Karpia w galarecie robimy tylko raz w roku przed Wigilią Bożego Narodzenia. To jeden z naszych ulubionych świątecznych przysmaków. Przepis na karpia w galarecie Składniki: 1 płat z karpia , 1 cebula, 1 mała marchewka, garść mrożonego groszku, 2 łyżki żelatyny, 2 szklanki wody, 3 łyżki octu, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, sól. Jak zrobić karpia w galarecie? Cebulę pokrój na cztery części, wrzuć do suchego garnka i praż przez chwilę. Marchewkę pokrój w plasterki lub w kostkę, dorzuć do cebuli razem z gro... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...