Teściowo wymyślōła [16] do tego nektariny [17] i musza pedzieć, [18] że nawet Teściowym trefiajōm [19] sie dobre pomysły Co potrza? [20] szałołt [21] – moge [22] być np. lodowy gorść [23] modych [24] liści ćzerwōnyj ćwikli- nojlepi [25] te małe ze samego środka 3 potarte ćwikle 3-4 tōmaty [26] 3 nektariny Zōłza: gołrść jagodōw abo borōwek amerykańskich(...)były [9] naprawdę [10] sosu [11] dałem [12] truskawki [13] przeszedłem [14] znalazłem [15] zmienić przepis [16] wymyśliła [17] nektaryny [18] powiedzieć [19] zdarzają [20] co będzie potrzebne [21] sałata [22] może [23] garść [24] młodych [25] najlepiej [26] pomidory [27] łyżki [28] octu [29] szczypta [30] mówiła [31] dawniej [32] kilka [33] pokrójcie [34] mniejsze kawałki [35] obierzcie
Chop w kuchnikwaskowatych robi z tego szałołtu cojś richtig dobrego. Pamiyntejcie yno [14] , żeby niy zbiyrać [15] tych kwiołtkōw kole autobany [16] ! Co potrza? [17] połra [18] liści szałołtu [19] lodowego abo jakego inkszego, ale żeby fajnie chrupoł [20] dwie gorści [21] rukoli 4 tōmaty [22] 2 jabka połra rzodkewkōw gorść gańsipampkōw połra kwiotkōw ze szczypiorku połra liści bazylii syr [23] sałatkowy(...)pierwszy raz [9] zjecie [10] wam [11] twarz [12] wódka [13] takie połączenie [14] pamiętajcie tylko [15] zbierać [16] obok autostrady [17] co będzie potrzebne [18] kilka [19] sałaty [20] chrupiącej [21] garście [22] pomidory [23] ser [24] sos [25] łyżka [26] octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie
Chop w kuchnilepsze niż pierwsza przystawka! Delikaty pierożek cappelletti z farszem z sera Emilgrana i tapioki, podany na musie z zielonego jabłka i gotowanej kapusty pak choi, przykryty sałatą freeze oraz pyłem z pokrzywy zupełnie rozłożył mnie na łopatki! Akcenty cytrusowe nawiązywały do przystawek, a białe wino Veriver, z wyraźnym owocowym smakiem i ziołowymi nutami dopełniło dzieła. Jestem oczarowana! Jako drugie(...)przypadku. Deser skutecznie zatarł bezbarwne drugie danie główne. Niby nic wielkiego - truskawki i arbuz - ale wierzcie mi, ten klasyk smaków cudownie puentował kolację! Plaster świeżego arbuza, słodkie truskawki, delikatny lodowy rocher, krucha beza, płatki róż i pył z truskawek. Synergia smaków i tekstur, na prawdę przepyszne! Wielkie gratulacje dla talentu Justyny! Moje uznanie, zwłaszcza po słowach, z którymi się zgadzam
Spektrum SmakuPowrocila zima. Przypomniala sobie o nas w chwili gdy ja juz na dobre rozkoszowalam sie iscie wiosnennym klimatem. Kilka dni temu mialam wrazenie, ze spadl pierwszy
Przysmaki Karolkitaki efekt, warto do zrobienia tej sztandarowej potrawy ze stanu Maine wymieszać dwa rodzaje krewetek – średnie i duże (tygrysie). Mrożone gotowane krewetki odmrażamy na sicie – spłukujemy z nich lodową glazurę pod ciepłą bieżącą wodą i osuszamy. Świeże krewetki obieramy – odłamujemy głowę u nasady, zdejmujemy skorupę i odnóża, nacinamy i wyjmujemy jelito. Płuczemy pod bieżącą wodą. Żeby krewetki złapały jeszcze(...)próbujcie! PODANIE Zewnętrzne ścianki bułek smarujemy pozostałym masłem przy użyciu miękkiego pędzelka i grillujemy bułki na rozgrzanej patelni lub w elektrycznym grillu. Wypełniamy gorące bułki porwaną na małe kawałki sałatą rzymską i krewetkową sałatką, posypujemy prażoną cebulką i podajemy od razu – klasycznie z frytkami lub solonymi ziemniaczanymi chipsami. SKŁADNIKI 4 bułki z TEGO PRZEPISU 250-300g krewetek – najlepiej mieszanka
Karo in the Kitchen