Dziś ostatki, więc spróbujcie mojej sałatki śledziowej. To doskonała przekąska imprezowa. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona 1
W Mojej Kuchni LubięW Polsce ostatni dzień karnawału to ostatki, znany w niektórych regionach jako śledzik (w Wielkopolsce podkoziołek ). Żegna się wtedy karnawałowe przysmaki, witając postnego śledzia. Aby uniknąć
mojewypiekiinietylkoWykwintne, nie musi oznaczać czego trudnego, nieosiągalnego, ekstrawaganckiego i horrendalnie drogiego. Wystarczy nadać odrobinę finezji, aby coś, co wydawałoby się mało eleganckie, zyskało na statusie
W kuchni Karmel-itkiŚledzik na ostatki- czemu nie? Śledzie są łagodne w smaku i szybkie do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: ½ kg śledzi matiasów, 1 jabłko, 1 cebula czerwona, 5 dag
Tradycyjna kuchnia KasiBardzo fajne danie dla dzieci. Zamiast podawać maluchom paluszki rybne ze sklepu, mrożone (do których ja nie mam za bardzo zaufania), warto włożyć trochę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOj, dawno już nie jadłam śledzi w śmietanie. Ostatnio jak robiłam, to mi nie smakowały, bo były za słone. Dlatego tym razem postanowiłam je dłużej moczyć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSmaczliwka - nic innego, jak awokado:) To drugi przepis na moim blogu z udziałem tego owocu. Kiedyś pokazywałam jak zrobić pastę do kanapek (przepis od
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMiałam wczoraj ochotę na lekką kolację. Pobiegłam do sklepu i kupiłam sobie kawałek łososia. Zapiekłam z masełkiem, oregano i płatkami migdałowymi. Palce lizać! Tak przygotowanego łososia
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSos Vinegrette robimy sami :) Przepis jest tutaj . Sałatki też nie kupujemy w plastikowym pojemniczku, tylko robimy sami :) Potem, po zrobieniu, to my możemy przełożyć ją do
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCi z Was, którzy lubią łososia, kupują zapewne, od czasu do czasu, pastę łososiową w tubce. Też kiedyś kupowałam, ale przestałam. Lepiej zrobić taką pastę samemu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNigdy nie zrobiłam śledzia pod pierzynką z innego przepisu. Ten towarzyszy mi od 12 lat i tak pozostanie :) Składniki: 1/2 słoika śledzi wiejskich (ok. 330 gramów
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com