Kolejna smaczna, szybka w przygotowaniu , bardzo zdrowa surówka obiadowa - bomba witaminowa :) U mnie podana z niewielkim dodatkiem majonezu, tak najbardziej lubimy, ale nic nie stoi na
Kuchnia z widokiem na ogródZwana też cieciorką pochodzi z Bliskiego Wschodu, a stamtąd dotarła do Europy. W Egipcie uważana za afrodyzjak. Idealny zamiennik mięsa, zawiera sporo białka. Z jej nasion
Czarnawisienkaciężkostrawnej zimie, po wszystkich gęstych, tłustych zupach mających ogrzać nas w mroźne dni czas na coś lekkiego, wiosennego, oczyszczającego. Ma być wiosennie, niech będzie kolorowo, powinno też być dietetycznie, by zrzucić te kilka kilogramów, które przyczepiły się do nas podczas zimy. Korzystajmy więc z sezonu na nowalijki, które pojawiły się już w warzywniakach i na straganach. Polecam moją ulubioną wiosenną(...)Młode liście i łodygi buraka aż się prosiły o przygotowanie tej zupy. Z botwinki można przygotować też inne dania niż zupę czy chłodnik. Młode liście botwinki można dodać do sałatki lub przygotować farsz do pierogów. Świetnie komponuje się z kaszą, jajkami, serem typu feta, a także z innymi nowalijkami jak rzodkiewka, ogórek i koperek. Można z jej dodatkiem przygotować nawet
Smakowity Blog Kulinarnyktórzy są już ze mną dobrze wiedzą, że jakiś czas temu wprowadziłam na bloga zdrowszą, FIT, dietetyczną serię ( k tórą tak bardzo polubiliście! ). Z przyjemnością testuję nowe produkty, wyszukuję nowości w BIO sklepach czy też odkrywam nieznane dotąd składniki niestosowane wcześniej w mojej kuchni. Jakiś czas temu poznałam markę KOMBINAT KONOPNY i część jej wyrobów, o których dziś Wam opowiem(...)zdrową żywnością czy też produktami BIO/EKO. Nie jest psychoaktywny, nie powoduje odurzenia i jest legalnie dostępny. Ja przygotowałam sobie taki olej w domu – wykorzystuję go m.in. do sałatek. DOMOWY OLEJ CBD SKŁADNIKI: * KONOPIE DEKARBOKSYLOWANE ~2% CBD. SUSZ Z KWIATOSTANÓW KONOPI – 30 g * olej z pestek winogron – 250 ml Pamiętajcie, że musimy użyć konopi dekarboksylowanych, gdyż nie będziemy
Ostra na SłodkoOdchudzanie to tak popularny temat że znalezienie jakiejś diety nie stanowi żadnego problemu. Diety to też moda, to stos wszelakich TEORII które firmują znane lub mniej
Kuchnia PROzdrowotnaSurówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie
Ogrodnik w podróżyBardzo prosty, mega zdrowy i niezwykle smaczny. Ziarna Chia są coraz bardziej popularne i można je kupić w każdym markecie za przyzwoite pieniądze. Można je dosypywać
Smaki Przyprawy i KoloryTo że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś coś na słodko z ogromnie kwaśną czerwoną porzeczką i miętą. Maksymalne orzeźwienie połączymy z profilaktyką naszych zębów. Użyjemy odkwaszającego ksylitolu zamiast cukru i oleju
Kuchnia PROzdrowotnaProste kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego, które robi się chwilę – sa smazone na minimalnej ilości tłuszczu i można je zrobić również w wersji bezglutenowej
FlymetothespoonSmażona młoda kapusta , słodko – kwaśna Pyszna smażona młoda kapusta , delikatna słodko -kwaśna . Idealna jako przystawka do każdego dania . Osobiście uwielbiam ją także samą . Cóż sezon
Ogrodnik w podróżyWitajcie, Maj coś zimny więc pomyślałem o czymś co przypomina lato ;). Uprzedzając nie będzie w nim ani trochę alkoholu a jednak będziemy przekonani że
Kuchnia PROzdrowotnaAgar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie
Kuchnia PROzdrowotnaŚrodek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej sezonowe
Kuchnia PROzdrowotnaKompot to coś oczywistego i banalnie prostego, w pamięci pozostaje sentyment a obecnie jego spożywanie kojarzy się co najwyżej z barem mlecznym. Co prawda czasy mamy
Kuchnia PROzdrowotna