Dzisiaj kolejna sałatka na blogu. Zresztą kto nie lubi sałatek. Nie ukrywam, ja zdecydowanie jestem ich miłośniczką. Mam nadzieje, że prezentowana dzisiaj sałatka zasmakuje również i
Smaki EwyBył już omlet z cukinią i pomidorami a dzisiejsza propozycja na śniadanie to omlet z wędzonym łososiem, kolorowymi i smacznymi warzywami. Składniki: Omlet: Po 2
Smaki EwyTo już drugi post na blogu z miecznikiem w roli głównej. Oczywiście dzisiaj w innym wykonaniu. Do zrobienia go w ten sposób zainspirował mnie Pascal
Smaki EwyTradycyjna, świąteczna potrawa w moim domu. Pamiętam je jeszcze z dzieciństwa. Nie wyobrażam sobie aby mogło ich zabraknąć na świątecznym stole. Śledzie są przepyszne, właśnie je
Smaki EwyMożna powiedzieć, że Święta się skończyły, przed nami natomiast Nowy Rok i oczywiście Sylwester. Po dwu dniowej przerwie prezentuję śledzie z kolorową papryką i cebulką. Można
Smaki EwyOstatnio odkryłam, że w sklepie pojawił się olej kokosowy. Ciekawy produkt. Rafinowany nie posiada zapachu, smaku a przy tym ma wysoki punkt dymienia ( do smażenia idealny
Smaki EwyKolejne danie do którego zainspirował mnie Pascal. Oczywiście przepis został zmodyfikowany. Gdybym wykorzystała pestki z papryczek chili, ( zgodnie z zaleceniem Pascala ) nie wiem czy dobrze
Smaki EwyKarnawał niedługo dobiega końca, więc na dzisiejszy wieczór proponuję pikantną sałatkę śledziową w formie przekąski – na raz. Do jej podania można wykorzystać kawałek sałaty, cykorii itp
Smaki EwyNie wiem, ale dla mnie ten czas tak szybko biegnie. Kolejny piątek i kolejna rybka. Dzisiaj polecam pstrąga smażonego na masełku z chrupiącą skórką. Poezja i
Smaki EwyNa temat tego dania zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest bardzo smaczne. Gdy je robiłam, nie wiedziałam dokładnie jak wyjdzie. Teraz zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić
Smaki EwyOch te sałatki, mogłabym żywić się tylko nimi. Pewnie teraz tak mówię, ale nie ukrywam lubię sałatki, w sumie robię ich sporo. Często z tego co
Smaki EwyPołączenie dla mnie idealne. Pstrąga bardzo lubię ze względu na smak, strukturę i to, że ości w nich jest bardzo mało. Zresztą bez problemu się je
Smaki EwyChciałam trochę odmienić solone śledzie w oleju i tak powstały śledzie z cytrynową nutą. Użycie skórki z cytryny zamiast soku nadaje cytrynowy aromat a nie nadaje
Smaki EwyTosty można przygotować w wielu odsłonach, mimo, że zazwyczaj przygotowywane są tradycyjne, np.: z masłem czosnkowym, z owocami , francuskie czy przekładane serem i warzywami, to
Kraina Miodem PłynącaZanim przejdę do zachwalania dzisiejszych krewetek muszę Wam się przyznać do jednej rzeczy. Nie lubię ciemnego piwa. To znaczy zazwyczaj go nie lubię. Lub może inaczej
Pełny talerz