Słodki sos marchewkowy był dodatkiem do jednego z ostatnich obiadów – kopytek ziemniaczanych nadziewanych mięsem. Według notatek mojej mamy sos ten jest świetnym dodatkiem do potraw z drobiu, ryb i zrazów. By sos był słodki marchewki też muszą być słodkie – tak więc upewnijcie się jaką marchew będziecie dodawać do sosu. Składniki na: Słodki sos […] The post Słodki
Magiczny Garnekbiesiadnicy spotykali się i do kotła z gotującą wodą wrzucali to, co udało im się akurat zdobyć. Soljanka jest więc potrawą niezwykle różnorodną. Można gotować ją na wywarze z ryb albo dowolnego mięsa. Najczęściej miesza się różnorodne rodzaje mięsa - świeże, wędzone, pieczone, smażone. Przez lata udało się wyodrębnić pewien podstawowy przepis, niemniej nie traktujcie mojej receptury jako czegoś wiążącego
Życie zamknięte w smakuPodobno znawcy rozpoczynają sushi ucztę od zjedzenia właśnie tej formy tego dania. Dzieje się tak, żeby sprawdzić aromat ryżu oraz dla przygotowania żołądka do surowej ryby. Zanim więc przyrządzicie, na przykład Sushi Futomaki z makrelą, surimi i wasabi , weźcie się za azjatyckiego omleta. Obiecuję, że będziecie świetnie się bawić przy jego przewracaniu na patelni ;) (function
Życie zamknięte w smakuDzięki śmietanie łosoś nabiera delikatności. Ryba prosta w przyrządzeniu i jaka pyszna! Gorąco polecam. Składniki: 2 kawałki łososia Vegeta Mąka Olej 150 ml śmietany 18% słodkiej 1 spora cebula Wykonanie: Łososia przyprawiamy tylko vegetą, opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy śmietanę i dodatkowo ½ łyżeczki vegety. Ponownie wkładamy łososia
Smaki Ewysmaczną pastę do kanapek. Może być atrakcją śniadania lub kolacji, a podany na krakersach lub kawałkach pumpernikla przekąską niewielkiego przyjęcia. Lubię fantazje twarogowe, szczególnie w połączeniu z rybą - w tym przypadku wędzoną. Składniki: Twaróg około 200 g Łosoś wędzony 50 g 1/2 świeżej papryki 1 łyżka majonezu Pieprz, mielone chili. Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pokrojonymi
Smaki Ewykarcie wśród dań głównych. W sumie było nieźle – Restauracja Rybna w Otominie ma potencjał i widać, że się tam starają. Jedzenie podają świeżo przygotowane i dbają o wybór ryb. Pewnie tam kiedyś wrócimy. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyWykonanie: Groszek konserwowy miksujemy i przekładamy do ugotowanych ziemniaków. Dodajemy masło 1 -2 łyżki. Przyprawiamy solą i chili. Wyrabiamy tłuczkiem na jednolitą masę. Podajemy jako dodatek do mięsa lub ryby. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewymaślakach ( dla mnie były zdecydowanie zbyt „różowe”, zważywszy iż wieprzowina nigdy nie powinna po obróbce mieć takiego koloru ). Do tych dań dodatki dobrane zostały doskonale – gotowane chrupiące szparagi do ryby, pieczony seler do wołowych polików. Jedzenie zgodnie oceniliśmy bardzo wysoko. Na pewno wybierzemy się tu na kolejną degustację. Nieco gorzej wypadła obsługa, przy której odnosiliśmy wrażenie, że moglibyśmy sobie
Smaki EwySzybko, smacznie z nutką magi i czarów. Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny. Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i
Moje Małe CzarowanieOkres grillowania, to nie tylko mięsa, ryb i innych potraw opiekanych na ruszcie. To także czas wspaniałych, pachnących sałatek, surówek i przystawek. Tym razem proponujemy Wam jedną z wersji popularnie zwanych w Polsce "tzatzik'ów". Ta turecka wersja nada świeżości podawanym przez Was daniom i doskonale komponuje się z grillowanymi potrawami. Bardzo prosta do wykoniania, ale magicznie skuteczna. Składniki
zobacz ich smakprzy smażeniu tradycyjnym. To klasyczny przepis na bakłażany z północnych Włoch. Możemy tak upieczone warzywa zjadać jako samodzielne danie, stanowią też znakomity dodatek do mięs i ryb. Smaczne na ciepło i na zimno. wg przepisu z tej strony Składniki 500 g - 2 bakłażany oliwa z oliwek 1 cebula, obrana i drobno posiekana
Stare GaryPyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz
Oryginalny smaksamą patelnię wrzucamy bób, smażymy przez minutę, a następnie dodajemy do cukinii, mieszamy i od razu podajemy jako dodatek do dań z drobiu lub ryb
Miód i pieprzbiałka, i o wiele mniej węglowodanów, posiada niski indeks glikemiczny, a 100 g ugotowanego ryżu to zaledwie 137 kcal. Jest niezwykle dekoracyjny. Pasuje zarówno do dań egzotycznych, owoców morza, ryb, a także dziczyzny. Ze względu na dość wysoką cenę nazywany jest kawiorem wśród ryżu oraz dlatego, że świetnie komponuje się z wykwintnymi daniami, ze składników wymienionych powyżej. JAK UGOTOWAĆ
Blondynka Gotuje