wytrawna prostota. przepis na 2 porcje jedna cała oczyszczona ośmiornica 3 sztuki pomidorów bez skóry 2 szalotki oliwa do smażenia 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
na gazieTagliatelle z łososiem i szpinakiem to szybka potrawa, szczególnie kiedy zabiegani w ciągu tygodnia nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków. W takim wypadku makaron
zobacz ich smakBardzo lubię domowy paprykarz. Jest niesamowicie zdrowy i ... niesamowicie pyszny! Jak już zaczyna się jeść, nie sposób sie od niego oderwać. Na blogu jet
Walijskie PichcenieJesień nadeszła i coraz częściej na obiad przyrządzam różnego rodzaju rozgrzewające zapiekanki. Makaronowe zapiekanki przyrządza się szybko, są sycące i bardzo smaczne. Szczególnie ta z kremową
Mienta blogPomysł na to danie podpatrzyłam w pewnym pubie, gdzie zatrzymaliśmy się na popas podczas pewnej wycieczki rowerowej . Danie wyglądało bardzo efektownie, a jednocześnie jego wykonanie wydawało
Codzienne GotowaniePrzepis dla wielbicieli cukinii, ale nie tylko. Składniki 2-3 średnie cukinie (400 g) 4 łyżki oleju rzepakowego 100 g rosołu drobiowego 300 g fileta
R'n'G KitchenCiekawa wersja popularnej pizzy na której zamiast klasycznego sosu pomidorowego pojawia się aromatyczny sos koperkowy. Taka pizza idealnie komponuje się z łososiem tworząc przepyszne i zjawiskowe
Słodka StronaHarynki w cebulowej zołzie to kawałki słonego śledzia pod pierzynką cebulowego sosu z dodatkiem śmietany. Są potrawą postną i tanią. Tradycja mówi, że
Bon Appetit MałgorzatyTym razem uzupełnimy nasz zasób przystawek i przekąsek. Dzisiejsza propozycja może się wprawdzie wydawać cokolwiek karkołomna. No bo jak tu łączyć „północne” słone śledzie z „południowymi
Kulinarna PokusaSkładniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam pasty na kanapki, ale oczywiście tylko te, które są samo robione. Te kupne mi w ogóle nie smakują. Długo nie robiłam pasty
Passion of CookingImbir bardzo lubię i często wykorzystuję go jako przyprawę w mojej kuchni, zarówno ten sproszkowany jak i świeży. Marynowany imbir był do tej pory raczej tylko
Kuchcik gotujeSkładniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki 3 ogórki konserwowe pół czerwonej cebuli pół puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki
Qchnia po prostuŚledzie... kto z nas ich nie lubi?! oczywiście są i tacy ale ja śledzie bardzo lubię a jeśli są w pomidorach to sama pychota. Śledzie po
Radość kipiąca uśmiechem.