Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle. Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób
ChilliJemyPesto to najszybszy obiad na świecie i chyba też najsmaczniejszy, pesto można praktycznie zrobić z każdego warzywa . Spróbowałam zmodyfikować mój poprzedni przepis na Pesto z cukinii
Kawa z mlekiemGrillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie , to idealna propozycja na obiad jak i na przyjęcie. Takie piersi możemy podać w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionych surówek. Mogą one stanowić również składnik wielu sałatek (wystarczy je drobniej pokroić). Podstawę smaku stanowi marynata. Najważniejsze, żeby użyć do niej dobrej jakości miód i chrzan. Osobiście polecam Wam chrzan tarty „POLONAISE
Słodkie okruszkiJesień na talerzu może być kolorowa. Dzisiaj bardzo prosta, ale i syta sałatka z samych warzyw. Kapusta pekińska z kukurydzą, pomidorem, paprykę i ogórkiem zielonym
Moja smaczna kuchniasmakują, są lekkostrawne, dobrze wpływają na samopoczucie, a niejednokrotnie w upalny dzień mogą zastąpić zwykły i ciężki obiad, śniadanie czy kolację. Na deser też są dobre oczywiście! Poza koktajlami w zbiorze przepisów znajdziecie owsianki, puddingi chi i kolorowe sałatki. Nie od dzisiaj wiadomo, że jogurt naturalny do zdrowszy zamiennik ciężkiego i tłustego sosu jakim jest majonez. Jeśli bardzo chcemy
Moja smaczna kuchniapodjadam, grzesząc okrutnie o tak późnej porze. Lato to w ogóle czas kulinarnej rozpusty... niby gorąco, niby lekko, sałatka, dużo wody w ciągu dnia.. a z drugiej strony bach - urlop i zupełna beztroska. Kawa na śniadanie, kawa po obiedzie, a do kawki oczywiście ciasto. Zaczynam od fit śniadania, jajecznica, pomidory, ale mąż przynosi croissanty i mój ulubiony dżem
bistro mamaBaaardzo ją lubię 💖 Jest prosta, szybka, smaczna i niskokaloryczna. Pasuje do mięsnego obiadu jak, i do kiełbasy z grilla. Polecam! Składniki: (ilość każdego
Walijskie Pichceniekomentarzy. ___________________________ ~ ___________________________ PO DRODZE - fresh and healthy ~ ul.Grunwaldzka 55, Sopot Bistro serwujące świeże i zdrowe jedzenie - m.in. sałatki, kanapki, tortille, tarty wytrawne, zupy, koktajle, jogurty, smoothie, soki wyciskane na miejscu. Można zjeść tu zarówno śniadanie, lunch jak i obiad . Amatorzy słodkości uraczą się tu nie tylko pyszną kawą czy herbatą , ale również kilkoma rodzajami ciast . Jak sami
Grunt to przepis!przyjmuje w każdej formie i o każdej porze. Mogę je jeść gotowane, pieczone, smażone, w zupie, gulaszu czy też sałatce. Wszystkim fanom tej fantastycznej bulwy polecam też ziemniaki pieczone na patyczkach od szaszłyków. Są smacznym, fajnym i efektownym dodatkiem do obiadu. Ilośc porcji: 3 Czas przygotowania: 5 minut + 35 minut pieczenia Składniki: 6 ziemniaków 2 łyżki oleju Przyprawy: sól
Kolizje Smakówsłońce zawsze zbyt szybko zachodzi, ale mam nadzieję, że udało mi się przenieść trochę wiosennych smaków do dzisiejszego obiadu. Od niedawna stałam się fanką białego serka typu włoskiego - jest niezwykle delikatny i smaczny. Uwielbiam jako dodatek na kanapki, do sałatek czy zapiekanek. Ale przyznam, że zdarza mi się go podjadać bez niczego. Jest taaaaaki pyszny! Tym razem użyłam
Kuchnia Elliekompozycjach zamkniętych, gdzie główną rolę gra, jeden talerz czy patera. Tego typu naczynia, dobrze wyglądają do dań z makaronem, sałatek, jak i sesji śniadaniowych. Przykład talerzy w tym klimacie na fotografii poniżej. Jak widzicie, niewielkim nakładem pracy, można osiągnęłam efekt, obiadu gdzieś w jakiejś starej winiarni, czy knajpce. podobne talerze znajdziecie na LionsHome Talerze głębokie i miseczki Wszelakiego
SMYKWKUCHNITyle się naoglądałam sałatek i przystawek przed świętami że nie wiedziałam, którą zrobić. Kusiła mnie ogromnie ta na krakersach, ale po piętach deptała jej rolada szpinakowa
Kuchnia w czekoladzieTaka piękna pogoda dzisiejszego poranka zainspirowała mnie do przygotowania na śniadanie pysznej sałatki w śródziemnomorskich klimatach. Bardzo kolorowa i syta. Skropiona olejem z orzechów włoskich, z
Moja smaczna kuchniacurry . Jest podstawą musztardy . Najłagodniejsze musztardy zawierają białą gorczycę, natomiast pikantne - sarepską. Wystarczy łyżeczka nasion białej gorczycy po tłustym obiedzie aby zapobiec niestrawności . Te niewielkie nasionka dodajemy do kiszonych oraz konserwowanych ogórków, grzybów, kapusty . Gorczyca wzbogaci smak sosów, mięsa, wędlin, sałatek oraz zalew i marynat . Gorczyca ma także zastosowanie w lecznictwie . Z rozkruszonych nasion wydziela się wspomniana przeze mnie wcześniej
Gotuję TestujęMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze
Kuchnia w Słońcu Skąpana