sałatka na boże narodzenie - 867 przepisów (strona:45/58)

Pieczeń świąteczna 7055

Pieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!  

Blog z Apetytem
Schab duszony w sosie z whisky i suszonymi śliwkami 396

Schab w sosie whisky z suszonymi śliwkami Dziś polecam bardzo smaczny i aromatyczny obiad – kruchy i soczysty schab duszony w sosie z suszonymi śliwkami kalifornijskimi

Blog z Apetytem
Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim 383

Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim Świeży łosoś zapiekany w cieście francuskim to ciekawy pomysł na smaczny obiad. Ryba przyrządzona w ten sposób

Blog z Apetytem
Surówka z kiszonych buraków 175

Przypominam o nastawieniu zakwasu na barszcz ! Ja swój już przelałam do butelek, ale chyba muszę nastawić jeszcze jeden słoik, bo połowę wypiłam tak po prostu (i

Obiad gotowy
Jadalne prezenty: domowy ocet aromatyzowany (+ oczywiście gotowe etykietki) 187

figowy, malinowy, rozmarynowy, a może z anyżem i pomarańczą? Dziś chciałam Wam opowiedzieć, jak przygotować domowy ocet aromatyzowany i oczywiście zachęcić, abyście podarowali go Waszym bliskim w czasie Świąt Bożego Narodzenia. We wpisie ocet czosnkowy z rozmarynem i tymiankiem, ocet z anyżem, pomarańczą i nacią kopru, oraz ekspresowy ocet balsamiczny miodowo-figowy! Słyszeliście wcześniej o możliwości aromatyzowania octów? Proces(...)bardziej zakręcony i świąteczny, z anyżem, pomarańczą i nacią kopru włoskiego. Po wymieszaniu takiego octu aromatyzowanego z oliwą i solą otrzymamy bardzo szybki i ciekawy w smaku dressing do sałatki lub marynatę. Ja lubię też dodawać octy do dań na ciepło, szczególnie zawierających pomidory.  Przygotowałam także trzeci ocet metodą, nazwijmy, ekspresową, bo ocet jest od razu gotowy do użycia

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledź po polsku 218

Śledź po polsku , a może śledź po japońsku? Tak nazwałam klasycznego śledzia zwanego w Polsce śledziem po japońsku, danie rodem z PRL. Ten śledź z Japonią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie Marynowane w Winie z Cytryną i Migdałami 214

Witam serdecznie Propozycja na przygotowanie smacznych troszkę innych śledzi marynowanych bo w winie z cytryną bez octu . Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 2 cebule

Uwaga Babcia Gotuje
Mięciutkie pierniczki 439

Mięciutkie pierniczki Przepis ten dostałam od koleżanki, gdy poczęstowała mnie tymi pysznymi i mięciutkimi pierniczkami w życiu nie pomyślałam, że w skład ciasta wchodzą…ziemniaki

Blog z Apetytem
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 308

Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne

Kuchnia z widokiem na ogród
Krokiety wiejskie 527

Krokiety wiejskie Rumiane i chrupiące krokiety wypełnione pysznym farszem z kapustą kiszoną, wędzonym boczkiem, ziemniakami i cebulką. Coś pysznego! Krokiety polecam podać z domowym sosem czosnkowym

Blog z Apetytem
Pieguski – pyszne domowe ciasteczka! 298

Pieguski – pyszne domowe ciasteczka! Kruche, maślane ciasteczka z kawałkami czekolady to coś co uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Robi się ja łatwo i szybko

Blog z Apetytem
Sernik królewski 232

Sernik królewski Jest to tradycyjny polski sernik, pieczony często na święta i różnego rodzaju uroczystości. Składa się z dwóch warstw kruchego ciasta kakaowego oraz masy serowej

Blog z Apetytem
Rogaliki serowo-makowe 125

Rogaliki serowo-makowe Mięciutkie, rumiane i przepyszne drożdżowe rogaliki nadziane masą serową i makową. Doskonałe na przeróżne przyjęcia jak i na święta. Polecam!     Składniki

Blog z Apetytem
Łopatka z szynkowaru 167

Bardzo lubię kawałki mięsa w wędlinie więc postanowiłam upiec, a raczej uparzyć łopatkę w moim ulubionym szynkowarze. Część mięsa zmieliłam w maszynce do mięsa, a część

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 926

Puszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o

Blog z Apetytem

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję