ryż - 22970 przepisów (strona:239/1532)

Papryka faszerowana i zapiekana 188

bazylii słodka papryka sól pieprz   Wykonanie: Papryki umyć i z każdej ściąć górę, a następnie usunąć gniazda nasienne. Farsz Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor po czym dodać do mięsa. Doprawić solą majerankiem  i pieprzem

O kuchni z uczuciem
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 211

średnie cebule 3 ząbki czosnku  łyżka oliwy 1 jajko sól  pieprz kilka liści laurowych kilka zieli angielskich słoiczek przecieru pomidorowego 200 ml śmietany 18% Sposób przygotowania: Gotujemy ryż i studzimy. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb. Wkładamy kapustę do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Od momentu zagotowania się wody gotujemy kapustę 10 minut, w połowie(...)Jeszcze ciepłą, dzielimy na pojedyncze liście. Odrzucamy te najbardziej rozgotowane i te najmniejsze, ze środka. Cebulę i czosnek drobno kroimy i przesmażamy na łyżce oliwy. Mięso łączymy z zimnym ryżem, cebulą, czosnkiem, jajkiem, dosmaczamy solą i pieprzem. dokładnie mieszamy ręką. Na pojedynczy liść kapusty włożyć dużą łyżkę farszu, zawinąć. Na dno dużego garnka położyć kilka odrzuconych liści. Na nie układać

na moim stole...
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 381

przygotowania obiadu.  4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 6 łyżek koncentratu pomidorowego 200g żółtego sera pieprz, sól, bazylia 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)Cebule smażymy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym oleju. 3.. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Smażymy do zarumienienia. 4. Na patelnię przekładamy ugotowany ryż, koncentrat i starty na tarce ser. Mieszamy. 5. Z papryk odkrawamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Papryki smarujemy olejem, napełniamy farszem, posypujemy odrobiną startego żółtego sera. Pieczemy przez 45 minut

Szefowa kuchni
Pieczona pierś kurczaka z pomidorami, cukinią i gorgonzolą z dodatkiem tymiankowo-cytrynowego ryżu 154

muszę wspominać. Smak idealny! Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/4 cukinii 50 gram sera gorgonzola dużo świeżego tymianku i bazylii sól i pieprz 1/2 szklanki ryżu Basmati (lub innego ulubionego) 1 szklanka wody skórka z 1 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek Ryż gotujemy w podanej ilości wody z dodatkiem części świeżego tymianku(...)Filety kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdym filecie układamy porcję przesmażonych warzyw i kawałki gorgonzoli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18-20 minut. Porcję ugotowanego ryżu posypujemy resztą tymianku i podajemy z pieczonymi filetami posypanymi świeżą bazylią

Mango Papaja
Ryż z truskawkami 314

gęstego jogurtu Wykonanie: Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Truskawki umyć, pozbyć się szypułek. Połowę truskawek wrzucamy do blendera i miksujemy, dodajemy cukier i śmietanę. Ryż polać naszym sosem i udekorować pozostałymi truskawkami

magiczna kuchnia Kasi
Gołąbki z ryżem i mięsem. 163

zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut. Po tym czasie obracamy kapustę i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Wyłączamy grzanie, wylewamy wodę i pozostawiamy do ostygnięcia. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, skracając jednak czas gotowania o 5 minut. Przestudzoną kapustę dzielimy(...)osobne liście, odcinając z każdego zgrubienia (tzw. nerw) u nasady. Całe, duże liście odkładamy, natomiast tymi uszkodzonymi wykładamy naczynie żaroodporne.     Mięso mielimy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, ryż, przyprawy i ewentualnie doprawiamy solą. W każdy liść wkładamy porcję farszu i zwijamy (w podobny sposób jak krokiety), układamy ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Gdy gołąbki już

Rozpustne gotowanie
Placuszki z brązowego ryżu i młodej kiszonej kapusty z pomidorowym sosem i warzywami 138

passaty pomidorowej 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka włoskich ziół 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz i cukier do smaku pół pęczka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Ryż ugotować w osolonym wrzątku nieco dłużej niż w przepisie na opakowaniu (ok. 40 minut). Zostawić w wodzie jeszcze 20 minut, by napęczniał. Potem wyjąć i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości(...)łupinek, kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do sosu razem z passatą pomidorową. Po kilku minutach przyprawić solą, pieprzem i cukrem, jeśli sos jest za kwaśny. Ostudzoną kapustę i ryż wymieszać z rozkłóconymi jajkami, kaszą, ziołami i kminkiem. Dodać sól i pieprz do smaku. Smażyć na niewielkiej ilości oleju okrągłe placuszki z obu stron na rumiano. Wyłożyć na talerze

Czerwień i błękit
BRĄZOWY RYŻ Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ 135

sypko z grillowaną wcześniej zamarynowaną w oleju po suszonych pomidorach cukinią z dodatkiem cytrynowego pieprzu. Takie proste, tanie a takie fajne danie :-)  Składniki:   100 g ryżu brązowego  łyżka masła 1 średniej wielkości cukinia  1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól 1 łyżeczka ziół prowansalskich  2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów  Sposób przyrządzenie:  Ryż(...)cienkie talarki. Przełożyć do szklanej miski, dodać olej, przyprawy, wymieszać i pozostawić na 30 min.  Po tym czasie grillować na patelni z każdej strony, wymieszać z gorącym ryżem i jeść

pieprzny smaczek
Zupa drobiowa z papryką i ryżem jaśminowym 153

ryżu jaśminowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku pęczek szczypiorku sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż zalewamy wodą (objętość ryżu ma być równa objętości wody. Wody nie solimy). Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu ,aż woda wyparuje. Pozostawiamy pod przykryciem 5 min. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę(...)mąką ,mieszamy ,po czym zalewamy gorącym bulionem (cały czas mieszając). Gotujemy 20 min. Następnie dodajemy koncentrat ,tymianek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec do zupy dodajemy ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Sajgonki z surimi i ryżem 146

sól olej do smażenia Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą. Paluszki surimi przekrawamy na pół. Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej

R'n'G Kitchen
A'la paprykarz ze śledzi (szybki) 142

Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Natkę pietruszki siekamy. Do dużej miski przekładamy śledzie wraz z zalewą ,rozgniatamy widelcem. Do śledzi dodajemy ryż i natkę ,mieszamy. Do smaku doprawiamy solą ziołową ,słodką papryką i pieprzem. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Grillowany filet rekina z ryżem w warzywach 130

wkładamy do lodówki na min 30 min. Pora siekamy ,marchew i seler kroimy na drobną kostkę. Masło rozpuszczamy na głębokiej patelni ,mieszamy z oliwą i podsmażamy warzywa. Dodajemy odcedzony ryż ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy 7-9 min. Posypujemy posiekaną natką. Jednocześnie grillujemy na ruszcie filety z rekina po ,4 min z każdej strony. Podajemy na smażonym(...)ryżu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language

R'n'G Kitchen
Pierogi serowo ryżowe z jagodami 142

świeże, pachnące...megaowocowe <3 Zimą tego nie będzie :/ Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g sera białego 1 szkl jagód 1/2 szkl ryżu jaśminowego 15 g cukru waniliowego Sos: 250 ml śmietany 30% 50 ml syropu waniliowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Ser mielimy razem z jagodami. Dodajemy cukier waniliowy, dokładnie mieszamy. Ryż gotujemy półtwardo. Dodajemy do sera, mieszamy i gotujemy razem do miękkości ryżu (w razie potrzeby dolewamy wodę). Śmietanę mieszamy z syropem. Odstawiamy do lodówki. Na środek każdego kółka ciasta nakładamy farsz, pierogi zlepiamy. Wrzucamy na wrzątek, gotujemy 3-4 min, od momentu

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym na grilla 186

taką właśnie potrawę oprócz standardowej kiełbaski. Składniki 4-5 papryk 2 woreczki ryżu 30 dag mięsa mielonego 30 dag pieczarek 2 ząbki czosnku Sól i pieprz Sposób przygotowania Ryż ugotować zgodnie z instrukcją producenta podaną na opakowaniu. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kostkę(...)cebula się zeszkli dodać czosnek oraz pieczarki. Po kilku minutach na średnim ogniu dodać mięso mielone. Smażyć całość kilka minut aż mięso straci różowy kolor. Odstawić do ostygnięcia. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażoną cebulką, czosnkiem, pieczarkami i mięsem doprawiając odrobiną soli i pieprzu. W zależności od upodobań całość można przyprawić słodką papryką, suszonym oregano, posiekaną natką pietruszki, lub (moje

Mr. Taste
BAZYLIOWA POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z BRĄZOWYM RYŻEM 185

drobiowy. Wrzucam też okrojoną marchewkę oraz drobno pokrojony seler naciowy. Wsypujemy ryż i  gotujemy całość na małym ogniu ok 30 minut mieszając od czasu do czasu, aby ryż nam nie przywarł.  Następnie dodajemy uprzednio zahartowaną zupą śmietanę. Posypujemy koperkiem

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania