. Sałatka na drugi dzień na śniadanie lub lunch do pracy gotowa! Mogłoby się wydawać, że skoro kuskus z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny w obsłudze to tak samo będzie z brokułem – nic bardziej mylnego. Mimo, że te dwa warzywa są bardzo do siebie podobne
Karo in the Kitchenwarstwami, 1/2 brokuła, 1 pomidor pokrojony w kostkę, trochę sera, por i znów brokuł, pomidor, ser i por, w kubeczku mieszamy śmietanę z majonezem i wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, ja doprawiam trochę mocniej bo warzywa nie solone, dodajemy też szczyptę cukru do smaku i polewamy sałatkę naszym sosem
KUCHNIA POLSKAprzepis na sałatkę i właśnie ona poszła na pierwszy ogień do wypróbowania. Sałatka w sam raz do pracy, jest dosyć sycąca - jeśli lubicie ten zdrowy olej - zachęcam wypróbowanie. Smacznego! Składniki: 2 garści rukoli 50 g makaronu, u mnie penne garść kiełków (u mnie kiełki brokułu) 3 pomidory suszone 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki oleju lnianego sól, pieprz, odrobina bazylii
psgotujemytego przepisu. Warzywa ze słoików świetnie sprawdzają się w zimie do sałatek, lub jako zakąska. Warto już dziś pomyśleć o długich zimowych wieczorach i przemycić w słoiczkach trochę słońca i kolorów na ten czas. Kolorowe pikle warzywne SKŁADNIKI: 1 mały kalafior 1 mały brokuł 3 marchewki 2 papryki czerwone 3 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 szklanka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiRolnym Ludwik Majlert na warszawskiej Białołęce ciągle odkrywam nowe warzywa. Był brokuł łodygowy, natomiast motywem przewodnim dzisiejszego postu będzie młoda kapusta sałatkowa. Kształtem przypomina nieco klasyczną kapustę, tylko główka tej sałatkowej jest bardziej stożkowata. W smaku jest delikatniejsza, liście są mniej zwarte, a sałatka z niej sporządzona od razu nadaje się do jedzenia. Nie trzeba
Kulinarne przygody Gatity