ryby - 22566 przepisów (strona:733/1505)

Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką – Lubelski Kociołek 262

Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką 1 puszka filetów rybnych w pomidorach (może być śledź lub makrela) mała marchewka pół jabłka 1-2 łyżki majonezu pół małej cebulki Rybę przekładamy do miseczki. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko na oczkach grubszych. Cebulkę drobno kroimy. Dodajemy majonez. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie ucieramy widelcem na gładką pastę

sierotka maRysia w kuchni
Pesto ziołowe – zrób to sam! 180

momentu idealnego połączenia się ziół z resztą składników. Wszystko dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto możesz urozmaicać i zmieniać składniki. Pasta idealnie nadaje się do kanapek, makaronów, sałatek, ryb i mięs. Artykuł Pesto ziołowe – zrób to sam! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Gotowany homar 263

mięsa homara jest w szczypcach oraz ogonie. Pamiętajcie także, że wodę oraz skorupy pozostałe po homarze możecie wykorzystać do przygotowania wywaru pod zupę rybną. Wybierając wszelkie owoce morza oraz ryby, zwracajcie uwagę na niebieski znaczek z rybką MSC – kupując tak oznaczone produkty, mamy pewność, że połowy zostały przeprowadzone w sposób zrównoważony, co nie zagraża ekosystemowi morskiemu. Przepis

Kuchnia Bazylii
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 239

posiłków w równych odstępach czasu (od 3 do 4 godzin), - śniadanie powinno być najbardziej obfite, obiad mniej, a kolacja symboliczna, - słodycze zastępujemy owocami, a tłuste mięso albo drobiem, albo rybą, - jak ognia unikać należy napojów sztucznie słodzonych (najlepsze w tym czasie będą woda mineralna i zielona herbata, a by zmniejszyć apetyt i przyspieszyć metabolizm zaleca się również picie zielonej kawy(...)możliwości ma człowiek podczas gotowanie tego posiłku podajemy kilka naszych propozycji: ratatouille z bakłażana i cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna

upichcona
Tajskie czerwone curry z warzywami/ Thai red curry with vegetables 220

Oprócz ryb nie jem żadnego innego mięsa. Tym samym też zaczęłam więcej eksperymentować z kuchnią wegetariańską. Ostatnimi czasy rozkochałam się w tajskich specjałach, w ich prostocie, smaku, sposobie przyrządzania dań a przede wszystkim w wyraźnym wpływie dwóch moich ulubionych sztuk kulinarnych: indyjskiej oraz chińskiej, które to stanowią bazową tajskich potraw. Tajskie czerwone curry z warzywami to moja propozycja

upichcona
Pikantna sałatka z czerwonego ryżu z marchewką 207

razu wiedziałam, że będzie wyśmienita! Nie pomyliłam się! Sałatka z czerwonego ryżu z marchewką jest fantastyczna, pikantna i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, drobiu czy ryb, świetnie sprawdzi się podczas letniego grillowania. Ponieważ jest dość sycąca może zastąpić ziemniaki czy inne tradycyjne dodatki, a nawet stanowić indywidualne danie np. do lunchboxa. Gorąco polecam!  Składniki

Codzienne Gotowanie
Kotlety z dorsza. 351

delikatne i soczyste dzięki dodatkowi jabłka oraz majonezu. Ze smakiem lekko podkręconym ostrą musztardą. Z koperkiem jako klasycznym dopełnieniem zestawu aromatów. Smaczna i zdrowa alternatywa dla klasycznych mielonych. Oczywiście, rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda? ;) Składniki: 500 g filetów z dorsza bez skóry (świeżych lub mrożonych) 3 kromki chleba 1 jabłko

zadanie-gotowanie
PASTA Z PIECZONYM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ORZECH 153

Kocham pasty, te z mięsem, rybami, warzywami czy owocowe. Zawsze smakują dobrze i pasują prawie do wszystkiego. Dziś zapraszam na pastę z pieczonym kurczakiem, jajkami oraz pieczarkami marynowanymi ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml . Pastę tą robi się bardzo szybko. Ja bardzo lubię podawać ją z pieczywem na śniadanie czy np. na krakersach jako przystawka.  Zapraszam również do odwiedzenia strony

Gotowanie Patki
Łosoś w kurkumowej panierce i ziemniaki ze szpinakiem 221

Idealny, szybki obiad dla zapracowanych. Najpierw składniki należy przygotować, np. szpinak dzień wcześniej a potem w 30 minut obiad na stole. Łosoś podany z panierką kurkumową

Moje Małe Czarowanie
Łosoś w zielonym sosie kolendrowym 164

jako dodatek do humusu. Używamy jej zarówno świeżej w liściach jak i w ziarnkach. Tym razem powstał sos do łososia, ale z powodzeniem może być stosowana do innych ryb. Składniki: łosoś, cytryna, sól, kolendra świeża, czosnek, olej lub oliwa. Przygotowanie: łososia skrapiamy cytryną, solimy i zostawiamy na chwilę. Rozgrzewamy patelnię lub piekarnik i wkładamy łososia. Czas pieczenia uzależniony jest

Państwo Wojtczuk gotują
Akcja: Kuchnia rosyjska 166

potrawy długo trzymające ciepło, dość tłuste. To wynik mroźnych, długich zim. Niech to będą przepisy na gęste zupy, mięsa zapiekane, przeróżne pierogi oraz bardzo popularne w Rosji ryby. Myślę, że jest wielu zwolenników tej kuchni . Z niecierpliwością czekam na Wasze przepisy 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Czerwony ryż 161

Ryż, jako dodatek do smażonych/grillowanych mięs lub ryby, wcale nie musi być nudny. Proponuję przepis na "czerwony ryż". Przepis znam od wielu lat i nadal chętnie po niego sięgam. Łatwy, szybki dodatek do obiadu. SKŁADNIKI:(2 porcje) Woreczek ryżu (u mnie Basmati) Ok. 6 cm pora (biała część)  Mały ząbek czosnku 100 ml passaty pomidorowej/ew 2 łyżeczki

Kopystką po garach
Dorsz z piekarnika w pomidorach, z oliwkami, kaparkami i oregano 161

passty pomidorowej  4-5 suszonych pomidorów w zalewie   sól pieprz oregano (najlepiej świeży) cukier ocet balsamiczny (wg potrzeb) sok z cytryny oliwki kaparki (jak ktoś lubi) PRZYGOTOWANIE: Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny.Na patelnię z grubym dnem, wlewamy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek, następnie pokrojone pomidory suszone. Smażymy 1-2 minuty

Kopystką po garach
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y 11343

twardo 2 łyżki kukurydzy 1 łyżeczka musztardy garść mix sałat świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ugotować jajko. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzić. Jajka pokroić w kostkę wymieszać z rybą oraz kukurydzą, doprawić pieprzem. Placki do tortilli wysmarować musztardą, wyłożyć sałatkę oraz wymieszane wcześniej składniki i zawinąć w rulon. Gotowe.   Tortilla z szynką(...)sosie własnym. Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich szczypta świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Makaron i brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę odsączyć z nadmiaru oleju lub sosu własnego (w zależności od rodzaju). Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Składniki na sos wymieszać i gotowe. Sałatkę oraz

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami / Smoked mackerel and sun-dried tomato pate 226

Surfując ostatnio w internetach, przeglądając oczywiście w większości strony o tematyce kulinarnej, natknęłam się na przepis, który do mnie przemówił. Otóż był to przepis na pastę

karmelowy