Składniki: brokuł żółty ser 3 łyżki czubate majonez pieprz sól Sposób przygotowania: Ugotować brokuł. Ostudzić. Pokroić ser w kostkę. Dodać majonez, sól i pieprz do
Przepisy kulinarne babci Antoninyomega-6, także jest idealnym dodatkiem do wszelkich sałatek i nietylko. Na dwie porcje: składniki na gzik: 250 serka twarogowego 3-4 łyżki jogurtu lub śmietany sól, pieprz składniki na sałatkę 1 cykoria 1/2 długiego zielonego ogórka 1 mała cebulka ziarna słonecznika i dyni natka pietruszki 1/2 szklanki oleju rydzowego Twarożek rozmieszać z jogurtem i przyprawić, następnie przełożyć
Jadło i czytadłoskładniki* opakowanie 250 g tortellini z szynką lub mięsem* 1 puszka cieciorki konserwowej* 1 puszka groszku konserwowego* mały słoiczek papryki konserwowej* 1 słoik marchewki konserwowej* 4
Mix smakuSkładniki:3 jajkasłoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek
Walijskie PichcenieSkładniki:1 kapusta pekińska2 marchewkikawałek pora1 jabłko2 łyżki majonezułyżka jogurtu greckiegosólodrobina cukrukoperekWykonanie:Kapustę szatkujemy. Marchew, jabłko ścieramy na oczkach, pora drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem
Walijskie PichcenieSkładniki:1-2 porcje 4 plastry cienko pokrojonego boczku (2 plastry pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona
Gorący kąsekrosso4 łyżeczki oliwy z oliwekświeży kopereksól i pieprzPRZYGOTOWANIE:Na początku wstawiamy do gotowania makaron. Ten typ makaronu jest gotowy po 7-9 min. W między czasie przygotowujemy resztę składników naszej sałatki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka rozdrabniamy. Siekamy koperek.Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do makaronu dodajemy paprykę, cebulę, tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Dodajemy majonez(...)pesto rosso i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki ze sobą delikatnie łączymy. Przed podaniem schładzamy naszą sałatkę w lodówce. Smacznego
kulinarnyJapieprzu i cukruPRZYGOTOWANIE cytrynowego vinaigrette:Do miseczki wlewamy oliwę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, ocet winny, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i cukru. Wszystkie składniki ze sobą łączymy za pomocą trzepaczki/ ubijaczki na jednolity sos.PRZYGOTOWANIE sałatki:Umyte i osuszone sałaty (dębowa, rzymska, rukola) rwiemy i układamy na talerzu. Następnie na mixie sałat układamy pokrojone pomidorki koktajlowe, koper włoski i mozzarellę
kulinarnyJaprzygotowania użyłam makaronu w kształcie ryżu co świetnie komponowało się z pozostałymi składnikami. Ryż ten dostałyśmy do testowania od formy CZANIECKI za co bardzo dziękujemy :) Chłopska sałatka makaronowa SKŁADNIKI: 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu CZANIECKI 2 kiełbaski śląskie 10 dag sera w plastrach 1 puszka sałatki meksykańskiej (kukurydza groszek papryka) 2 jajka 2 łyżki majonezu sól i pieprz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy listki bazylii, polewamy sosem z miętą i odstawiamy miskę na chwile do lodówki, by składniki się wystudziły Przed podaniem na stół posypujemy sałatkę ziarnem sezamu. Składniki na sos: mięta sok z cytryny oliwa miód Kilka liści umytej, osączonej mięty siekamy, dodajemy do niej około 2 łyżek soku z cytryny, 2-3 łyżki oliwy(...)łyżkę miodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. polać sosem sałatkę. Pomysł na sałatkę z "Moje Gotowanie Ekstra" 1/2015
Proste Potrawypokroić w kostkę, wymieszać z soczewicą, dodać pokrojoną rukolę Sałatkę doprawić solą słoneczną, ostropestem, polać olejem i wymieszać. Przepis pochodzi z książki Stefanii Korżawskiej "Cztery kroki do zdrowia" Sałatka oszczędna w składniki , a to co pisze o niej autorka : "Uwielbiam te sałatkę, bardzo często zastępuje mi obiad. Szczególnie zaś wtedy, gdy pisze książkę. Wówczas moje pożywienie musi być być(...)trawieniu pokarmu, a w mózgu pozostaje tylko tyle, by podtrzymać procesy życiowe. I o intensywnej pracy twórczej można zapomnieć. Natomiast sałatka jest lekkostrawna i bardzo wartościowa dla organizmu, wszak dostarcza organizmu, wszak dostarcza mu niezbędnych składników do budowy zdrowia. Soczewica- posiada wiele witamin i mikroelementów, także kwas foliowy, drogocenne białko, bogata jest w błonnik. Skutecznie obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów
Proste PotrawyZiemniaki to jeden z głównych składników do sałatek, a przygotowane w poprawny sposób można powiedzieć, że są królami kuchni i sałatek. Sałatka ziemniaczana, to idealna sałatka z dużą ilością ziemniaków, a w dodatku cebulka i niesamowicie smaczny sos majonezowo-śmietankowy. Bardzo polecam! Składniki: 6 średnich ziemniaków 5 jajek 0,5 cebuli 50 g dymki 6 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany
Kuchnia ŁukaszaLekka sałatka zarówno jako samodzielne danie np. do pracy lub dodatek do dania głównego. Składniki: 1 mix sałatek 1 duża łodyga selera naciowego pół papryki czerwonej 100 gram sera feta 1 średnia cebula czerwona 1 awokado sok z pół cytryny Sos winegret 1-2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy z pestek winogronu 1 łyżeczka domowej musztardy sól, świeżo(...)przykładamy do miski dodajemy wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos, do małej miseczki wkładamy wszystkie składniki dokładnie mieszając aby się dobrze wszystko połączyło. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę przed podaniem łącząc ze sobą wszystkie składniki. Smacznego
kgwjanczewokostkę, cebulę siekamy.Wystudzony makaron przekładamy do miski. Dodajemy tuńczyka, jajka, ogórki, cebulę, groszek, czerwoną fasolę, majonez, jogurt i musztardę. Doprawiamy solą i pieprze. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Przed podaniem skrapiamy sałatkę świeżym sokiem z cytryny. Smacznego
kulinarnyJaOcet winny - niezbędny składnik wszystkich sałatek.Różne smaki octu można uzyskać dodając świeże zioła,owoce lub warzywa.Octy aromatyzowane najlepiej sporządzać na bazie octu winnego.Proporcje składników zależą od smaku,jaki chcemy uzyskać.Po kilku dniach gdy ocet nabierze charakterystycznego smaku dodatku,trzeba go przecedzić.Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu.Ocet sporządzony z dodatkiem pestek granatu ma nie tylko piękny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!