inny rodzaj żywności. Najzimniej jest na półce dolnej, najcieplej na górnej półce oraz drzwiach. Na najniższej półce najlepiej przechowywać produkty, które szybko się psują, takie jak surowe mięso czy ryby. Środkowa część lodówki będzie idealna na mleko oraz produkty mleczne, takie jak: ser, masło jogurty, śmietanę,kefiry czy twaróg. Jogurty, kefiry czy mleko warto układać chronologicznie (artykuły z krótszą datą(...)innych produktów. Dlatego wszystkie produkty powinny być zamknięte w pojemniku lub zabezpieczone w inny sposób. Ponadto, należy uważać, żeby np. ciasta nie kłaść obok intensywnie pachnącej wędliny czy ryby. Lepiej na każdy produkt znaleźć osobne półki. Unikając marnowania jedzenia trzeba również pamiętać o kupowaniu produktów, które są potrzebne. Zakupy na zapas niosą ryzyko, że któryś artykuł się zmarnuje. Większość produktów
ProstePesto.plsmakują o wiele lepiej. Dodatkowo możemy je doprawić według własnych upodobań smakowych. Dzisiaj mam dla was przepis na śledzie po kujawsku. Jest to bardzo smaczna i aromatyczna wersja tej ryby. Śledzie po kujawsku to kawałki śledzia w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym z duszonymi jabłkami. Jest to dość ciekawe połączenie, ale uważam, że warte spróbowania, ponieważ kwaśne jabłka doskonale pasują(...)tych ryb. Przepis na śledzie po kujawsku jest bardzo prosty, a do ich przygotowania nie potrzebujemy wielu składników, bo oprócz śledzi i przypraw, dwa kwaśne jabłka i koncentrat pomidorowy. Tak więc jeżeli szukacie nowych przepisów na święta i nie tylko to gorąco polecam wypróbować wam śledzie po kujawsku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Śledzie po kujawsku: 4 solone filety śledziowe
Danka PichciPolędwica z dorsza zawsze smakuje wyśmienicie, jednak usmażona w orzechach smakuje wybornie. Polecam do pieczonych ziemniaków, do sałaty czy na kanapkę. Będzie wybornie. Ryba w orzechach. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieLubicie ryby? my je uwielbiamy i zajadamy często, są bardzo zdrowe i bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3, tak dobre dla naszego organizmu. Polecam łososia pacyficznego bo jest przepyszny, delikatny a przyrządza się go w kilka minut aby potem cieszyć się pysznym daniem. Polecam gorąco. Łosoś w otrębach. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePstrąg to bardzo pyszna ryba, delikatna i znakomita do zapiekania w całości. Zakupiłam pstrąga złocistego i stąd mój pomysł aby podać go z ziołami i limonką. Z pieczonymi ziemniakami smakuje wybornie, polecam. Pstrąg w ziołach. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePomimo ogólnej wiedzy, że ryby to samo zdrowie w Polsce nadal spożywa się ich zdecydowanie za mało, co niestety nie jest korzystne dla naszego organizmu. Pomimo tego, że ponad 80% konsumentów wie jak istotna jest obecność ryb w diecie, tylko niewielki procent wprowadza je do swego menu, na co dzień. Myślę, ze przy okazji zbliżających… Artykuł Pulpeciki z karpia
Jaśkowe KlimatyDomowy kisiel żurawinowy - zdrowy deser dla dzieci i na Wigilię Listopad to czas, kiedy w sklepach dostępna jest świeża żurawina, warto zatem przygotować coś pysznego z
Korniszonkipolu lub z tego, co udało im się znaleźć w lesie. Ziemniaki, owoce i warzywa oraz grzyby to podstawa kuchni kaszubskiej. Mimo, że to region obfitujący w dużą ilość ryb, to jednak mięso i ryby jadano raczej od święta. Postawą codziennego menu były ziemniaki i wszystko, co tylko można było z nich „wyczarować”. Najpopularniejsze były właśnie kluski
Kuchnia Na WypasiePierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój
KorniszonkiZupa krem z pieczonej dyni Jesienią na naszych stołach królują dynie - pieczone, duszone, smażone, prażone. Szczególnie pyszna jest dynia pieczona, z której można przygotować wiele wspaniałych
Korniszonkicennej wiedzy kulinarnej. Jako że mamy serce z kartofla, w oczy od razu rzuciły nam się ziemniaki pieczone w mleku. Postanowiliśmy przetestować ten przepis. Ziemniaki miały być dodatkiem do ryby, ale gdy pojawiły się na stole, to one grały pierwsze skrzypce i zniknęły jako pierwsze. Są przepyszne! Przepis na ziemniaki pieczone w mleku Składniki: 1 kg ziemniaków średniej wielkości(...)najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania wielu potraw krok po kroku przeprowadzą Cię zdjęcia. Zachwyć się domowymi smakami i wzbogać swój
Kulinarna PolskaPapryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości
Korniszonkiparze. Ja smalcu używam najczęściej zamiennie z masłem klarowanym ( przepis ). Do smażenia używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem(...)jeszcze bardziej nierównowagę pomiędzy tłuszczami omega-3 i omega-6 . Smalec jest smaczny, bardzo praktyczny i zdecydowanie ma miejsce w diecie paleo, ale nie powinniśmy równocześnie zapominać o tłustych rybach i/lub suplementowaniu omega-3. Zobacz też nasze uwagi odnośnie mięsa: Mięso – zdrowie, pieniądze i sumienie . Smacznego! Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone
PaleoSMAKJesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w
Korniszonkigotowania (gazowej, ceramicznej, indukcyjnej). W naczyniu piekarnika XXL wykonanym z powlekanej teflonem stali nierdzewnej, możesz w nim gotować posiłki swojej rodziny! Twój wybór: makaron lub zapiekanka warzywna, lasagne lub ryba. Należy jednak uważać, aby nie uszkodzić powłoki podczas podawania, pamiętając o użyciu odpowiednich szpatułek. Wreszcie, tradycyjne i uniwersalne (często bardzo przystępne cenowo) kamionkowe naczynia z łatwością przejdą z piekarnika(...)prawdziwych naczyń kuchennych? Od rondla z pokrywką, poprzez patelnię, gulasz i delikatesy, wszystkie dostępne w różnych rozmiarach, są niezbędne podczas przygotowywania prawdziwego posiłku od A do Z. Mięso lub ryba, sos, deser i warzywa, każdy składnik ma swoje własne opakowanie! Podobają nam się naczynia tej marki wykonane we Francji Sitram, których grube dno ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich
ProstePesto.pl