Odchudzanie to tak popularny temat że znalezienie jakiejś diety nie stanowi żadnego problemu. Diety to też moda, to stos wszelakich TEORII które firmują znane lub mniej
Kuchnia PROzdrowotnaSurówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie
Ogrodnik w podróżyBardzo prosty, mega zdrowy i niezwykle smaczny. Ziarna Chia są coraz bardziej popularne i można je kupić w każdym markecie za przyzwoite pieniądze. Można je dosypywać
Smaki Przyprawy i KoloryTo że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś coś na słodko z ogromnie kwaśną czerwoną porzeczką i miętą. Maksymalne orzeźwienie połączymy z profilaktyką naszych zębów. Użyjemy odkwaszającego ksylitolu zamiast cukru i oleju
Kuchnia PROzdrowotnaProste kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego, które robi się chwilę – sa smazone na minimalnej ilości tłuszczu i można je zrobić również w wersji bezglutenowej
FlymetothespoonSmażona młoda kapusta , słodko – kwaśna Pyszna smażona młoda kapusta , delikatna słodko -kwaśna . Idealna jako przystawka do każdego dania . Osobiście uwielbiam ją także samą . Cóż sezon
Ogrodnik w podróżyWitajcie, Maj coś zimny więc pomyślałem o czymś co przypomina lato ;). Uprzedzając nie będzie w nim ani trochę alkoholu a jednak będziemy przekonani że
Kuchnia PROzdrowotnaAgar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie
Kuchnia PROzdrowotnaŚrodek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej sezonowe
Kuchnia PROzdrowotnaKompot to coś oczywistego i banalnie prostego, w pamięci pozostaje sentyment a obecnie jego spożywanie kojarzy się co najwyżej z barem mlecznym. Co prawda czasy mamy
Kuchnia PROzdrowotnaSezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego
Kuchnia PROzdrowotnaRobi się coraz cieplej, słonko z dnia na dzień bardziej nas będzie przygrzewać więc naturalną odpowiedzią na to są koktajle :) Z sezonowym rabarbarem, aromatyczną miętą czy
Kuchnia PROzdrowotnaPokrzywa obecnie znów wraca do łask i szczególnie jest lubiana przez kobiety ze względu na zbawienne działanie na cerę, włosy czy paznokcie. Jej działanie jednak jest
Kuchnia PROzdrowotnautrzymanie prawidłowej masy ciała może być równoznaczny z dobrym samopoczuciem i smacznym jedzeniem. W książce znajdziecie odpowiedzi na pytania: - Co zrobić, aby bez liczenia kalorii i przestrzegania skomplikowanych planów dietetycznych osiągnąć wymarzoną sylwetkę? - Jak odchudzać się z głową i uniknąć efektu jo-jo? - Jakich zmian dokonać, by cieszyć się zgrabną sylwetką, dobrym samopoczuciem i zdrowiem? - Jak samodzielnie komponować zdrowe(...)utrwalać te dobre? - Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy? Oprócz licznych porad oraz wskazówek w książce znajduje się około 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski. Wszystkie receptury są łatwe do przygotowania i wyglądają bardzo kusząco. Podsumowanie: Bardzo podoba mi się forma oraz przekaz książki. Autorka niczego nie narzuca, więc
Di gotuje