Śledzie w sosie musztardowym, to jedne z moich ulubionych śledzi. Zazwyczaj kupowałam gotowe w sklepie. Ale wczoraj myślę, sobie kurcze Karola czemu nie zrobisz ich sama
SMYKWKUCHNIDzisiaj znowu pozostajemy w tematyce śledzia. Mam dla Was kolejny hit! Wymyśliłam sobie, że zrobię tatara ze śledzia. Kiedyś na jednym z eventów jadłam wegański tatar
SMYKWKUCHNIŚledzie połączone z warzywami i słodko-kwaśnym sosem to propozycja, która doskonale sprawdzi się przy każdej okazji. Są naprawdę pyszne, a przyznam, że nie jestem wielką
Di gotujeTrafiła mi się doskonała babcia. Taka ciepła, dobra, przemiła. Taka najlepsza babcia, jak z bajek, wiecie. Z ogromnym serduszkiem. Taka co latem, podczas wakacji, codziennie mogła
Mango PapajaUwielbiam naleśniki! Na słodko, na słono, pszenne, orkiszowe czy gryczane. Mogłabym je jeść codziennie, ale to mogłoby być poczytane za lekką przesadę 🙂 Takie na wytrawnie to
FlymetothespoonGofry głównie kojarzą się z pysznym deserem na słodko. Ale gofry można również przygotować na sposób wytrawny. Mój nowy przepis jaki opracowałam, to wytrawne gofry podane
Moja DelicjaChleb z makaronem?Jak najbardziej! Pasta z grzankami to niecodzienne połączenie dwóch mącznych składników: podsmażonego, chrupkiego chleba i miękkiego makaronu. Do tego słodkie pistacje, cytrusowym zest
Niedzielny kucharzChrupiące kąski z makreli to ciekawe danie rybne. Do jego przygotowania najlepsza jest japońska panierka panko. Dzięki tak przygotowanej panierce … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Chrupiące
My Blueberry CornerMatjas to śledź tyle, że śledź szczególny. Nie jest odrębnym gatunkiem śledzia tylko jego formą młodocianą, niespełna roczną. W związku z tym, że matjas nie uczestniczył
mojewypiekiinietylkoCześć! Przepis na taką pastę z wątróbek dostałam od mojej siostry ciotecznej. Dziękuję Aniu :* Dla tych, co kochają podroby a dla tych co nie przepadają to
Pieprzyć z FantazjąJaki karp króluje na Waszych stołach podczas Wigilijnej kolacji? U nas od 4 lat stawiamy na karpia w winie z dodatkiem rodzynek. SKŁADNIKI: - 800
Związek na patelniRekin z ziemniakami w piekarniku. Najłatwiejszy przepis aż palce lizać! Ten przepis można przygotować z dowolnym świeżym lub mrożonym filetem rybnym. Pasuje do gotowanych ziemniaków i
Rita creativeLekko pikantna sałatka z krewetkami w pysznym, zielonym sosie z awokado. Można ją zjeść na ciepło lub na zimno. Sałatkę można też zamrozić. Czas: 30 minut
Niedzielny kucharz