Uwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony
Kardamonovyoczkach. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowana surówka idealnie pasuje do wszystkiego – każdego rodzaju mięsa czy ryby. Artykuł Surówka z pora i gruszki pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!Zapiekanka szpinakowa z cukinią to wegetariańska propozycja na obiad lub kolację. Może być to fajny dodatek dodatek do mięsa lub ryby. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 350 g szpinaku mrożonego 250 g cukinii 125 g sera mozzarella 100 g ryżu 330 g jogurtu greckiego 4 jajka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka oregano 1 łyżeczkę
KuchniaWeDwoje.plzimnej wodzie najlepiej przez całą noc (jeżeli lubimy słoną sałatkę to godzina wystarczy). Jabłko, cebulę oraz ogórka pokroić w drobną kostkę. Pomarańczę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do miski. Dodać majonez, sok z cytryny, cukier oraz przyprawy i całość wymieszać. Krok po kroku: 1. Namoczyć śledzie 2. Pokroić warzywa i owoce 3. Pokroić
KuchniaWeDwoje.plFenomen tej sałatki polega na jej prostocie. Używając składników dobrej jakości, otrzymujemy proste i zarazem fantastyczne danie lub przystawkę. Srpska sałatka może być idealnym dodatkiem do mięs czy też ryb lub jak w moim przypadku wędliny i sera, ale także może stanowić świetną przekąskę. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – ❌ ⏰ – 15 minut 🇷🇸 – Serbia Oczywiście
RafalCookdodatkową porcję błonnika, potasu, miedzi czy magnezu Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Wiedzieliście, że słowo ketchup najprawdopodobniej pochodzi z chińskiego dialektu, gdzie kôe-chiap oznacza zaprawę do ryb [ 1 ] ? Co więcej, w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii przygotowywano ketchup z grzybów! Jednakże, dobrze znany nam słodko-kwaśny pomidorowy ketchup pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zagościł w kuchni amerykańskiej już
WegePrzepisPlaza Jose Antonio Oczywiście podczas naszej wizyty w San Vicente gastronomia jest istotnym punktem programu. Morski charakter jest wyraźnie widoczny w tutejszej kuchni, na którą składają się doskonałe ryby i owoce morza. Produkty te są głównym składnikiem i surowcem wykorzystywanym w rozlicznych barach i restauracjach. Większość lokali znajduje się w okolicach portu i przy ulicach
Kulinarne przygody Gatityswój biały kolor. Szukając informacji o tym, ciężko mi było to potwierdzić 😉, ale ładnie brzmi. Snezhanka idealnie się sprawdza jako dodatek do dań z grilla, czy też ryb. Ja wymyśliłem sobie żeberka miętowo-cytrynowe i to był strzał w dziesiątkę. Zapach w trakcie pieczenie żeberek był fantastyczny. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego
RafalCooksprawdzony przepis na szybkie i pachnące frytki pieczone z surowych ziemniaków. Frytki z piekarnika bez oleju są tak samo smaczne jak tradycyjne smażone. Będą idealnym dodatkiem do kurczaka, ryby oraz klasycznego kotleta schabowego. Poza tym to najlepsza propozycja dla wszystkich, którzy nie jedzą frytek ze względu na kalorie. Frytki z piekarnika fit – to możliwe! Frytki pieczone w piekarniku
Kuchnia Na Wypasiefilet z wędzonego łososia, podgrzewamy go o połowę krócej i tylko pieprzymy. Studzimy i dzielimy na kawałki. Swoją wersję zupy przygotowałam z wędzonym łososiem w plastrach. Z plasterków ryby uformowałam “różyczki”, ułożyłam na blasze i grillowałam przez 5 minut. Rozdzielamy ryż do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia. Dodajemy sezam, nori i wasabi, tyle ile lubimy, ale uważajcie
Tajemnice Smakujest u Was z jedzeniem sałatek? Czy występują one często w Waszej diecie, czy raczej sporadycznie? Sałatki to genialny sposób na wzbogacenie jadłospisu w cenne warzywa ale także ryby, a tym samym istotne dla zachowania zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: około 382kcal Białko: 31,3g Węglowodany: 34,1g Tłuszcz: 14,4g Błonnik pokarmowy
Natka Pietruszkipojawia się dość często (tym bardziej z chęcią dołączyłam do kampanii Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości ). Indyk to jeden z moich ulubionych wyborów, tuż obok kurczaka i ryb. Staram się przygotowywać go tak, żeby było jednocześnie smacznie i zdrowo – piekę z warzywami , gotuję na parze albo przygotowuję dzieciakom odchudzone spaghetti z drobiowymi pulpetami w pomidorowym sosie. Tym razem zainspirowałam
Dietologznaczenie Przygotowując potrawy wigilijne i świąteczne można zastosować kilka sposobów na obniżenie ich indeksu glikemicznego. Pierogi, uszka czy makaron można przygotować (lub kupić) w wersji pełnoziarnistej, z mąki razowej, rybę lepiej upiec w warzywach niż smażyć obtoczoną w grubej panierze na głębokim tłuszczu, a słodkie wypieki przygotować w zdrowszej wersji. Tłuste wieprzowe pieczenie warto zamienić na pieczonego indyka
Dietologjedna z najpopularniejszych sałatek na polskich stołach. Chyba nie ma osoby, która by w życiu jej nie skosztowała. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się do dań mięsnych lub ryb, a nawet do pochrupania na kolację. Będzie także doskonałym dodatkiem do grila. Mizeria jest bardzo prosta w wykonaniu i nie potrzeba do niej zbyt wielu składników. Mizeria – przepis Składniki
Alle Dobre!