ryba - 22624 przepisów (strona:450/1509)

Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – “Przedświąteczny dzień” 54

osób sprawia, że wszystko w te dni jest wyjątkowe. Dlaczego nie docenia tego, co może sobie dać z rodziną co roku o tej porze? Ona może i zje wigilijną rybę, może i poszuka z rodzeństwem na niebie pierwszej gwiazdki, ale z pewnością ich sztuczna, stara choinka nie zapachnie lasem, nie znajdzie pod nią niczego dla siebie. Po przeciwnej stronie stołu(...)karpia. Wieczorem będzie musiał pozbawić tchnienia biedne stworzenie pływające w wannie, aby nazajutrz jego żona mogła z dumą zaprezentować z niego danie na pozłacanym półmisku… Z wieńcem i rybą musi zajrzeć jeszcze do jubilera. Jeżeli znajomy sprzedawca nie sprowadził mu tego naszyjnika, o którym tak marzyła jego wybranka, ze spokojem będzie się mógł pożegnać do sylwestra. Bardzo dziękuje za takie

Raj dla Podniebienia
Paprykarz z wędzoną makrelą 62

delikatnym ogniu dusić do miękkości warzyw (w razie potrzeby dolać jeszcze nieco wody). Zdjąć pokrywkę, dodać koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, wymieszać, dodać ugotowany ryż, wymieszać, na koniec dodać rozdrobnioną rybę, wymieszać i wszystko razem dusić jeszcze 5 min. delikatnie mieszając co jakiś czas. W razie potrzeby podlać delikatnie wodą i doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Zestawić z ognia(...)delikatnym ogniu dusić do miękkości warzyw (w razie potrzeby dolać jeszcze nieco wody). Zdjąć pokrywkę, dodać koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, wymieszać, dodać ugotowany ryż, wymieszać, na koniec dodać rozdrobnioną rybę, wymieszać i wszystko razem dusić jeszcze 5 min. delikatnie mieszając co jakiś czas. W razie potrzeby podlać delikatnie wodą i doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Zestawić z ognia

ememe kitchen
Co jeść, kiedy głodny, żeby nie przytyć? 82

pokarmem, który można jeść bez przybierania na wadze. Ich wysoka zawartość białka i błonnika pomaga nam regulować apetyt i czuć się sytym bez konieczności spożywania zbyt wielu kalorii. Tłuste ryby morskie. Jeśli podczas obiadu lub kolacji czujesz się bardzo głodny, ryby — zwłaszcza tłuste — mogą być dobrym rozwiązaniem, aby uniknąć przejedzenia. Jest on bowiem doskonałym źródłem białka i tłuszczów wielonienasyconych

ProstePesto.pl
Inteligentne rozwiązania w kuchni Haier 68

ściereczką, aby go oczyścić. Istotną funkcją w piekarnikach z serii I-Message Steam (szczególnie dla lubiących wypieki) jest także pieczenie parowe . To dzięki niej ciasta, ale też mięsa i ryby, są dobrze wypieczone na zewnątrz i przyjemnie soczyste/wilgotne w środku. Idealna funkcja do serników czy biszkoptów! Piekarniki Haier mają także wygodne drabinki i prowadnice teleskopowe, dzięki którym wyjmowanie potraw jest(...)przy jej wyborze? Jak dla mnie najciekawszymi funkcjami są: termosonda, łączenie pól grzewczych i funkcja VaryCook. Termosonda , która mierzy temperaturę w środku potrawy, dzięki czemu idealnie wysmażymy mięso i ryby. Jest to szczególnie przydatne w przypadku wołowiny, ponieważ pozwala wysmażyć stek w takim stopniu, jakiego oczekują goście. Efekt jak w 5-gwiazdkowej restauracji! Funkcja łączenia pól grzewczych sprawdzi się

Kuchnia Bazylii
Marynowane filety z kurczaka. I o zaletach pakowania próżniowego. 95

chronimy ich smak, aromat oraz wartości odżywcze, produkty zapakowane próżniowo łatwiej przechowywać i przewozić nawet na duże odległości, pakowanie próżniowe chroni przed rozprzestrzenianiem się intensywnych zapachów żywności, np. wędzonych ryb czy serów, umożliwia porcjowania zakupionych produktów, nie marnujemy żywności i tym samym oszczędzamy. Jak pakować próżniowo? Do pakowania próżniowego potrzebne są specjalne zgrzewarki próżniowe i inne akcesoria. Ja od długiego(...)nich nie tylko przechowywać żywność, ale również ją marynować (czas to kilka minut, a nie kilka godzin!). Szczerze polecam! W tych pojemnikach można przechowywać praktycznie wszystko, np. mięso, ryby, sery, owoce, orzechy, warzywa, sałatki, kiełbasę, wędlinę, obiad, ciasta, ciasteczka i wiele więcej. Przechowujemy i nie marnujemy! Pakowanie próżniowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych sposobów przechowywania żywności. Więcej informacji znajdziecie

Słodkie okruszki
Dieta redukcyjna – Jak ją prawidłowo ułożyć? 64

kilogram masy ciała. Nie więcej niż 45% przyjmowanej energii powinno pochodzić z węglowodanów.   W jakich produktach znajdziemy dobre źródła składników? Wysoką ilość białka zapewnią nam: jaja, ryby, mięso, nabiał czy odżywki białkowe. Zdrowe tłuszcze przyswoimy z: awokado, tłustych ryb takich jak łosoś czy pstrąg, orzechów laskowych, brazylijskich, włoskich i migdałów. Dodatkowo w diecie można wykorzystywać oleje: lniany

Słodkie okruszki
Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności 74

roku p.n.e. spleśniały twaróg sojowy był używany przez Chińczyków jako antybiotyk na czyraki. To pierwsze udokumentowane zastosowanie fermentowanej żywności jako leku. W starożytnej Grecji za pomocą solanki przedłużano przydatność ryb do spożycia. Starożytni Rzymianie eksperymentowali z drożdżami w fermentacji ciasta, do zaczynu chleba, marynowali mięso wieprzowe. Kiszone ogórki znane były w 2000r. p.n.e., pochodzą z terenów doliny Tygrysu, obecnie Iraku(...)potrawa to hongeo-hoe, rodzaj sfermentowanego dania rybnego ze śledzi bałtyckich (Szwecja). Sfermentowana potrawa rybna ma bardzo silny, charakterystyczny zapach przypominający amoniak (Korea). Kusaya solona, suszona i fermentowana to ryba w stylu japońskim, o ostrym zapachu podobnym do kiszonego szwedzkiego śledzia. Artykuł Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Poradnik Kulinarny

ProstePesto.pl