szaszłyków, parę „szaszłyków” przygotowałam w formie „sakiewek”. Podczas grilla nie zabrakło również, kiełbasek delikatnie naciętych, które po upieczeniu tworzą ładną kratkę, był również chłodnik , sałatka z zupek chińskich , no i pieczywo posmarowane masełkiem upieczone na grillu świetnie smakuje. Był również słodki punkt grillowania ;) ciasto kruche z rabarbarem . SKŁADNIKI: SZASZŁYKI pierś z kurczaka 3 – 4 ziemniaki cebula lub małe cebulki
RAROSSAmetalowe mają tę przewagę, że podczas grillowania mocno się rozgrzewają, i dzięki temu mięso piecze się również w środku. Kebaby podałam z sałatką z grillowanych warzyw i z przypieczonymi na grillu ziemniakami (wcześniej ugotowanymi w mundurkach). Pyszne! Składniki 500 - 600 g baraniny (dałam łopatkę) 7 g soli 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka sumaku
Stare Garyświetnie komponują się ze słonym serem feta, podkreślając jego smak. Do tego lekko kwaśny dressing, który to wszystko łączy i zamienia w absolutnie doskonałą kompozycję. Tę sałatkę z powodzeniem możecie przygotować na sezonowego grilla lub po prostu zjeść samą na lunch w upalny dzień. * SKŁADNIKI na dużą michę 1 kg arbuza (najlepiej schłodzonego) 200 g klasycznego sera feta Arla Apetina(...)cebulę w piórka. Dodaj fetę i wszystko delikatnie wymieszaj. Sok z cytryny połącz z miodem i zacznij powoli wlewać oliwę, cały czas mieszając, aż powstanie gęsta emulsja. Dressingiem polej sałatkę przed samym podaniem
Food Squarestronie http://erabox.pl/ znaleźliśmy grill idealny dla nas - duży, z dwoma rusztami, dwiema mniejszymi i jedną dużą szufladką oraz miejscem na przygotowane mięsa, sałatki czy kiełbaski. Coraz częściej zdarza nam się korzystać z grilla w celu przygotowania dań obiadowych - ryba czy kotleciki do burgerów, upieczone na grillu, smakują wybornie no i są zdrowsze :-) Nowością są dla mnie owoce z grilla
Domowa cukiernia Ewyciecierzycy. Można je wszystkie zapakować na wynos do słoika, zjeść na obiad ale świetnie nadadzą się też jako dodatek do dania głównego czy na grill. Wiosna pełną gębą, stragany się uginają – korzystajcie! Sałatka z quinoa, szparagami i fetą 1 szklanka kaszy quinoa pęczek szparagów pół pęczka szczypiorki 100 g twardego sera feta 70 g płatków migdałowych
Cooking for EmilyPołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać musztardę francuską, wymieszać, polać sałatkę. Uwaga – sprawdzona rada 1) sos koperkowy polecam przyrządzić samemu ( przepis znajdziecie na moim blogu ). Można również przygotować gotowca ( dwa opakowania wystarczą ) ale wybór pozostawiam
Świat SmakuCamembert to mój ulubiony i razem z brie jedyne z serów pleśniowych, które lubię. Doskonale smakuje na słodko jak i na słono. Lubię go w sałatkach, dodaje do zapiekanek, ale najpyszniejszy jest z grilla. składniki: 3 małe camemberty 3 plastry ananasa kiść różowych winogron Serek cammembert w wersji na słodko jako lekki posiłek a można powiedzieć że też
Monia miesza i gotujeBardzo szybka, prosta w wykonaniu a zarazem smaczna sałatka grillowa. Wykonanie jej zajmuje dosłownie kilka minut. Tym bardziej jeśli mamy możliwość użycia do niej gotowego dressingu
