To spaghetti z krewetkami to najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we
Niedzielny kucharzżelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba na zakwasie i jajko w koszulce – to naprawdę genialny smak! Fasolkę wyrzucamy z puszki na sito, dokładnie płuczemy pod chłodną bieżącą wodą(...)cienkie paski suszone pomidory. Jabłuszka kaparowe kroimy wzdłuż na połowy, a te – na cienkie plasterki. Pieprz marynowany rozgniatamy łyżką na mniejsze kawałki. Wszystko łączymy razem w misce. Szykujemy sos – w małym blenderze lub w misce, używając trzepaczki. Wrzucamy miód, ocet winny i sok z cytryny. Mieszamy do rozpuszczenia miodu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, suszoną bazylię i oregano. Stale
Karo in the KitchenCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na lekkie wrapy z wędzonym łososiem oraz rukolą. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 4 placki tortilli - ok. 250 g
Bez CebuliNazwa angielska „ spring rolls ” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni
mojewypiekiinietylkoDzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na sałatkę z tuńczykiem. Całość jest bardzo prosta ale jakże smaczna. Przygotowanie jej nie jest wcale pracochłonne, chociaż czas
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDługo była naszą ulubioną sałatką, ale się "przejadła". Teraz najczęściej robimy ją na Wigilię. Z podanych proporcji wychodzą dwie salaterki. Mnie urzeka w niej lekko kwaskowaty
Pasja SmakuHm...Otworzyłam lodówkę. Zamknęłam z hukiem.Przeszukałam szuflady. Niezadowolona wyszłam.Po czym wróciłam, natchniona.I stworzyłam. Na obraz wspomnień.Przypomniał mi się pobyt w Bystrzycy Kłodzkiej na
W kuchni Karmel-itkiszklanka mleka 1 jajko 1 cebula koperek szczypiorek czosnek przyprawy : sól i pieprz, odrobina maggi olej do smażenia Sposób przygotowania : Rybę oczyścić z ewentualnych ości. Zmielić w maszynce dwukrotnie na jednolitą masę. Bułkę namoczoną wcześniej w mleku przynajmniej przez godzinę, odcisnąć i dodać do masy rybnej. Cebulkę posiekać w drobną kostkę, zeszklić(...)pieprzem ,odrobiną maggi, koperkiem , czosnkiem (zmiażdżonym w prasce) i szczypiorkiem.. Uformować kotleciki , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na niewielkim ogniu. kotleciki rybne Można podawać je z sosami, sadzonym jajkiem z dodatkiem sałaty czy pomidorów. Smacznego
Aromatyczne Podróżepada odpowiedz - to co ostatnio! Masakra! Zostaję ograniczona kulinarnie! Nie lubię tego ale w tych przypadkach się na to godzę... Moim stałym rytuałem, gdy kupię jakieś mięso, warzywa czy rybę, jest wielkie posiedzenie przed komputerem - internetem - i nad książkami kucharskimi w poszukiwaniu nowego sposobu jego przyrządzenia. A gdy znajdę, myślę nad tym kilka godzin, dni. W końcu powstaje... i koniec(...)wspaniały - delikatny, soczysty, miło chrzanowy. Naprawdę bardzo smaczny, ale cóż z tego? Skoro jest tyle innych sposobów przyrządzania schabu? I większość z nich nadal czeka na mnie? Schab w sosie chrzanowym łatwe dla 2 osób Ok 40 minut Składniki * 3-4 plastry schabu jak na schabowe * majeranek * 2 ząbki czosnku * papryka słodka * pieprz * sól Sos * kopista łyżeczka chrzanu ze słoiczka
sierotka maRysia w kuchniŁososia umyć, wysuszyć i zdjąć skórę. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać razem śmietanę lub jogurt, czerwone pesto. Wylać na dno żaroodpornego naczynia, na górę rozłożyć łososia
Kuchnia PokoleńPyszna sałatka,która z powodzeniem może być spożywana na kolację czy śniadanie....składniki i połączenie zaskakujące i taki też jest smak.Spróbujcie i dajcie znać
Niespełnione zdolności kulinarneSwego czasu robienie sushi męczyłam z uporem maniaka, tylko po to by osiągnąć pożądany efekt i nauczyć się wielu sposobów jego przyrządzania. Hosomaki to rodzaj sushi
Mango PapajaOd lat ta sałatka gości na naszym wigilijnym stole, niejednokrotnie była to jedyna potrawa jaką miał ochotę zjeść najmłodszy uczestnik Wigilii w rodzinie, bowiem smakowała mu
Mango PapajaSkładniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka
W Mojej Kuchni Lubię