Nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Przepis na karpia w galarecie

Nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Przepis na karpia w galarecie

Nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Przepis na karpia w galarecie

Karpia w galarecie robimy tylko raz w roku przed Wigilią Bożego Narodzenia. To jeden z naszych ulubionych świątecznych przysmaków. Przepis na karpia w galarecie Składniki: 1 płat z karpia , 1 cebula, 1 mała marchewka, garść mrożonego groszku, 2 łyżki żelatyny, 2 szklanki wody, 3 łyżki octu, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, sól. Jak zrobić karpia w galarecie? Cebulę pokrój na cztery części, wrzuć do suchego garnka i praż przez chwilę. Marchewkę pokrój w plasterki lub w kostkę, dorzuć do cebuli razem z gro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.