Kuchnia z widokiem na ogródSezon na grilla oficjalnie został otwarty. Majówkowe grillowanie rozpoczęłam tradycyjnie od kiełbasek, skrzydełek i karczku. A ponieważ nie miałam ochoty na zwykłą sałatkę postanowiłam jako dodatek do dań mięsnych przygotować szaszłyki z grilla. Jest to idealna propozycja lekkiego i zdrowego dania z rusztu. Szaszłyki z warzyw około 10 sztuk Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 3 papryki (najlepiej żółta
PatiGotujesię majówka ma być niestety dość chłodna, zatem grille i ogniska pozostaną dla wytrwałych, albo dla tych którzy nie wyobrażają sobie, żeby spędzić ją inaczej. Dla rozgrzania atmosfery u nas, w naszych kręgach, chłodzi się już wiśniowy Stanislav :) Stanislav Wild Cherry to wódka lekko słodka, która idealnie będzie się komponowała z sałatką z wątróbką z lekko pikantną rukolą i kwaśnymi
MamaOskarkasamym uzyskała zielone światło do publikacji. Teraz to Wy ocenicie moje kulinarne eksperymenty i może dodacie coś od siebie, a może coś zmienicie. Najważniejsze aby smakowało. Smacznego zatem. Sałatka z grillowanym bakłażanem i twarogiem składniki: 1 bakłażan 250 g twarogu solankowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 garść orzechów laskowych 2 łyżki sezamu 1 opakowanie jogurtu greckiego (180ml(...)kroimy w plastry grubości około 2cm. Lekko solimy i odstawiamy na 30 minut by puściły gorzkawy sok. Za pomocą papierowego ręcznika osuszamy bakłażana i skrapiamy lekko oliwą. Przekładamy na grilla (patelnie grillową) i grillujemy z obu stron. Przekładamy na talerz do wystygnięcia, a następnie kroimy na dużą kostkę. Przekładamy do miseczki, do której dokładamy pokrojony na dużą kostkę twaróg, natkę
Przysmaki KarolkiJak zbudować dobrą sałatkę? Staram się zawsze zderzyć ze sobą coś słodkiego z czymś kwaśnym, coś wytrawnego z czymś lekkim i świeżym. Wyraźny smak wyrównywać i
Karo in the KitchenRozpustny Grek w Pekinie „ Rozpustny Grek w Pekinie, to sałatka , która naprawdę jest rozpustna . Zawiera wszystko co było pod ręką , a jednak smakuje jak kawałek nieba … Dlaczego w Pekinie , bo na kapuście pekińskiej Ważywożercy , wegetarianie lub grillownicy , docenią tą prostą spontaniczną pozycję kulinarną . Genialna na grilla , pasuje do każdego mięsiwa , a sama jest także ideałem … Moje chłopaki(...)łączymy ze sobą w miseczce . Gotowym dresingiem polewamy warzywa , na wierzchu kruszymy ser labnech , układamy oliwki i gotowe . Serwujemy na świeżo Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka grillowa „Rozpustny Grek w Pekinie „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjeszcze do niej dodamy, możemy otrzymać pyszną sałatkę do podania jako samodzielne danie, albo jako dodatek do obiadu. Genialnie sprawdza się na grilla - lekka, orzeźwiająca, świetnie komponuje się z mięsem. SKŁADNIKI: (na 3-4 porcje) Sałatka: 1/2 dużej główki sałaty lodowej 1/3 czerwonej cebulki 3-4 pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Pomidora pokroić/pomidorki
Kto ugości moich gości?połączenie smaków. Od siebie dodałam bób, jako że sezon na to warzywo jest w pełni, a ja bób uwielbiam. Składniki dobrze się ze sobą komponują, tworząc sałatkę, którą można podać do potraw z grilla, zabrać na letni piknik lub lunch do pracy. Wypróbujcie koniecznie! Składniki: 800 g młodych, małych ziemniaków 200 g młodego, świeżego bobu pęczek natki pietruszki listki świeżej
Smakowity Blog Kulinarny