Sezon na truskawki jest jednym z moich ulubionych w ciągu roku. Jemy je same, miksujemy w koktajlach, dodajemy do sałatek a nawet ryb, ale najbardziej lubimy zaczynać od nich dzień. Słodkie i soczyste idealnie pasują do gorących placuszków z dodatkiem płatków owsianych. Podane z kleksem kwaśnej śmietany i syropem klonowym mogą stanowić też rozkoszny deser lub podwieczorek. 3 porcje
Mienta blogmogło być inaczej jak połączyć te wszystkie elementy w jedną całość …otóż po baskijsku OTSO to wilk, który symbolizuje dzikość natury… Tym samym powstała niecodzienna hybryda łącząca wszystkie żywioły : rybę (woda) + woski roślinne (ziemia) + drewno (ogień) + zapach (powietrze) … I tak oto z 1,5 miesięcznym bobasem na pokładzie założyłam tą pachnącą manufakturę OTSO HANDMADE … pewnie się zastanawiacie jak można
IMPRESJA SMAKUMetody mrożenia żywności Chłodzenie i zamrażanie produktów żywnościowych jest procesem... Artykuł Mrożenie produktów żywnościowych – ryby, warzywa, grzyby i inne pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEjako musujący Sekt, lekkie wino Kabinett, szlachetne Spätlese. Dostępny jest w każdym stylu: od wytrawnego, przez półwytrawne, po słodkie. Riesling jest świetnym towarzyszem wielu potraw, w szczególności dań z ryb, drobiu, dań kuchni azjatyckiej i deserów. Niemcy są największym producentem rieslinga na świecie. Powierzchnia upraw wynosi ponad 24.049 tys. ha, co stanowi ok. 60% uprawy tej winorośli na ziemi. Najwięcej
Kate's Kitchenłososiem sałatka składa się także z jajek, ogórków konserwowych, kukurydzy, pora i sosu czosnkowego. Połączenie tych składników w jedną całość tworzy smaczną i pożywną sałatkę, która zachwyci każdego miłośnika ryb. Sałatka z pieczonym łososiem sprawdzi się także na imprezę, lub rodzinne spotkanie. Ta sałatka jest bardzo prosta, ale niebanalna w smaku. Goście na pewno będą zachwyceni. Jeżeli w lodówce zalega
Alle Dobre!Lubicie quiche? lubicie szpinak? Jeśli ktoś nie wie co to quiche to spieszę z pomocą. Quiche jest to rodzaj wypieku w formie placka składającego się ze
Moje Małe Czarowaniedanie, które może nie zachwyca wyglądem (nie ma się co dziwić skoro wszystko jest wymieszane ), ale smakuje cudownie. Prosta, nieskomplikowana potrawa, która będzie świetnym dodatkiem np. do mięs, ryb lub może stanowić lekki samodzielny posiłek. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków 1/2 pęczka szparagów 4 łyżki oliwy z oliwek sól Pesto: 40 g rukoli 1/2 puszki groszku (około 200g
Oryginalny smakStałam się posiadaczką przepysznego, pięknego kawałka wędzonego halibuta i czym prędzej przygotowałam z niego tą oto pastę. Pasta jest delikatna, aromatyczna, zdrowa, odżywcza, rozpływa się w
Moje Małe Czarowaniegorąco, ponieważ zimny bardzo dużo traci. Pozostaje już tylko wyłożyć na talerz ugotowane szparagi, polać sosem i zajadać :) Jest to bardzo dobry dodatek do różnych rodzajów mięs oraz ryb, z powodzeniem zastępuje dodatki skrobiowe. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaCo zrobić ze szparagów na obiad lub na kolację? Może risotto ze szparagami i łososiem? Szybkie to danie nie jest, ale eleganckie i bardzo smaczne. Zrobić
Eksperymentalnie.comeveryday breakfast ); smoothies, soki i wszystko, co wymaga słomki ( smoothies, juices & anything that needs a straw ); zupy ( soups ); makarony, sosy i ryż ( pasta, sauces & rice ); warzywa ( vegetables ); ryba, kurczak i mięso ( fish, chicken & meat ); pudełka śniadaniowe, przenośne, pikniki i przekąski ( lunchbox, portables, picnics & snacks ), a na końcu desery i ciasta ( puddings & cakes ). Śniadaniowe muffiny
Lejdi of the houseBardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka na grilla. Przygotujemy ją dosłownie w kilka chwil. Świetnie pasuje do grillowanych mięs, ryb, warzyw czy kiełbasy. Polecam :) Składniki ( dla dwóch osób ) - 1 większy pomidor - 1 większy ogórek kiszony - garść oliwek zielonych z papryczką - zielona cebulka - kilka kosteczek serka sałatkowego typu feta - 1 łyżeczka pomidorów suszonych z bazylią - sól, pieprz do smaku - oliw
Kuchnia z widokiem na ogródminuty od czasu gotowania. Inne przydatne funkcje oprócz szybkowaru to: wolnowar – niesamowicie się przydaje przy gotowaniu super aromatycznego rosołu czy mięs gotowanie na parze – super do warzyw, ryb przyrumienianie / smażenie – dobry program by zeszklić cebulkę, zarumienić mięso przed właściwym gotowaniem podtrzymywanie ciepła – bardzo fajna funkcja, która pozwala zaplanować i ugotować danie wcześniej i podać domownikom
Dorota SmakujeWino o raczej lekkiej budowie i średnim finiszu. Niezwykle eleganckie i pełne klasy znakomicie odnajdzie się jako aperitif. Z czystym sumieniem zaserwowałabym je do drobiu z grilla czy pieczonych/grillowanych ryb, niekoniecznie tylko tych o białym mięsie. Czytaj także: [Notka]: 3 Gardens, Langmeil, Barossa Valey Całość klasy tego bardzo dobrego wina dopełnia przepiękna etykieta zaprojektowana przez Xaviera Basa. Czytaj także: [Wino
Kate's Kitchen