sałatka dietetyczna - 1725 przepisów (strona:72/115)

Roczny plan odchudzania - niska waga krok po kroku 276

Odchudzanie to tak popularny temat że znalezienie jakiejś diety nie stanowi żadnego problemu. Diety to też moda, to stos wszelakich TEORII które firmują znane lub mniej

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka ” Marokańska ” z kiszonej kapusty 133

Surówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie

Ogrodnik w podróży
Chia pudding 214

Bardzo prosty, mega zdrowy i niezwykle smaczny. Ziarna Chia są coraz bardziej popularne i można je kupić w każdym markecie za przyzwoite pieniądze. Można je dosypywać

Smaki Przyprawy i Kolory
Chłodnik świeży szpinak z maliną 253

To że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego

Kuchnia PROzdrowotna
Deser porzeczkowy z ksylitolem i kokosem ZDROWE ZĘBY 242

Witajcie! Dziś coś na słodko z ogromnie kwaśną czerwoną porzeczką i miętą. Maksymalne orzeźwienie połączymy z profilaktyką naszych zębów. Użyjemy odkwaszającego ksylitolu zamiast cukru i oleju

Kuchnia PROzdrowotna
Kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego 98

Proste kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego, które robi się chwilę – sa smazone na minimalnej ilości tłuszczu i można je zrobić również w wersji bezglutenowej

Flymetothespoon
Smażona młoda kapusta , słodko -kwaśna 161

Smażona młoda kapusta , słodko – kwaśna Pyszna smażona młoda kapusta , delikatna słodko -kwaśna . Idealna jako przystawka do każdego dania . Osobiście uwielbiam ją także samą . Cóż sezon

Ogrodnik w podróży
Deser GIN & TONIC 249

Witajcie,  Maj coś zimny więc pomyślałem o czymś co przypomina lato ;).  Uprzedzając nie będzie w nim ani trochę alkoholu a jednak będziemy przekonani że

Kuchnia PROzdrowotna
Melonowo-limonkowa galaretka na agarze 217

Agar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie

Kuchnia PROzdrowotna
Soczysty deser na UPAŁY 240

Środek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej sezonowe

Kuchnia PROzdrowotna
Kompot z lipcowych owoców 218

Kompot to coś oczywistego i banalnie prostego, w pamięci pozostaje sentyment a obecnie jego spożywanie kojarzy się co najwyżej z barem mlecznym. Co prawda czasy mamy

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa krem szczawiowa 221

Sezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl MULTIWITAMINA z rabarbarem i miętą 301

Robi się coraz cieplej, słonko z dnia na dzień bardziej nas będzie przygrzewać więc naturalną odpowiedzią na to są koktajle :) Z sezonowym rabarbarem, aromatyczną miętą czy

Kuchnia PROzdrowotna
Owocowy koktajl z pokrzywą DLA URODY 229

Pokrzywa obecnie znów wraca do łask i szczególnie jest lubiana przez kobiety ze względu na zbawienne działanie na cerę, włosy czy paznokcie. Jej działanie jednak jest

Kuchnia PROzdrowotna
Schudnij bez diety i Dieta anti-aging, czyli najnowsze książki Agaty Lewandoweskiej - recenzja 99

utrzymanie prawidłowej masy ciała może być równoznaczny z dobrym samopoczuciem i smacznym jedzeniem. W książce znajdziecie odpowiedzi na pytania: - Co zrobić, aby bez liczenia kalorii i przestrzegania skomplikowanych planów dietetycznych osiągnąć wymarzoną sylwetkę? - Jak odchudzać się z głową i uniknąć efektu jo-jo? - Jakich zmian dokonać, by cieszyć się zgrabną sylwetką, dobrym samopoczuciem i zdrowiem? - Jak samodzielnie komponować zdrowe(...)utrwalać te dobre? - Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy?  Oprócz licznych porad oraz wskazówek w książce znajduje się około 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski.  Wszystkie receptury są łatwe do przygotowania i wyglądają bardzo kusząco. Podsumowanie:  Bardzo podoba mi się forma oraz przekaz książki. Autorka niczego nie narzuca, więc

Di gotuje