Powrocila zima. Przypomniala sobie o nas w chwili gdy ja juz na dobre rozkoszowalam sie iscie wiosnennym klimatem. Kilka dni temu mialam wrazenie, ze spadl pierwszy
Przysmaki Karolkitaki efekt, warto do zrobienia tej sztandarowej potrawy ze stanu Maine wymieszać dwa rodzaje krewetek – średnie i duże (tygrysie). Mrożone gotowane krewetki odmrażamy na sicie – spłukujemy z nich lodową glazurę pod ciepłą bieżącą wodą i osuszamy. Świeże krewetki obieramy – odłamujemy głowę u nasady, zdejmujemy skorupę i odnóża, nacinamy i wyjmujemy jelito. Płuczemy pod bieżącą wodą. Żeby krewetki złapały jeszcze(...)próbujcie! PODANIE Zewnętrzne ścianki bułek smarujemy pozostałym masłem przy użyciu miękkiego pędzelka i grillujemy bułki na rozgrzanej patelni lub w elektrycznym grillu. Wypełniamy gorące bułki porwaną na małe kawałki sałatą rzymską i krewetkową sałatką, posypujemy prażoną cebulką i podajemy od razu – klasycznie z frytkami lub solonymi ziemniaczanymi chipsami. SKŁADNIKI 4 bułki z TEGO PRZEPISU 250-300g krewetek – najlepiej mieszanka
Karo in the Kitchen