przepis, podpatrzony u Sama Siftona z New York Times. Mięso trzeba zamarynować, upiec, a potem porwać widelcem na małe kawałki. W takiej postaci można podać je z kuskusem, lub ryżem a la pilaf – według tego przepisu – lub w picie – próbujcie tej receptury. Polecamy! Składniki: 4 udka z kurczaka Marynata: Sok z jednej cytryny 1/3 szklanki oleju(...)wstaw do piekarnika na 40 minut. Krok 3 Wyjmij kurczaka z piekarnika i po przestudzeniu porwij na małe kawałki przy pomocy dwóch widelców. Podawaj z kuskusem, bulgurem lub ryżem i pokrojonym świeżym ogórkiem. Smacznego! Artykuł Zdrowy fastfood: Domowa shawarma z kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwystarczyło wystudzić i zapakować do pojemników lub plastikowych worków (pamiętajcie, że można je myć i wykorzystywać wielokrotnie). W tygodniu na świeżo przygotowywaliśmy już tylko dodatki – czyli kaszę lub ryż i kroiliśmy świeże warzywa. Podsmażenia wymagało tylko tofu do Buddha bowl. Jak dobrze zamrozić lunche Z tego menu na tydzień zamroziliśmy bakłażany, kurczaka, pulpeciki i cieciorkę z batatem. Niska
Niedzielny kucharzNadmiar ciasta odciąć nożem.Schłodzić w lodówce przez ok.30 minut. Ciasto podziurkować widelcem,całość przykryć folią aluminiową (razem z bokami) a na dno wyłożyć obciążenie np: groch,fasolę,ryż.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (180 º C) i piec przez 15 minut,po tym czasie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok.13 minut.Wyjąć z piekarnika
Anielskie wypiekizdrowym posiłkiem, a jeśli podamy je dodatkowo z sałatą to już w ogóle pełnia szczęścia. Ważna wskazówka dla wszystkich zapracowanych i sprytnych. Pamiętajcie, aby za każdym razem kiedy gotujecie ryż, komosę, kaszę czy soczewicę ugotować podwójną porcję. Wtedy przygotowanie np. takich kotlecików jest super-szybkie i bezproblemowe. Składniki na ok 10 -11 kotlecików 2 szklanki komosy ryżowej, ugotowanej zgodnie
olalacookingjeden duży słój: duża główka kapusty pekińskiej 1/2 marchewki 1/2 białej rzepy szczypior z trzech dymek 5 łyżek soli 10 szklanek wody szklanka wody 3 łyżki mąki z ryżu kleistego czubata łyżka cukru 5 łyżek papryki gochugaru lub wiecej :) 4 łyżki sosu rybnego 3 cm imbiru 3 ząbki czosnku W dużej misce wymieszać wodę z solą. Kapustę pekińską przekroić(...)mniejszym garnkiem i odstawić na 1,5-2 godziny. Marchewkę i rzepę pokroić w słupki, szczypior w duże kawałki. Imbir i czosnek zetrzeć. W rondelku wymieszać mąkę z ryżu kleistego z wodą, zagotować. Dodać cukier i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając aż powstanie kleik ryżowy. Odstawić z ognia do przestudzenia. Następnie dodać paprykę gochugaru, sos rybny, imbir
wyzwania kuchenneBardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy
Dominacja smakupomarańczy, a następnie wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Gotowego łososia oprószamy posiekanym koperkiem i podajemy. Sosem, który pozostał po usmażonej rybie możemy okrasić ziemniaki, ryż, czy tak jak w moim przypadku makaron. SMACZNEGO
Bez Cebulipopularny, amerykański fast food podawany jak w mojej wersji najczęściej z wołowiną. Istnieją też inne odmiany tego dania, co pewnie jeszcze kiedyś zaprezentuję. Chili con carne podajemy z ryżem lub tortillą. 500g mielonej wołowiny 2 cebule 2 czerwone papryki 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)mielone do zarumienienia. Dodajemy cebulę, paprykę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia, po czym dodajemy fasolę, kukurydzę, pomidory i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez około 30 minut. Podajemy z ryżem
Szefowa kuchnimąką). Przekładamy ciasto do foremki i dociskamy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Zgniatamy papier do pieczenia w kulkę (dzięki temu będzie łatwiej go dopasować), wkładamy na ciasto i wysypujemy surowym ryżem (można go później wykorzystać). Spód pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, po tym czasie usuwamy papier z ryżem i pieczemy jeszcze 20 minut. Czas, kiedy spód jest w piecu
CiastkozercySmaczna, lekka kurczakowa sałatka na bazie dzikiego ryżu, świeżej papryki, ogórka oraz niezwykle aromatycznej mieszanki curry i garści świeżej natki. Składniki: 400g fileta z kurczaka 1 zielony ogórek 1 żółta papryka 1 puszka kukurydzy 100g dzikiego ryżu 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżeczki curry przyprawa do kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka umyć
Szalona Kuchnia Ewelinyzobaczcie jak powstaje zapiekanka makaronowa z wołowiną. Zapiekanki makaronowe. Kto zrobił ją pierwszą? Podobno pierwsze zapiekanki makaronowe pojawiły się XIX wieku, kiedy to zamiast makaronu wykorzystywano gotowany ryż z dodatkiem pomidorów. Potem już jakoś poszło, czyli pojawiła się grecka musaka, a także lasagne. Kto jadł ten wie, że obie potrawy świetnie smakują. Ja jednak nie sięgam do tradycyjnych receptur
Kuchennyviral.plktórych ja na śmierć zapomniałam :) będziecie czuć sytość na pewno na ok. 3 godziny. UWAGA NR 1! Jeśli nie macie mąki ryżowej, to możecie zrobić ją mieląc w młynku ryż, np. jaśminowy. UWAGA NR 2! Najpierw wymieszajcie masę z dwiema łyżkami mąki. Jeśli uznacie, że jest za rzadka, wówczas dodawajcie po trochu trzecią łyżkę. Składniki: 3 jajka rozm
Szczęśliwa kuchniapół godziny. Możecie do niego wrzucić niemal wszystko co macie pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Do tego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. P rzepisy z resztek kurczaka – marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny
Niedzielny kucharzskładniki i możesz delektować się niezwykle pożywnym i zdrowym obiadem. Pomysł na to danie zaczerpnęliśmy z jednego z naszych ulubionych blogów – fitmencook.com z tym, że ziarna faro i ryż (z oryginału) zastąpiliśmy pęczakiem, a zamiast kurczaka upiekliśmy aromatyczną polędwiczkę. Składniki: Polędwiczka wieprzowa 250 g brukselki Mały słodki ziemniak 250 g dyni Pół szklanki pęczaku Mała dymka 1 łyżka
Niedzielny kucharzbędziesz jeść to samo (spójrz na nasze menu – raczej nie wieje w nim kulinarną nudą). Żongluj składnikami – dwa zestawy pieczonych warzyw, dwa rodzaje mięsa, inne dodatki – np. kasze, makarony, ryż – to daje Ci sporo możliwości. Korzystaj z przypraw – to one decydują jaki charakter będzie miała dana potrawa. W tym menu na tydzień podstawą lub ważnym składnikiem kilku dań
Niedzielny kucharz