sałatka na grilla - 2574 przepisów (strona:99/172)

Sałatka warstwowa z kurczakiem i fasolką 245

Korzystając z uroków lata i jego dobrodziejstw zapraszam na przepyszną, kolorowa sałatkę warstwową z kurczakiem, pomidorkami i fasolką szparagową. Pięknie się prezentuje, więc z powodzeniem możemy postawić ja na imprezowym stole czy grillu dla znajomych. Do tego jest po prostu przepyszna. Składniki: 120g suchego makaronu kokardki 500g bobu 250-300g pomidorków koktajlowych 500g piersi z kurczaka sól, pieprz czarny

Pyry na Gaz
Szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. 134

wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego

Magia jedzenia.
TORTILLA Z KURCZAKIEM 156

obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka. Rady: Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy

Kuchnia Paulettes
Caprese z grilla. 104

Sałatka caprese to częsty gość na moim stole. Pomyślałam, że skoro tak chętnie ją jemy, to może warto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było! SKŁADNIKI: 3-4 dojrzałe pomidory kulka młodej mozzarelli  1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz z moździerza grubo mielony WYKONANIE: folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą, posypujemy

Kuchnia Beaty
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 175

szparagową, kukurydzą z kolby odsączoną kukurydzą z puszki, a świeże pomidory suszonymi. W każdej z wersji - zimowej czy letniej - sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy lub będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) 2 kolby kukurydzy 2 pomidory malinowe 2 szalotki 8 zielonych

cool and minty
Surówka z pora 145

Pyszna surówka z porem i jabłkiem – idealna do obiadu albo na grilla. Składniki: por spore jabłko 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny sól Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Grillowana karkówka w pikantnej marynacie 156

marynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki.  Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw lub sałatką warzywną

Z miłości do słodkości
Sałatka z zupek chińskich 24451

sałatka latem kiedy mamy świeże, pachnące i aromatyczne warzywa jest najsmaczniejsza. Często gości na moim stole na imprezach rodzinnych ale do grilla też się sprawdza. Robimy ją wcześniej żeby smaki się przegryzły i zmiękł makaron. Składniki: 2 zupki chińskie 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony mniejszy 2 pomidory 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól, pieprz

Ala piecze i gotuje
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 161

podobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować, albo zjeść na surowo. Cienkie są doskonale jako dodatek do makaronów

Niedzielny kucharz
Buraczki z chrzanem 177

Jest to świetny dodatek do codziennych obiadów, potraw z grilla jak również jako samodzielna potrawa. Buraczki, dzięki pominięciu procesu gotowania, zachowują pełnie witamin i mikroelementów. W połączeniu z jabłkiem, marchewką i cebulą otrzymuje potrawę nie tylko smaczną ale również zdrową. Dzięki dodatkowi chrzanu potrawa nawiązuje smakiem do tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Składniki - 4 średnie buraki - 1 średnia cebula - 1 duże(...)wymieszać wszystko razem. Ostawić do lodówki, podawać schłodzoną. Uwaga – sprawdzona rada słodkie jabłko i marchewka równoważy smak cebuli i chrzanu dlatego proszę nie trzymać się sztywno przepisu i smakować sałatki na każdym etapie jej przygotowania. Zwłaszcza należy uważać z chrzanem gdyż nawet niewielka ilość może znacząco zmienić smak całej potrawy Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Poradnik: Jak ugotować szparagi 119

podobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo, jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować, albo zjeść na surowo. Cienkie są doskonałe jako dodatek do makaronów

Niedzielny kucharz
Sałatka obiadowa z buraczków 108

dziecka jadałam buraczki w barszczu, zasmażane lub marynowane. Ta sałatka to nowość, która mi posmakowała i którą podpatrzyłam na stronce „SmakowiteDania” ( filmik ). To świetny pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Jest idealna do mięs, ryb oraz na grilla Składniki: 4 średnie buraki ćwikowe 2 średnie jabłka 1 średnia cebula pęczek szczypiorku 3 łyżeczki tartego chrzanu(...)obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Całość wymieszaj razem ze śmietaną i chrzanem. Do smaku przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru.   Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami.         Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa

Kulinarne S.O.S.
Cukinia z grilla lub z patelni 159

Cukinia to naprawde uniwerslane warzywo.Grillowana jest smacznym dodatkiem do mies.Moze byc takze podana jako salatka,przystawka lub sama stanowic odrebne danie np. z grzanka lub sosem.Niezwykle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lula kebab. 332

 Lula kebab, czyli siekane mięso pieczone na grillu z dużą ilością przypraw i zieleniny. U nas na Litwie i w Polsce te danie jest bardzo

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania