łyżka musztardy węgierskiej sok z 1 limonki sól pieprz cukier kilka listków rozmarynu Wykonanie: Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek obieram i siekam. Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną
Bea(u)ty kitchenosobno. Białka kroję w kostkę i układam na spodzie salaterki. na białkach układam osączony z zalewy groszek, na groszku układam tuńczyka osączonego z zalewy i delikatnie rozdrobnionego widelcem, na rybę układam kukurydzę, również osączoną z zalewy i ser żółty pokrojony w drobną kostkę. Całość smaruję majonezem, posypuje posiekanymi żółtkami oraz posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenSkładniki na dwie porcje. Składniki: 400 g pstrąga łososiowego 2 łyżki pieprzu cytrynowego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sól morska Przepis
Emcia Pichcismaku solanka - 3 łyżki stołowe soli rozpuszczone w takiej ilości zimnej wody, aby filet był całkowicie zanurzony folia aluminiowa Filet zanurzyć w solance na 15 minut, dzięki temu ryba będzie bardziej soczysta. Po wyjęciu z solanki, przekroić filet na dwie części, każdą doprawić solą i pieprzem. Na folii aluminiowej położyć w podanej niżej kolejności: - 2 plasterki masła
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis dostałam od mamy. Nie mam zdjęć z etapów przygotowania, ponieważ to mama robiła śledzia, ale mam za to zdjęcia gotowego dania :) Przepyszne! Składniki: 4 filety
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejne śledzie ..tym razem w sosie czosnkowym z majonezem i śmietaną...pycha..przepis podpatrzony tutaj. 8 filetów śledziowych w occie 1 cebula 2 ząbki
Moje domowe kucharzenieKlasyczne sushi jadam okazyjnie, bo nie przepadam za surową rybą. Co innego nasze śledzie, które bardzo lubię ;) Po lekturze pewnego artykułu na temat bakterii, które lubią rozwijać się na odstawionych węglowodanach, obiecuję sobie, że nie będę jeść ryżu, który trochę postał po ugotowaniu. Ale co jakiś czas, szczególnie wtedy, gdy przechodzę obok półek z żywnością azjatycką ;) sięgam po płatki nori
Weekendy w domu i ogrodzieTeraz będzie kilka wpisów przedświątecznych , świątecznych...po prostu nie było kiedy wcześniej wstawić przepisów..na początek śledzie z cebulką wymieszaną z pieprzem cytrynowym i zalane olejem
Moje domowe kucharzenieZapraszam na pyszną sałatkę śledziową. To doskonała przekąska dla całej rodziny, w sam raz na dzisiejszy post. SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1 słoiczek marynowanych
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: flądra 12 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, trawa cytrynowa Royal Brand 2 łyżki małe świeże flądry
W Mojej Kuchni LubięZ upa inspirowana kuchnią tajską: prosta i szybka w przygotowaniu, aromatyczna i bardzo smaczna. Nie będzie też problemów z przygotowaniem potrzebnych składników. Czas przygotowania: 20
SzczyptaSmaQSkładniki: 2 średnie wędzone makrele 1 średnia cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz, sól Wykonanie: Makrele oddzielić od ości i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać rybę, cebulę i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Idealna i smaczna pasta na kanapki
O kuchni z uczuciem