Dodatkowo po przygotowaniu farszu i nadzianiu jajek, pasty jajecznej z awokado trochę Wam zostanie – można z powodzeniem zjeść ją na kanapkach. Smacznego! Zobaczcie też inne przepisy z jajkami: Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi Sałatka z jajkami przepiórczymi Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Przepis na jajka faszerowane awokado Drukuj
Kuchnia Bazyliidanie wymyślił… fryzjer. Serio! W 2003 roku Nathaniël Gomes, fryzjer z Rotterdamu, poprosił zaprzyjaźnioną restaurację, aby połączyła wszystkie jego ulubione składniki, a więc shoarmę, frytki, ser i sałatkę, w jedno danie. Tak powstał kapsalon. Ciekawostka, słowo to w języku niderlandzkim oznacza nic innego, jak salon fryzjerski. Co prawda danie uważanie jest za fast food, jednak jeśli zrobicie je samodzielnie(...)porcję frytek, posyp startym lub pokrojonym w paseczki serem, zapiecz krótko w piekarniku – najlepiej pod górnym grillem. Kapsalon przed zapieczeniem. Zapieczone mięso i ser polej ketchupem, wyłóż składniki sałatki, polej sosem majonezowo-czosnkowym. Można posypać mieloną papryką. Przepis na shoarmę: Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz w domu [PRZEPIS] Artykuł Kapsalon. Holenderski przysmak, który
Kulinarna PolskaCiasto murzynek to popularny placek, który przygotowuje się w kilka chwil. Jest wilgotny, szybki, tani i przede wszystkim pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto murzynek jest przyjemnie
Przepiski.plDzień dobry, kolejną propozycją na Wielkanoc jest sałatka, każdy lubi każdy je ale w takiej formie jeszcze na pewno nie jedliście. Polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpierwszy pojawia się tu kuchnia libańska. Tabbouleh, czyli sałatka z bulgurem i ziołami pochodzi z Libanu, ale jej mniej lub bardziej ziołowe wersje jada się od Armenii po Egipt. Wersja libańska jest najbardziej zielona - zawiera zdecydowanie więcej ziół niż bulguru. Warto wspomnieć, że do zrobienia sałatki używa się najdrobniejszego bulguru. Nie trzeba go gotować - żeby zmiękł wystarczy woda spod pomidorów
Roślinożerni urlopowiczeDzień dobry, kolejną propozycją na Wielkanoc jest sałatka, każdy lubi każdy je ale w takiej formie jeszcze na pewno nie jedliście. Polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldCiasto Ambasador to wypiek, który pamiętam z czasów dzieciństwa. Bardzo często moja mama przygotowywała go na różne okazje. Już od dawna chodził mi po głowie pomysł
Przepiski.plProponuję dziś bardzo prosty przepis na pyszną pastę kanapkową , szczególnie dla entuzjastów tuńczyka :-), danie akurat na śniadanie, serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na
Kawa z mlekiemZ pewnością surówka colesław każdemu z Was jest dobrze znana. Jest to jedna z najpopularniejszych surówek, której głównym składnikiem jest biała kapusta. Smakuje naprawdę
Przepiski.plDomowy pasztet z jajkiem to idealna przekąska na świąteczny stół i nie tylko. Na bardzo smaczna przekąska sprawdzi się na każdą okazję, a nawet bez okazji
Przepiski.plJajka faszerowane to świetna przekąska, która będzie idealną dekoracją na Wielkanocnym stole. Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na jajka faszerowane z różnego rodzaju nadzieniem
Przepiski.plBabka piaskowa na oleju Wilgotna babka piaskowa. Babka piaskowa na oleju jest równie smaczna jak klasyczna babka piaskowa . Olej rzepakowy z powodzeniem zastępuje masło i nie
Cztery FajeryBabka wielkanocna to wypiek, który powinien obowiązkowo pojawić się na każdym wielkanocnym stole. To taka tradycja świąteczna, o której należy pamiętać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cudowna i
Przepiski.plZapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym to doskonałe danie, które sprawdzi się zarówno w okresie świątecznym jak i w przypadku zwykłego obiadu. Potrawa jest niezwykle aromatyczna
Przepiski.pl