ryż - 22970 przepisów (strona:466/1532)

POTRAWKA Z MIĘSA Z ROSOŁU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 276

pokrojoną paprykę, przyprawić do smaku i dusić na malutkim ogniu aż papryka będzie miękka ale nie dopuścić by się rozpadła. Gotową potrawkę można podawać z różnego rodzaju dodatkami jak ryż z kalafiora, spaghetti z cukinii, keto kopytka, makaronem konjac itp. Makro i tłuszcz można podbijać tłuszczem dodanym do gotowej potrawy na talerzu dolewając np. oleju MCT , oliwy z oliwek

Ola la LCHF
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 152

preferowanej gęstości sosu, w razie czego można rozcieńczyć sos wodą i doprawić), sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę cieniutko szatkujemy, przekładamy do miski. Dodajemy mięso mielone, jajko, przyprawy, bułkę tartą, ugotowany ryż i podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy ręką. Z masy formujemy mniejsze kotlety. Podsmażamy je (bez tłuszczu) na patelni Woll z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Przygotowujemy w niej

Słodkie okruszki
Kurczak słodko-pikantny ze śliwkami 128

zapewniam, że to połączenie niezwykle smaczne i udane. Do tego skąpane w sosie delikatne, soczyste kawałki kurczaka. Brakuje tylko dobrego nośnika tych pysznych smaków – najlepiej sprawdzi się ryż na sypko, ale makaron ryżowy także będzie pasował. Składniki (na 3-4 porcje): 500g mięsa z podudzi kurczaka 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej małe jajko 2 średnie czerwone(...)wszystko delikatnie mieszamy i gotujemy, aż sos zredukuje i lekko zgęstnieje – około 4-5 minut.   Po tym czasie danie jest gotowe do podania. Serwujemy je z ugotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym. Przepis krok po kroku. 124

paprykowym. Dopiero wtedy danie jest kompletne. Cudowny smak musztardy łączy się sosem paprykowym, a kruche mięso pięknie komponuje się z warzywami. Dla wyjątkowo wygłodniałych osobników, można ugotować ryż.   Jeżeli tak jak ja lubisz szybkie i pyszne potrawy, to  polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym jest daniem właśnie dla Ciebie

kuron.com.pl
Zupa koperkowa 124

śmietanę oraz posiekany koperek. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanym jajkiem i ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami. Jeżeli nie chcemy zagęszczać zupy mąką, wystarczy ugotować w zupie ryż lub makaron. Wtedy nie podajemy z ziemniakami

Kulinarne przemyslenia
Gołąbkowa patelnia – pyszne danie jednogarnkowe! 7219

majeranek, słodka papryka, świeże zioła 4-5 ziemniaków 300ml bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka masła olej do smażenia   *** Do mięsa mielonego dodajemy, jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dużej patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju

Blog z Apetytem
Paprykarz domowy. 151

rozdrobnić i włożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę i  podsmażyć na maśle. Do podsmażonej cebuli dodać koncentrat i keczup. Wymieszać. Przełożyć do miski z rybą, dodać ryż i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin żeby smaki się przegryzły

Agusiowe smakołyki
Zielona herbata - rodzaje i sposób parzenia 108

sposobu jej parzenia znajdziecie tutaj   Genmaicha   - nazywana też " popcorn tea " to mieszanka herbaty sencha i  prażonego ryżu. Herbata ma jasnobrązowy kolor i orzechowy zapach; Pierwotnie ryż dodawano w celu obniżenia ceny herbaty Sposób parzenia -  liście zalewamy wodą o temperaturze około 80-85 °C i parzymy około 2 do 3 minut. Uwaga: Po wyłączeniu czajnika świeżo

