sałata lodowa - 2412 przepisów (strona:137/161)

sałatka hamburgerowa 985

hamburgerowy. Niewygodne bułki zastąpiłam pełnoziarnistymi grzankami oraz prażonym sezamem. Teraz jest bardzo pysznie! Polecam na różne przyjęcia, jak i rodzinną kolację. składniki: 500 g mielonego mięsa (najlepiej wołowego) sałatka lodowa 6 ogórków konserwowych 3 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka przypraw do mięsa (przyprawa do mięsa mielonego, papryka łagodna i ostra, kminek mielony, curry itp.) garść grzanek(...)minimum godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso mielone, przyprawić. Smażyć ok 10 minut mieszając, następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, wystudzić. Sałatę poszatkować. Pomidory pokroić w półplasterki, ogórki w plasterki, cebulę w piórka. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce układać kolejno: 1/2 sałaty, 1/2 mięsa, 1/2 sosu, 1/2 pomidorów

6niebo
Szałołt z czerwōnōm ćwiklōm (Sałatka buraczana) 149

Teściowo wymyślōła [16] do tego nektariny [17] i musza pedzieć, [18] że nawet Teściowym trefiajōm [19] sie dobre pomysły Co potrza? [20] szałołt [21] – moge [22] być np. lodowy gorść [23] modych [24] liści ćzerwōnyj ćwikli- nojlepi [25] te małe ze samego środka 3 potarte ćwikle 3-4 tōmaty [26] 3 nektariny Zōłza: gołrść jagodōw abo borōwek amerykańskich(...)były [9] naprawdę [10] sosu [11] dałem [12] truskawki [13] przeszedłem [14] znalazłem [15] zmienić przepis [16] wymyśliła [17] nektaryny [18] powiedzieć [19] zdarzają [20] co będzie potrzebne [21] sałata [22] może [23] garść [24] młodych [25] najlepiej [26] pomidory [27] łyżki [28] octu [29] szczypta [30] mówiła [31] dawniej [32] kilka [33] pokrójcie [34] mniejsze kawałki [35] obierzcie

Chop w kuchni
Gańsipampki w szałołcie (Sałatka ze stokrotkami) 121

kwaskowatych robi z tego szałołtu cojś richtig dobrego. Pamiyntejcie yno [14] , żeby niy zbiyrać [15] tych kwiołtkōw kole autobany [16] ! Co potrza? [17] połra [18] liści szałołtu [19] lodowego abo jakego inkszego, ale żeby fajnie chrupoł [20] dwie gorści [21] rukoli 4 tōmaty [22] 2 jabka połra rzodkewkōw gorść gańsipampkōw połra kwiotkōw ze szczypiorku połra liści bazylii syr [23] sałatkowy(...)pierwszy raz [9] zjecie [10] wam [11] twarz [12] wódka [13] takie połączenie [14] pamiętajcie tylko [15] zbierać [16] obok autostrady [17] co będzie potrzebne [18] kilka [19] sałaty [20] chrupiącej [21] garście [22] pomidory [23] ser [24] sos [25] łyżka [26] octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie

Chop w kuchni
Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 174

lepsze niż pierwsza przystawka!   Delikaty pierożek cappelletti z farszem z sera Emilgrana i tapioki, podany na musie z zielonego jabłka i gotowanej kapusty pak choi, przykryty sałatą freeze oraz pyłem z pokrzywy zupełnie rozłożył mnie na łopatki! Akcenty cytrusowe nawiązywały do przystawek, a białe wino Veriver, z wyraźnym owocowym smakiem i ziołowymi nutami dopełniło dzieła. Jestem oczarowana! Jako drugie(...)przypadku. Deser skutecznie zatarł bezbarwne drugie danie główne. Niby nic wielkiego - truskawki i arbuz - ale wierzcie mi, ten klasyk smaków cudownie puentował kolację! Plaster świeżego arbuza, słodkie truskawki, delikatny lodowy rocher, krucha beza, płatki róż i pył z truskawek. Synergia smaków i tekstur, na prawdę przepyszne! Wielkie gratulacje dla talentu Justyny! Moje uznanie, zwłaszcza po słowach, z którymi się zgadzam

Spektrum Smaku
Salatka w wiosennym stylu 191

Powrocila zima. Przypomniala sobie o nas w chwili gdy ja juz na dobre rozkoszowalam sie iscie wiosnennym klimatem. Kilka dni temu mialam wrazenie, ze spadl pierwszy

Przysmaki Karolki
Bułka z krewetkami, czyli poor man’s lobster roll 209

taki efekt, warto do zrobienia tej sztandarowej potrawy ze stanu Maine wymieszać dwa rodzaje krewetek – średnie i duże (tygrysie).   Mrożone gotowane krewetki odmrażamy na sicie – spłukujemy z nich lodową glazurę pod ciepłą bieżącą wodą i osuszamy. Świeże krewetki obieramy – odłamujemy głowę u nasady, zdejmujemy skorupę i odnóża, nacinamy i wyjmujemy jelito. Płuczemy pod bieżącą wodą. Żeby krewetki złapały jeszcze(...)próbujcie! PODANIE Zewnętrzne ścianki bułek smarujemy pozostałym masłem przy użyciu miękkiego pędzelka i grillujemy bułki na rozgrzanej patelni lub w elektrycznym grillu. Wypełniamy gorące bułki porwaną na małe kawałki sałatą rzymską i krewetkową sałatką, posypujemy prażoną cebulką i podajemy od razu – klasycznie z frytkami lub solonymi ziemniaczanymi chipsami. SKŁADNIKI 4 bułki z TEGO PRZEPISU 250-300g krewetek – najlepiej mieszanka

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania