ryby - 22566 przepisów (strona:666/1505)

Ryż z kalafiora 142

ryżu można dodać do gołąbków  -  smakują rewelacyjnie. Smażony ryż z kalafiora doskonale pasuje do curry z kurczaka i wielu innych dań kuchni indyjskiej i tajskiej oraz do ryb i drobiu. Ryż kalafiorowy może być tez niskokalorycznym zamiennikiem ziemniaków i makaronów. Jak przechowywać ryż z kalafiora Surowy ryż kalafiorowy zamknięty w pojemniku lub woreczku strunowym nie straci świeżości

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Duszona fasolka z pomidorami 163

Duszenie to bardzo fajny sposób na przygotowanie fasolki. W ten sposób nabiera fantastycznego aromatu i smakuje rewelacyjnie na obiad z kawałkiem ryby lub białego mięsa, lub jako lekka kolacja na zimno. Dodatek filecików anchois sprawia, że danie ma charakterystyczny lekko rybny smak. Wszystkie składniki komponują się ze sobą idealnie. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a obiad pod przykrywką robi się

wiecejwarzyw.pl
EKSPRESOWY SOS CURRY 195

Szybki i pyszny sos curry ze świeżymi  pomidorami i opcjonalnie także ze szpinakiem. Świetny jako dodatek do dań, np. kotletów wegetariańskich lub mięs i ryb z grilla. Najlepiej smakuje podany z ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread .  Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym

cool and minty
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym 146

zielonego pojęcia, takimi śledziami może zaskoczyć rodzinę. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Nie potrzebujemy nawet zbyt wielu składników. Mimo że śledzie zalicza się do tłustych ryb morskich, są niskokaloryczne. Są idealne dla osób, które dbają o linię. Regularne ich jedzenie poprawia pamięć, wzmacnia serce i wzrok. Zawierają witaminy A, D, E oraz z grupy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Żółta zupa pomidorowa 170

sól i kurkumę. Przykryć i dusić chwilę. Można dodać szklankę wody. Wrzucić garść soczewicy i gotować do miękkości. Zmiksować. Podawać z ziołami, choć ja w niej widzę porcję białej ryby, może dorsza

AZgotuj!
Kanapki z pastą z bobu i łososiem w curry 114

Taką miałam wenę i kanapki dzięki temu eksperymentalnie, wyszły smakowite i zniknęły szybciutko. Polecam koniecznie póki bób jeszcze świeży, mrożony w zimie też się nada. Łososia

Moje Małe Czarowanie
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 124

chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ryb, w glazurze pomarańczowej jest bardzo popularny. W Stanach chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy

Niedzielny kucharz
Surówka z marchewki i selera z imbirem 154

się składników i uzyskania jednolitego sosu. Sos wymieszać z warzywami. Wymieszaną surówkę przed podaniem posypać prażonym sezamem. Surówka najsmaczniejsza jest zaraz po zrobieniu. Jej smak świetnie pasuje zarówno do ryby, jak i do mięsa, a szczególnie drobiu. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie 115

Prosta sałatka z kapusty i marchewki jest znana na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako dodatek obiadowy do mięs i ryb. Coleslaw zrobiony według klasycznego przepisu jest zdecydowanie najlepszy. Nazwa coleslaw pochodzi od duńskiego słowa koolsla oznaczającego właśnie sałatkę z kapusty. W różnych częściach świata podaje się ją z wieloma dodatkami, jednak podstawowy przepis jest niezmienny. Właśnie tak przyrządzony

Kulinarna Polska
Pstrąg z piekarnika z warzywami 330

Jedną z ulubionych ryb w naszym domu jest świeży pstrąg. Mam możliwość kupienia pstrągów bezpośrednio z hodowli więc z tego korzystam bo świeższej rybki nie kupię. Samo pieczenie pstrągów w piekarniku trwa dosyć krótko a jak jeszcze dołożymy do nich ulubione warzywa to z przygotowaniem obiadu zmieścimy się w godzinkę. Od jakiegoś czasu mam okazję testować nowy piekarnik Elektrolux

Ala piecze i gotuje
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 152

zwykłym winem, dodawany jest czosnek, czasem sok z ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością

Niedzielny kucharz
Jak zrobić idealne frytki w domu? Metoda profesjonalistów, którą każdy powinien znać 3412

później Stany Zjednoczone – matecznik fast foodu, który bez frytek by przecież nie istniał. Mogą stanowić samodzielne danie, podawane z tylko z solą lub różnymi sosami albo dodatek do ryb i mięsa. Są pyszne, o ile dobre je przyrządzono. Wbrew pozorom frytki bardzo łatwo zepsuć. Niestety, w barach i restauracjach frytki przeważnie przygotowuje się z mrożonego półproduktu, który następnie

Kulinarna Polska
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 157

dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1.  Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest

Kuchnia MagdaLeny
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 157

dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1.  Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z KOPERKIEM 117

Prosta sałatka ziemniaczana w nieco lżejszej wersji – z odświeżającymi ziołami i sokiem z cytryny. Idealny dodatek do mięs z grilla czy ryby. Polecam! Simple potato salad in a slightly lighter version – with refreshing herbs and lemon juice. Perfect side dish for grilled meat or fish. Try it! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na duża porcję

SandraFrej.com