Cztery Fajery
Gołąbki z kapusty włoskiej. Przepis krok po kroku. 113

cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy będzie ciemnozłota, dodaj drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze 1-2 minuty. Odstaw do przestudzenia.   W dużej misce wymieszaj mięso mielone, ryż, majeranek, ostudzoną cebulę. Dopraw farsz solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.   Na każdy liść nałóż farsz, zbierz brzegi kapusty do środka i zwiń gołąbki. Ważne

kuron.com.pl
Duszone udka w sosie własnym z cukinią 131

dodatkowo są bardzo proste w wykonaniu . Moja rodzinka uwielbia duszone mięso , szczególnie kurczaka . Delikatny sos , pyszne soczyste mięso w towarzystwie zdrowej cukinii …mniam . Jeszcze tylko kasza lub ryż i jesteśmy w kulinarnym niebie Składniki : 0,5 kg udek drobiowych bez kości 1 mała cukinia 1 cebula 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej sól(...)miękkie , wlewamy śmietanę, cukinię , dusimy jeszcze około 10 minut po czym zagęszczamy sos mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Doprawiamy pieprzem i gotowe . Podajemy na gorąco z kurkumowym ryżem lub kaszą . Smacznego ! Artykuł Duszone udka w sosie własnym z cukinią pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sałatka na słodko. Kurczak. Ananas. Rodzynki. 157

łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Następnie kurczaka i ananasa kroimy w kostkę. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy ugotowany ryż, rodzynki (można je wcześniej namoczyć w wodzie około 1h) i kukurydze. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Smacznego

Smaki Natalii
paella de marisco (paella z owocami morza) 151

kilogram) 2 pomidory 3 ząbki czosnku kieliszek białego wina cebula zielona papryka (albo w zasadzie w dowolnym innym kolorze) natka pietruszki zielony groszek bulion (3 razy tyle, co ryżu) – idealnie, żeby był to bulion na rybich łbach i pancerzykach z krewetek, ale bulion z kurczaka też spokojnie daje radę. szklanka okrągłego ryżu oliwa z oliwek szafran wędzona papryka(...)cebulę, kalmary i paprykę. Przesmażyć. Dodać starte pomidory, znowu chwilę smażyć. Dodać czosnek, odsunąwszy uprzednio całą resztę na brzegi patelni. Dodać wędzoną paprykę i szafran, znowu przesmażyć. Dodać szklankę ryżu, przesmażyć, podlać winem i poczekać, aż się zredukuje. Podlać bulionem, dodać krewetki i groszek. Całość wymieszać, na wierzchu poukładać małże. Wszystko polać oliwą z pietruszką. Zredukować ogień i więcej

stajnia gołębie od kuchni
Tarta ze śliwkami 112

tartę i dociskamy do brzegów, dziurkujemy spód widelcem. Zgniatamy w kulkę kawałek papieru do pieczenia, rozkładamy na spodzie i wysypujemy warstwę ryżu – dzięki temu spód się nie wybrzuszy, ryż po pieczeniu dalej nadaje się do jedzenia. Spód pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni. Rozdzielamy białka od żółtek – odkładamy dwa białka osobno, będą potrzebne do zrobienia

Ciastkozercy
Curry z brokułem i serem halloumi 154

kurkumy pieprz kajeński do smaku 100g orzechów nerkowca puszka mleka kokosowego (400g) 500ml przecieru pomidorowego - passaty 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz olej do smażenia świeża kolendra do przybrania ryż basmati lub jaśminowy do podania Przygotowanie: Ser halloumi zgrillować lub usmażyć na patelni. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek(...)smaku solą i pieprzem oraz pieprzem kajeńskim. Jeszcze chwilę gotować aż brokuł i ser się zagrzeją po czym podawać.  Curry z brokułem i serem halloumi podawać z ryżem przybrane świeżą kolendrą i orzechami nerkowca.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pierś z kurczaka w warzywach 165

Bardzo lubię ryż z piersią kurczaka, warzywami i sosem słodko-kwaśnym, robi się go szybko i fajnie smakuje (a żeby było szybciej to najwygodniej było kupić gotowy sos w słoiku). Jednak ostatnio staram się używać jak najmniej gotowych produktów, więc podjęłam się poszukiwań przepisu na sos, który godnie mógłby zastąpić ten sklepowy. Szukałam i znalazłam, nie jest może stricte(...)koniec dodać keczup oraz mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody. Wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podawać na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem i posypane posiekaną natka pietruszki

Simply Food

Proponowane wyszukiwania