Kilka prostych składników, dressing i już mamy pyszne i zdrowe jedzonko. W sam raz na lekki obiad lub też kolację. Jak ja lubię takie sałatki :)składniki
Monia miesza i gotujeWytrawna tarta z łososiem i szpinakiem. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Dobra na lekki obiad jak i na kolację, polecam spróbować.składniki:kruche ciasto250 g mąki
Monia miesza i gotujePyszne śledziki w lekkim koperkowym sosie. Pyszności :)składniki:6-7 solonych płatów śledziowych400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 %2 łyżki posiekanego koperku1/2 łyżeczki kurkumy
Monia miesza i gotujePożywna sałatka z makaronem z dodatkiem pomidorków i tuńczyka. Świetnie smakuje i szybko sie robi. Oliwki można pominąć jeśli ktoś nie lubi ( tak jak ja).składniki
Monia miesza i gotujeSałatka na sałacie z jajkami i tuńczykiem. To moja ulubiona wiosenna sałatka, często też gości na moim wielkanocnym stole. Dla mnie oczywiście wersja bez oliwek
Monia miesza i gotujeDanie postne dla wszystkich którzy lubią śledzika. U nas znane pod nazwą woda śledziowa ale spotkałam sie również z wersją nazwy zupa śledziowa. składniki: 1 solony
Monia miesza i gotujeByła sałatka z tuńczykiem i jajkiem a teraz wersja z łososiem i jajkiem na rukoli. Coś lekkiego też na wielkanocnym stole musi się znaleźć. składniki
Monia miesza i gotujePrzepis podpatrzyłam na blogu seven days in sunny june. W zamrażalniku miałam łososia i stwierdziłam, że trzeba coś z nim zrobić. Przepis zmodyfikowałam. Wyszło smaczne
Fabryka pomysłówNie wiem jak Wy, ale ja mam różne fazy z jedzeniem. Miewam okresy, w którym jadam tylko sery, a potem wędlinę. Czasem jest też tak
Fabryka pomysłówBrak pomysłu na obiad? Brak chęci na gotowanie? Życie na speed’zie? To proponuję obiad w 20 minut, który idealnie się sprawdzi w powyższych sytuacjach. Dodatkowo
Fabryka pomysłówKażdy ją zna i każdy przyrządza trochę inaczej z tego względu, że jedne składniki preferujemy bardziej, a inne mniej. Mimo tego i tak zawsze smakuje wybornie
Fabryka pomysłówTak dziś trochę z innej beczki . W Holandii oprócz tysięcy rowerów, coffe shopów i innych dziwnych rzeczy. Holandia ma też swoja tradycyjną kuchnię
cookploraz polewamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy rozmaryn oraz pokrojoną w plasterki limonkę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do pieca nagrzanego na 180°C na 15 minut - rybę przykrywamy folią aluminiową, żeby nie wyschła... i to wszytko :) Mówiłam, że fastfood
Delicious Titbitsmarcheweczką oraz porem Na masełku podduszonym Białym pieprzem osypana Sól też musi być dodana Szansę trzeba dać cytrynie Byle oprzeć się na winie Miło gdy dorodna ryba W białym winku sobie pływa Wniosek z tego nie najgorszy Jedzmy więcej takich dorszy Składniki (kolacja dla dwojga): Filet dorsza atlantyckiego (ok. 0,5 kg), Szklanka białego wytrawnego wina(...)podsmażyć na masełku, a potem połączyć. Po połączeniu warzyw poddusić w winie (ok. pół szklanki). Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Ułożyć warstwę z połowy warzyw i na nich położyć filet. Rybę otulić resztą warzyw, posypać skórką z cytryny, skropić sokiem z cytryny, podlać winem, posypać szczypiorkiem i piec w temperaturze Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 180° C przez 30-40 minut
Delicious Titbits