ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:175/216)

Tajsko- włoski FischBurger z buraczkowymi chipsami i sosem pomidorowym! / RYBA 211

Pudliszki - Pomidorowe inspiracje Dzisiaj wspięłam się na wyżyny swojej kreatywności, puściłam wodze fantazji i powstał najlepszy FischBurger jaki jadłam. Prawdziwie włoskie bułeczki, upiekłam z dodatkiem

SMYKWKUCHNI
Filet z dorsza w sosie cytrynowym z purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchewką 250

Witajcie! Wiem, że ostatnio Was zaniedbuję i przez to na blogu pojawia się niewiele przepisów. Ale prawda jest taka, że nie wyrabiam z czasem. Za dużo

W kuchni Katie
Rissoto kokosowo-limonkowe z łososiem marynowanym w sosie sojowym i „lemoniadą” ananasowo-kokosową 225

Kolejna uczta dla zmysłów z wykorzystaniem sprawdzonego i podstawowego w mojej kuchni przepisu na risotto, ale z lekkim szaleństwem, jeśli chodzi o dodatki. Risotto uzupełniłam o

Eat me! Fit me!
Piątek: Misa obfitości z krewetkami, pęczakiem i warzywami 117

Przepisy na bowl, takie jak buddha bowl, czy brown rise bowl, to w USA osobna kategoria. Nie chodzi tylko o sposób podania (czyli w głębokiej misie

Niedzielny kucharz
Placek Drożdżowy z Duszoną Cebulą i Wędzonymi Szprotkami 216

Po tym placku trudno mi stwierdzić jednoznacznie, czy to ciasto, czy klasyczne ciasto do pizzy jest smaczniejsze. Z pewnością upiekę i pizzę, ale i to ciasto

Blondynka Gotuje
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 200

                 Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie

Kuchnia Prezydentowej
Poniedziałek: Sałatka z krewetkami, pęczakiem i pieczonymi buraczkami 107

Jędrne krewetki, pęczak, który zawsze jest al dente, słodki buraczek i marchewka, a to wszystko polane dresingiem z mango i szalotki. Czas : 25 minut plus 45

Niedzielny kucharz
Papryka faszerowana Toskanią – test brytfanny od Florina 218

Toskańska kuchnia jest różnorodna. Na stołach spotkamy warzywa i owoce, ryby morskie i owoce morza oraz dziczyznę. Jest przy tym prosta, wiejska i zaskakująco pomysłowa. Każde z toskańskich miast może pochwalić się potrawą znaną zarówno w regionie, jak i przynajmniej w znacznej części Włoch. Charakterystyczną cechą kuchni toskańskiej jest mniejsze spożywanie makaronu aniżeli w pozostałych regionach. Tu dominują zupy, kasza(...)Przygotuj salsę pomidorową, wlej ją między papryki i dynię. Na farsz wciśnięty w paprykę połóż kawałek masła i przykryj paprykową czapeczką.  Nałóż pokrywkę i..włóż do zimnego piekarnika, aby danie powoli nagrzewało się iw wydobywało z siebie , to co najlepsze. Ja nastawiłam na 230 stopni, po pół godzinie zmniejszyłam do 210. Zapiekałam około 2 godzin, można więcej

Z Kuchni Do Kuchni
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 110

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję(...)pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni z termoobiegiem na jakieś 20 -25 minut. Co chwila zaglądam do piekarnika i sprawdzam czy pizza już nie jest gotowa, po części dlatego, że jestem

Martyna Cooks
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 129

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję(...)pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni z termoobiegiem na jakieś 20 -25 minut. Co chwila zaglądam do piekarnika i sprawdzam czy pizza już nie jest gotowa, po części dlatego, że jestem

Martyna Cooks
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 94

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję(...)pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni z termoobiegiem na jakieś 20 -25 minut. Co chwila zaglądam do piekarnika i sprawdzam czy pizza już nie jest gotowa, po części dlatego, że jestem

Martyna Cooks
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 128

wege #3 -  przepisy do lunchboxa #4 -  6 x wege, 1 x ryba #5 -  jedzenie do pracy na zimno #6 -  4 x wege, 2 x ryba, 1 x mięso #7 -  7 x wege #8 - 7 x wege Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej(...)pomidorowej, którą wykorzystujemy w pełni do 3 różnych dań - nic nie zostaje :) Bataty rzeczywiście potrafią piec się dość długo, ale można je upiec nawet dzień wcześniej, czy dorzucić do piekarnika, gdy pieczemy coś innego. Bataty faszerowane mięsem mielonym na ostro ➤czas przygotowania: 30 minut + 60 minut pieczenie batata w 1 porcji: 740 kcal

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza bianco z łososiem awokado i szpinakiem 187

Pizza bianco z łososiem! Kto lubi pizzę? Nie znam osoby, która nie lubi pizzy. Moje dzieci uwielbiają pizzę. Ja zresztą też, choć minęły te czasy, że

codojedzenia
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 165

świetna kolorystyka, szata graficzna i porządny papier kredowy, a kartki szyte. W książce znalazłam ponad sto przepisów, podzielonych na kategorie: Święta i tradycje Meze i przekąski Śniadanie Sałatki Zupy Ryby Mięsa Street Food Dania Wegetariańskie Zapiekanki i Placki Wypieki Dodatki Każdy przepis oznaczony jest symbolem wskazującym na święto żydowskie związane z daną potrawą, a także opisem jak dużo danej potrawy(...)wyrośnięcia na około 1 godzinę, nasze bochenki mają podwoić swoją objętość. Po tym czasie ponownie smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem, sezamem lub solą. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy  30 - 35 minut. Ja piekłam trochę krócej, więc obserwujcie Wasze chałki ;) Gotowe chlebki przełożyłam na kratkę i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. To tyle kochani

Blondynka Gotuje
Dorsz w cieście francuskim 153

W Polsce jest wielu świetnych pisarzy. Następcy wielkich autorytetów i autorów bestsellerowych pozycji pewnie wchodzą na rynek wydawniczy ciekawymi pozycjami. Nie dawno do ich grona dołączyła

Moja Mama Gotuje