kokosowej. Nie jest trudne w wykonaniu a dzięki swojej orientaloności zabierze Was w pyszną, kulinarną podróż w najdalsze zakątki świata KURCZAK W SOSIE CURRY: 2 piersi z kurczaka 100g ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chilli 200ml śmietanki kokosowej przyprawy: czerwone i żółte carry, imbir, sól, pieprz, kolendra, sos sojowy, sos rybny Piersi(...)doprawić. Jeśli konsystencja sosu wyda Ci się zbyt rzadka, można dodać do niego łyżeczkę mąki ryżowej by go zagęścić. Gotowe Tak przygotowany kurczak w sosie curry podaję z gotowanym ryżem, a całość posypuję białym i czarnym sezamem Smacznego Jeśli szukasz więcej orientalnych smaków to polecam Ci przepis na ZUPĘ TAJSKĄ Z KREWETKAMI Pycha Artykuł KURCZAK W SOSIE CURRY pochodzi
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiikoperkiem 1 jabłko Obiad: surówka z kiszonej kapusty z granatem zupa-krem z marchewki Podwieczorek frytki z dyni piżmowej 1/2 grejpfruta Kolacja pomidory z cebulą i koperkiem ryż z kalafiora z marchewką Dzień trzeci Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny sok z kiszonych buraków z marchewką zielone smoothie II śniadanie: kiszone rzodkiewki sałatka: pomidory
Kulinarne przygody Gatitypomidory w puszce i ciecierzyca, reszta dodatków wedle uznania (polecam dodać świeżą cukinię lub bakłażana). Taki gulasz zazwyczaj jem na podwieczorek lub kolację, a z dodatkiem kaszy bądź ryżu może być również sycącym obiadem. Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka czerwona 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka papryki wędzonej(...)puszki i gotujemy przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy cieciorkę (bez zalewy) i przyprawy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy samodzielnie lub z ryżem/kasz
Zawsze głodna!Polskie Młyny. Świetnie się komponuje z mięsem. Gotuje się szybko - ok 15 minut, po ugotowaniu i odcedzeniu mieszanka pozostaje sypka - co mi bardzo odpowiada. I najważniejsze - świetnie smakuje. Połączenie ryżu, czerwonej soczewicy oraz czerwonej quinoy (komosy) jest jak najbardziej trafne. Polecam Wam serdecznie! Składniki: 1 duży podwójny filet z kurczaka mąka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka wody
Kuchnia domowa Anipuree ziemniaczanym najbardziej lubię ten maślany smak . Same ugotowane ziemniaki posypane koperkiem do obiadu to dla mnie coś strasznego, jem je bardzo rzadko, dlatego najczęściej zamieniam je na ryż, kaszę, makaron albo właśnie puree ziemniaczane. Smak tkwi nie tylko w maśle, ale także dodatkach, które możesz dopasować do swoich upodobań. Ja stawiam na pietruszkę albo szczypiorek, ale nie tylko
RozdomowionaGołąbki to jedno z tych dań, które często gościły w moim rodzinnym domu. Zawsze przygotowywała je moja babcia. Klasyczne, faszerowane mięsem i ryżem, a całość w pomidorowo-śmietanowy sosie. Palce lizać. Do dziś ich smak się nie zmienia, ona robi to po mistrzowsku. Rok temu publikowałem Wam mój przepis na gołąbki w wersji wegetariańskie, faszerowane kaszą jaglaną i pieczarkami
kulinarnyJawymieszać i zaląc warzywa sokiem. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać kolendrą, im więcej tym lepiej (przynajmniej dla mnie ;). Warzywa oraz pokrojoną polędwiczkę można podawać z ryżem. Najlepiej komponuje się jaśminowy lub basmati. 1 porcja ( z 50 g ryżu) zawiera około: 450 kcal 38 g białka 14 g tłuszczu 115,5 g węglowodanów Inspirację zaczerpnęłam z Kuchni
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyCurry z imbirem i kurczakiem to pyszny, zdrowy i szybki obiad. Wystarczy do tego miseczka ugotowanego ryżu i mamy bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Oprócz tego, że curry dobrze smakuje, to również dobrze wygląda i cudownie pachnie. Curry to smak kuchni azjatyckiej, która bez aromatycznych i pikantnych przypraw nie istnieje. W moim daniu wykorzystałam świeży imbir, chili, kurkumę i gotową mieszankę(...)pomidory, a po chwili odsączoną kukurydzę, gotować około 5 minut. Dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z limonki, przez chwilę gotować. Najlepiej podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem ryżowym. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Zobacz również : curry z kurczaka ze szpinakiem
Kuchcik gotujeRyż na mleku z truskawkami to danie mojego dzieciństwa. Jako wielbiciel kaszy jaglanej przygotowałam na jej bazie danie lub jak kto woli deser. Dodałam do niego cukier z wanilią domowej roboty, a kaszę podałam polaną miksem truskawek i śmietany. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka 3/4 szklanki słodkiej śmietanki szczypta soli 300 g truskawek (użyłam mrożonych
Czerwień i błękitteż jednym z posiłków wspomagających odchudzanie. Zupę ze świeżej kapusty i warzyw można podawać bez żadnych dodatków lub podzielić ją na kilka porcji i wzbogacić jej smak o: - ryż, kaszę pęczak lub ziemniaki - kiełbasę lub wędzonki - sos tabasco lub słodką wędzoną paprykę
AniaGotuje.plZiarno niebieskiej kukurydzy popcorn zawiera 2355mg/kg antyoksydantów. 100% natury; wolne od GMO; produkt bezglutenowy. Piramidki BLUE CORN z niebieskiej kukurydzy 100% natury; Świetny smak; Prosty skład (tylko niebieska kukurydza, ryż brązowy i sól himalajska) wolne od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno z niebieskiej kukurydzy (z którego zostały wykonane piramidki) zawiera 3792mg/kg
Słodkie okruszkiPieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pełni , tak więc trzeba korzystać z jego dobrodziejstw. Przepis jest prosty ale znakomity. Dzięki dodatkowi czerwonej fasolki , taki posiłek staje się bardziej sycący i dłużej trzyma nasz żołądek w ryzach Smaczne, proste , polecam , lepiej zrobić i zjeść , niż się zastanawiać , czy warto . Składniki : 1 puszka czerwonej fasolki 1 kawałek wędzonego na zimno boczku ( około
Ogrodnik w podróżyskładniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha zdrowia przypomina takie zdekonstruowane sushi w formie sałatki – jest surowa ryba, są warzywa, są wodorosty. Może być też ryż lub makaron ryżowy. Zdecydowanie polecam tu improwizację – ważna jest jakość składników (jeśli używamy surowej ryby, koniecznie korzystajcie z miejsc, gdzie jest bardzo świeża – nie polecam supermarketów). Mój
Poezja smaku