ryby - 22566 przepisów (strona:666/1505)

Podstawowa suplementacja – witamina D 139

dziennie (w zależności od masy ciała, ekspozycji słonecznej oraz podaży witaminy D w diecie). Zawsze jest to lepsze niż nic. Dobrym źródłem witaminy D są też tłuste ryby. Chcąc więc zapewnić jej dostawę z naturalnych źródeł, należy zwiększyć ich udział w diecie. Uwaga: Wszystkie zawarte w tym wpisie informacje są wynikiem wiedzy nabytej oraz po części wniosków wysnutych

Modern Cave Girl
Zapiekanka makaronowa w cieście 148

wizycie na Malcie zdecydowałam się na przygotowanie dania pochodzącego z tej niewielkiej śródziemnomorskiej wysepki. Jedzenie na Malcie jest proste i opiera się na lokalnych produktach. Są to przede wszystkim ryby i owoce morza, ale także niezwykle popularny jest królik. Ja jednak postanowiłam w pierwszej kolejności przygotować prostą zapiekankę makaronową w cieście. Takie i podobne zapiekanki można kupić

Codzienne Gotowanie
Kolorowa surówka z kiszonej kapusty – smaczna i zdrowa 132

zimowym. Jest prawdziwą bombą witaminową, bogatą w naturalne probiotyki, a do tego liczy sobie niewiele kalorii, dlatego można się nią zajadać bez wyrzutów sumienia. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju ryb, a także pieczonych mięs czy mięsnych roladek. Polecam!   Składniki na surówkę z kiszonej kapusty: 0,5 kg kiszonej kapusty papryka czerwona duża cebula czerwona marchew mały pęczek szczypiorku

e-PrzepisyKulinarne
Nie tylko po bretońsku. Fasolka w białym sosie też wychodzi pyszna. PRZEPIS 114

papryki. Ostatnio jednak nasze serca skradł przepis z zupełnie innej kulinarnej bajki. Koniecznie spróbujcie fasolki w białym sosie. Jest świetna po prostu z chlebem lub jako dodatek do mięs, ryb i innych potraw. Przepis na fasolkę w białym sosie Składniki: 400 gramów suszonej białej fasoli, 4 duże cebule, 5 ząbków czosnku, masło pół na pół z olejem, suszony czosnek

Kulinarna Polska
Kotleciki z ziemniaków i łososia 116

Takie małe pyszne kotlety z sosem ziołowym smakują obłędnie. Idealne są na obiad w domu czy w pracy, do szkoły też się idealnie nadadzą. Polecam serdecznie

Moje Małe Czarowanie
Rekiny, najlepsi mysliwi w przyrodzie. Joe Flood - recenzja książki. 108

wszystko. To z miłości do tych zwierząt powstała właśnie ta książka. Napisał ją w formie komiksu. Nie ma jakiejś szczególnej fabuły, poznajemy gatunki rekinów, objaśnienia czym różnią się od ryb i jak są zbudowane, jakie kości posiadają i czy chrząstki im pomagają. Informacje uzupełniane są przez dr.Davida Shiffmana który jest biologiem. Specjalizuje się w ochronie organizmów morskich i autor

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczony pstrąg z warzywami 636

Pieczony pstrąg z warzywami z piekarnika – pyszna propozycja nie tylko na piątkowy obiad. Ryba z tego przepisu wychodzi smaczna i soczysta, a plusem jest to, że za jednym pieczeniem mamy również dodatek pysznych pieczonych warzyw. Jeśli tylko c The post Pieczony pstrąg z warzywami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Smażone ziemniaki z boczkiem, porem i czosnkiem 113

Dziś szybki i pyszny obiad dla wszystkich którzy kochają ziemniaki. Można zajadać je same jako danie osobne, tak jak my lub podać jako dodatek do mięs, ryb. Tak czy tak będą pyszne i zasmakują każdemu, polecam. Ziemniaki z boczkiem i porem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Plastik fantastik, czyli ekologiczna książeczka dla dzieci o plastiku, śmieciach i recyklingu - recenzja 70

Nadużywanie plastiku oraz jego nadprodukcja spowodowały, że jest go wszędzie pełno. Naukowcy szacują, iż jeśli do roku 2050 nic się nie zmieni, to w oceanach będzie więcej plastiku niż ryb!  Podsumowanie:  Pamiętam jak jeszcze w czasach szkolny były akcje ze zbieraniem plastikowych butelek lub klasowe wycieczki do lasu, aby uprzątnąć śmieci. Plastik w dzisiejszych czasach to... plaga

Di gotuje
Sos gorgonzola 321

gorgonzola – o intensywnym, serowym smaku, to jeden z naszym ulubionych dodatków do makaronu, ryżu, dań mięsnych oraz ryb. Ten sos z sera pleśniowego pasuje praktycznie do wszystkiego :) Więc jeśli lubicie sery pleśniowe, to gorąco zachęcam The post Sos gorgonzola appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kapusta po grecku do słoików na zimę 160

szybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru

Gotujemy i jemy
Sałatka z roszponki, awokado i tuńczyka 98

Pysznych sałatek w moim domu nigdy dość. Jeśli macie ochotę coś wyszukać na blogu, to zapraszam, sałatek jest tu mnóstwo, może znajdziecie coś wedle swojego smaku

Moje Małe Czarowanie
Łosoś w warzywach 110

osób na dietach lekkostrawnych i śródziemnomorskich, semi-wegetarian, fleksiwegetarian, rybolubnych. Delikatne, rozpływające się w ustach warzywa wolno duszone z filetami łososia, dodanymi już w ostatniej chwili, tak by ryba nie rozgotowała się i zachowała jędrność. Łosoś w warzywach świetnie smakuje zjedzony z pieczywem ale równie dobrze z ziemniakami z wody lub puree albo z ryżem czy kaszą ( komponuje się

Dorota Smakuje
Pomidorowe oczko, czyli 21 odmian pomidorów które uprawiałam tym roku 219

soczyste, słodko-kwaśne, o cieniutkiej skórce. Perłoworóżowe, o smaku starej malinówki – idealny balans słodyczy i kwasowości. Do chrupania na surowo i do marynowania. Sprawdziły się genialnie jako dodatek do ryby, pieczone w całości. 6 Maliniak Polska odmiana samokończąca, gruntowa – pomidor o sztywnych liściach, niski. W gruncie (na grządce wyniesionej) dorósł do 90cm. Wymaga palika ze względu na ilość owoców

Karo in the Kitchen
Surówka z kiszonej kapusty i jabłka 75

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka Soczysta i bardzo smaczna surówka, która świetnie pasuje zarówno do ryby, mięsa jak i do frytek.     Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 1 jabłko 1 marchewka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2-3 suszone pomidory w oliwie 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów pieprz mielony       *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze

Blog z Apetytem