Nie ma nic lepszego niż surówka z młodej kapusty z koperkiem i odrobiną marchewki. Kto się ze mną nie zgodzi w tym temacie? Chyba nie znajdzie
Kulinarne przygody Gatityzupy krem. Są to lekkie zupy ponieważ bazą są tylko i wyłącznie buliony warzywne - w książce nie znajdziecie żadnej wzmianki na temat mięsa i wędlin. Drugi dział to sałatki i surówki. A na końcu znajdziemy propozycje na smaczne i zdrowe koktajle, soki a także lemoniady. Wszystkie przepisy są zdrowe a co najważniejsze bardzo szybkie do zrobienia. Ja jeszcze(...)kostkę. Kiedy warzywa będą na wpół miękkie dodajemy opłukaną kaszę i pokrojone ziemniaki. Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem. Smacznego! Kamila prowadzi także blog na którym znajdziecie wiele ciekawych fit przepisów ( klik
Radość kipiąca uśmiechem.polując na smaczne i ekonomiczne przepisy. Dlatego chciałabym w ramach tego polowania na przepisy polecić coś bardzo prostego, a jednocześnie smacznego, pożywnego i zdrowego (bez glutenu i bez mięsa). Sałatka – danie wegetariańskie z kaszy quinoa, soczewicy plus warzywa (seler, marchewka, cebulka). Potrzebne nam będzie: 300 g soczewicy, 5 marchewek pokrojonych w plasterki, 200 g kaszy quinoa, 2 łodyżki selera(...)dzieci. Zawsze tak samo kreatywne. Hi hi hi. Kulisy mojego fotografowania i salatka z quiona. Juz wrzucam przepis na Moda na Bio. #healthy #healthylifestyle #healthyfood #followall #fit #fitness #creation #foodphotography #foodphotography #foodporn #instafit #instafood #kids #quinoa Une photo publiée par Beata Redzimska (@beatared) le 6 Févr. 2016 à 0h54 PST 9 total views
MODA NA BIOLubię połączenie smaków słodkich, kwaśnych i umami w jednym wytrawnym daniu. Lubię owoce w daniach mięsnych i lubię dodać czasem do czegoś cynamon. Tak jak tym
Mango PapajaDziś na blogu pojawia się kolejny lekki wegański przepis, który można jeść bez żadnych wyrzutów sumienia. Może być także stosowany podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej
Kulinarne przygody GatityKOPYTKA ZE SZPINAKIEM BEZ ZIEMNIAKÓW Szpinakowe kopytka to coś dla wielbicieli klusek ale tym razem w wersji fit! :) Składniki: - 250g chudego twarogu; - 100g świeżego lub mrożonego szpinaku; - 3 ząbki czosnku; - 3,5 szklanki mąki bezglutenowej (opcjonalnie: pełnoziarnistej); - 2 jaja; - 1 żółtko; - 0,5 szklanki ciepłej wody; - 3 łyżki oleju; - 1 łyżeczka soli morskiej; - 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Sposób przygotowania(...)garnka z wrzącą i osoloną wodą i gotujemy tak długo, aż wypłyną (po wypłynięciu gotujemy jeszcze przez ok.10minut); - po wyjęciu kopytka hartujemy w zimnej wodzie. Kopytka można podawać z sałatką, mięsem, sosem jogurtowym, kozim itp. itd. Nadają się jako dodatek praktycznie do każdego dania! SMACZNEGO
MintTasteCo roku z utęsknieniem czekam na maj, kiedy to na straganach i na targach pojawiają się piękne główki młodej zielonej kapusty. Dokupuję do niej dorodny
Kulinarne przygody GatitySkładniki Mix sałat z rukolą kilka sztuk pomidorków koktajlowych cherry pierś z kurczaka pół papryki żółtej świeży koperek sól morska i pieprz przyprawa do
The Sweet Damselokoło 150kcal i 14g tłuszczu! Jajka to jajka w proszku, a olej to olej zwykle sojowy lub słonecznikowy. I jest to produkt wysokoprzetworzony. Teraz pomyśl, że do sałatek nie dajesz jednej łyżki majonezu, ale kilka. I pomimo tego, że masz w niej zdrowe warzywa, mięsko, sałatę, to powstaje istna bomba kaloryczna! Już lepiej od czasu do czasu zrobić sobie(...)składników powstają porcje dla 2-3 osób. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żebyś proporcjonalnie zwiększył ilości produktów i zrobił więcej dipu. Dziś dipy robiłam do 100% domowych fit burgerów . A wy często robicie domowe sosy? Przygotowujecie je raczej na bazie majonezu czy jogurtu? Piszcie w komentarzach! Jeśli chcesz być informowany o najnowszych postach, polub nas na Facebooku
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńNo cześć! Dzisiaj totalny spontan, pomysł, który napadł mnie w czasie zakupów, dobierając kolejne składniki łączyłem je na podniebieniu krok po kroku przemierzając ulice miasta
Kuba GotujeNo cześć! Dzisiaj totalny spontan, pomysł, który napadł mnie w czasie zakupów, dobierając kolejne składniki łączyłem je na podniebieniu krok po kroku przemierzając ulice miasta
Kuba GotujePrzedstawiam danie główne podane w formie zapiekanki w stylu włoskim, którego podstawą jest kasza gryczana! Sekret tego dania tkwi w odpowiednim przyprawieniu, poprzez dodanie wachlarza dobrze
Eat me! Fit me!Warsztaty kulinarne zawsze są bardzo ciekawym dla mnie wydarzeniem, na co dzień gotuję tylko w parowarze, także na nich mam okazję poznawać inne techniki gotowania, nowe
Parowar FacetaSurówka postna z warzyw to surówka z ogórków kiszonych, cebuli ze szczypiorkiem i pomidorów, idealna gdy chcemy zrzucić parę kilogramów. Robię ją zawsze, gdy postanawiam przejść
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKochani, wbrew pozorom wcale się ostatnio nie leniłam. Na blogu były pustki, owszem, dlatego pora nadrobić zaległości. Ugotowałam parę dobrych rzeczy, kilka nie wyszło tak jak
W poszukiwaniu inspiracji