Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie
Kuchnia Prezydentowejpotrawa (choć w sumie jeden z rodzajów sosu curry) tej kuchni. Trudność właściwie nie polega na samym wykonaniu, co w niewiadomej, jaka kryje się w efekcie końcowym. Mięso lub rybę najpierw marynuje się kilka godzin, potem tworzy pastę-bazę, później praży nasiona i przyprawy, które już na tym etapie napełnią kuchnię na wiele godzin niezwykłym, zdecydowanym aromatem prosto
Kuchnia PrezydentowejCo za miesiąc! Najpierw obok mojego zaparkowanego samochodu płonie inny i uszkadza mój. Potem stłuczka. Walka u prawnika o odszkodowanie. Potem psuje się rozrusznik, hamulec, i
Bon Appetit Małgorzaty"Moja wersja przepisu zamieszczonego w książce "Kuchnia mikrofalowa". Zrobiłam go w klasycznej wersji, zapieczony w piekarniku. Zamiast dorsza użyłam mintaja. Świeże pomidory zastąpiłam
Wiem co jem„Kilka dni temu portal Prozdrowie.pl zaproponował mi udział w Świątecznym projekcie Kulinarnym. Bardzo mnie to ucieszyło, że mój blog został zauważony. Poczułam się doceniona i zaszczycona
Wiem co jem„W naszych obiadach staram się zazwyczaj maksymalnie wykorzystać produkty sezonowe, aby jak najwięcej świeżych warzyw i owoców trafiało na nasz stół. Propozycja dzisiejszego obiadu jest jednocześnie
Wiem co jem"Miałam pewne trudności z nazwaniem tej potrawy w końcu wymyśliłam taką, ponieważ "postumencik" pod łososia to mieszanka trzech gatunków ryżu, doprawiona i zapieczona
Wiem co jem„Gdy byłam wczoraj na zakupach i zobaczyłam te świeżutkie pstrągi, nie mogłam im się oprzeć. Od razu zakupiłam dla nas na obiad. Upiekłam je w piekarniku
Wiem co jem„Mogą być alternatywą dla tradycyjnego karpia na wigilijnym stole. Ja osobiście je wolę z uwagi na to, że mają mniej ości i łatwiej je usunąć. Przesiąknięte
Wiem co jemsłodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen czy spacer? - basen 8. Twój ulubiony film? - Miasto Aniołów 9. Mięso czy ryba? - mięso 10. Sok owocowy czy coca-cola? - sok owocowy 11. Twoja ulubiona zupa? - krupnik Pytania, które zadaję nominowanym: 1. Kot czy pies? 2. Zupa czy drugie danie? 3. Owsianka
Kuchenne zapiski EdytyPyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle
Kuchenne zapiski EdytyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuOd jakiegoś czasu zalegały mi w lodówce paluszki krabowe. Znaczy tak naprawdę to paluszki surimi, które z krabami niewiele mają wspólnego, ale powszechnie nazywane są właśnie
Marder&Marder Manufacturekilka razy u różnych ludzi, jadłem swoje własne, jadłem w restauracjach, ale to był kompletny masakrator. W pozytywnym znaczeniu of kors :) Była też makaronowa sałatka z tuńczykiem (albo inną rybą - prawdę mówiąc nie pamiętam już - w końcu spora ilość alkoholu niezbyt pozytywnie wpływa na proces percepcji i zapamiętywania), było chili con carne, była w ramach przekąski quesadilla, pewnie było też
Marder&Marder Manufacturenajedzony. Zresztą nic dziwnego, to prawdziwa bomba kaloryczna! Wyłącznie dla miłośników serów :) Streszczać się będę dzisiaj, bo jednocześnie piszę tego posta, robię chleb i do tego jeszcze quiche z rybą wędzoną (przepisy oczywiście wkrótce). Makaron lazania 250 g świeżego szpinaku 0,5 szklanki mleczka zagęszczonego niesłodzonego 250 g serka mascarpone 270 g (opakowanie) sera feta dużo (nie wiem dokładnie
Marder&Marder Manufacture