Tak jestem kaszoholikiem. Od jakiegoś czasu. Tak porostu postanowiłem spróbować tego co jest modne i niestety lub stety złapałem się na całego. Teraz polecam kaszę ile
Fleksitarianizm.plKurczak w sosie czosnkowym to pyszne i bardzo tanie danie obiadowe. Ja przygotowuję to danie z wytrybowanych z kości, bez skóry ćwiartek kurczaka, jak ktoś ma
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzparagi bez wątpliwości są zdrowe, smaczne i proste w przyrządzaniu. Z opinii znajomych wnioskuję, że wiele osób boi się ich przygotowywania, jednak zupełnie niepotrzebnie. Według mnie
Kuchnia BazyliiDzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam
Tradycyjna kuchnia KasiMaj to początek grillowego sezonu. Spędzane czasu przy potrawach przyrządzanych na ogniu to już Polska tradycja. Nie musi to być jednak tylko śląska kiełbasa. Dzisiaj przepis
MarcinChefCiasto francuskie, tak jak makarony sprawdzają się idealnie, gdy brakuje nam pomysłu.Nie dość, że pomagają zrobić lodówkowe czystki, to czegokolwiek byśmy nie dodali, to kombinacja
Kitchens AlphabetKolejna propozycja na niedzielny obiad dla najbliższych. Danie w stylu restauracyjnym zaskoczy waszą rodzinę lub znajomych. Dorsz smażony wg wskazówek samego Gordona Ramsay’a podany z pysznym sosem Velouté z trawy cytrynowej. Sos można przygotować do dwóch dni wcześniej, a smażenie ryby zajmuje nie więcej niż 5 minut. Składniki: (5 porcji) 5 filetów świeżego dorsza ze skórą (ok. 175g(...)zmywarce jest opcja podgrzewania talerzy – wykorzystaj ją) nałóż sos, a następnie na każdy talerz wyłóż po jednym kawałku usmażonej ryby. Podawaj w towarzystwie np. Zapiekanki ziemniaczano-selerowej oraz Sałatki z ogórka . The post Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaNabraliśmy ostatnio ochoty na "chińszczyznę". To dania, które łączą w sobie wiele zalet - doskonały smak, prostotę przygotowania i aromatyczne przyprawy. Jedynym problemem może być dostępna w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDla jednych kalafiorowy “kurczak” w musztardowej panierce będzie wegańskim kurczakiem na ostro, a dla innych po prostu kalafiorem w pikantnej panierce . W każdym razie że jest
Lamarida.plKurczak z rożna to jest to! Szczególnie za złocistą i chrupiącą panierką. Mój kurczak, jednak nie był tak dobrze przypieczony, jak znane nam dobrze z budek
Kuchnia BazyliiDzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki
Tradycyjna kuchnia KasiOd czasów starożytnych w kulturze zarówno Rzymian, jak i mieszkańców Chin czy Indii kwiaty jadalne nieodmiennie towarzyszyły sztuce kulinarnej. Cieszyły się szczególną popularnością w epoce wiktoriańskiej
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: (2 porcje) · 1 duża pierś z kurczaka · 1,5 łyżki oliwy z oliwek
Calzonella.comNajlepsze przepisy z pomidorami w jednym miejscu. Zapraszam do wspólnego gotowania! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką
Moja smaczna kuchniaByć w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę
Karo in the KitchenSkładniki (na 2-3 porcje): 1 średniej wielkości filet z kurczaka 1 papryka czerwona Pół puszki lub cała puszka kukurydzy konserwowej Ok. 200 g makaronu muszelki
Anioszek w kuchnimenu na tydzień znajdziecie lekkie dania na lato – idealne na upały – niekaloryczne, chłodzące, orzeźwiające i zdrowe. A przede wszystkim łatwe do przygotowania! Obiad będzie gotowy zanim zdążycie się spocić i zjedzony, zanim zdążycie się obejrzeć! Smaczne jedzenie z dużą ilością warzyw, ale niewielką ilością kalorii, które warto jeść, żeby wyglądać pięknie i zdrowo. Latem też warto planować Zimno(...)lato – wygląda następująco: Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą Poniedziałek: Chłodnik z groszku i mięty Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Czwartek: Chłodnik z pomidorów Piątek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto Artykuł Menu na tydzień: lekkie przepisy na lato
Niedzielny kucharzpyszniejszych wiosennych smaczków np. szczaw, młoda pokrzywa i smardze, które często rosną dziko na naszych działkach i w parkach. Wystarczy wiedzieć, co z nimi zrobić, żeby mieć pyszny wiosenny obiad. Jakie jest moje top 10 najlepszych przepisów na wiosnę bez których nie wyobrażam sobie wiosny? Zobaczcie sami! 1. Twarożek z botwinką i rzodkiewką Twarożek z botwinki ma piękny wzór odciśnięty(...)posiekane szalotki łyżka oleju po pół łyżeczki chrzanu i musztardy łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego szczypta soli pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Pełny przepis tutaj. 4. Sałatka z ogórka, rabarbaru i pumpernikla Sałatka dla wszystkich fanów rabarbaru, którzy tak jak ja są gotowi, żeby jeść go codziennie. Jest tak pyszny, że nie musi być na słodko. Może być
Ugotowane pozamiatane