ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:167/358)

Sushi poradnik krok po kroku 210

surowej — łosoś, tuńczyk, czy ryba maślana, a niektóre w formie wędzonej — węgorz lub obgotowanej — krewetki. Ze względu na brak dostępu do świeżych ryb z pewnego źródła można wykorzystać np. wędzonego łososia, czy paluszki krabowe. Równie ważne są glony nori, w które to będziemy zawijać nasze maki. Inne charakterystyczne składniki, to m.in.: awokado, zielony(...)Dodatkowo wykorzystuje się również majonez (najlepiej japoński), mascarpone (wykorzystywane w zachodnich przepisach na sushi) oraz oczywiście wasabi (japoński chrzan o zielonym kolorze). Gotowe kawałki sushi najczęściej macza się w sosie sojowym, a w międzyczasie przegryza się kawałki marynowanego imbiru celem oczyszczenia kubków smakowych.Wybrane dziś składniki:sprasowane płaty glonów noriłosoś wędzonykrewetki (bez pancerzy, oczyszczone i obgotowane)paluszki krabowemarynowana tykwaawokadozielony ogórekstrzępiasta sałata

Food Square
Sos do stir fry - podobno idealny... 210

czasu, powiedzmy raz w miesiacu, robię sobie wolne od gotowania. I zamawiamy wtedy, lub łapiemy ze sklepu za rogiem, ulubione nawynosy dzieci. Czasami pizzę, czasami smażonego kurczaka, lub rybę z frytkami, a czasami chińszczyznę. Ale ostatnimi czasy okazało się, że zabawa zaczyna robić się drogawa. Bo dzieci rosna, zjadaja wszystko, jak leci i zamawiam coraz więcej i więcej. Zwykle zamawiałam(...)mniej-więcej 30 funtów ledwo, ledwo wystarczaja na jeden posiłek... Dlatego zdecydowałam rzucić wyzwanie i znaleźć domowy, na pewno tańszy, zamiennik. I udało się oczywiście, z pomoca poniższego sosu, bo obiad złożony ze sporego garnka smażonego ryżu (egg fried rice),  kurczaka słodko-kwaśnego  i dania stir-fry z zieleniny (chińska kapusta, papryka, edamame) i krewetek, kosztował okolice

Lejdi of the house
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 514

Zobacz jadłospis z marca - 2 x ryba i 5 x wege . Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter poniżej.  Przy okazji szykowania tego wpisu wypróbowałam 3 bardzo fajne nowe przepisy. Mój ulubiony to jednogarnkowy makaron , w którym kluski gotujemy do razu w sosie i nie, na szczęście, nie jest(...)wrzątku, bo inaczej nie wyjdzie al dente i ja dotąd ściśle trzymałam się tej zasady. Dlatego początkowo sceptycznie byłam nastawiona do pomysłu ugotowania makaronu w jednym garnku razem z sosem. Okazało się, że niepotrzebnie, bo makaron wcale się nie rozgotował! Wyszło genialne comfort food, szybkie i proste do zrobienia i naprawdę z jednego garnka - żegnaj długie zmywanie ;) Suchy makaron gotuje

Chilli Czosnek i Oliwa
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 192

W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach dziesiątki słoiczków z przyprawami, o których

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brokuły z sosem ostrygowym 154

świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól, pieprz przygotowanie Odciąć grubą łodygę brokuła, a następnie poodcinać różyczki

Stare Gary
Brokuły z sosem ostrygowym 227

świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól, pieprz przygotowanie Odciąć grubą łodygę brokuła, a następnie poodcinać różyczki

Stare Gary
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 165

karkówki, drobiu czy ryb z rusztu. Jest też wspaniałym punktem wyjścia, można do niej dodać ugotowane obrane ziemniaki w mundurkach, pomidorki koktajlowe, ogórka małosolnego czy paski papryki i zrezygnować np. z dodatku pieczywa.   Warto czasami zrezygnować z surówek z sosem na bazie majonezu, które do grillowanych dań

kuron.com.pl
Tarta francuska z łososiem i brokułem 195

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2

Jaglusia
Tarta francuska z łososiem i brokułem 207

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2

Jaglusia
Tortille z tuńczykiem 685

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 puszka tuńczyka w kawałkach w wodzie kilka liści sałaty kilka krążków cebuli sos 1000 wysp Fanex Przygotowanie: Na tortilli

czarrna od kuchni
Śledzie w sosie musztardowym 158

śledzi zalewę. Co pół godziny możemy spróbować czy nie są słone Rybę pokroić w 2-3 cm kawałki i ułożyć na półmisku. Cebulę pokroić w kostkę, przelać wrzątkiem na sicie by straciła ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, pokrojoną cebulę ,curry ,ocet,gorczycę i kurkumę wszytko wymieszać dokładnie. .Powstałym sosem zalać śledzie i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Viola cooks with passion
Carbonara z wędzonym łososiem – lekka i odchudzona 171

Letnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony

Karo in the Kitchen
Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 272

Dzisiaj kuchnia włoska, a dokładniej to makaron w kształcie rurek w sosie śmietanowym z tuńczykiem (z puszki) i cukinią posypany parmezanem i zielonym pieprzem. Potrawa jest

Oryginalny smak
Sałatka z wędzonej makreli, mango i serem kozim 193

śniadanie. Lekka i z dzienną porcją warzyw, a i jest ryba. 6 porcji Składniki:  1 duża makrela obrana 1 czerwona papryka 125 g świeżej rukoli 1 duża szalotka lub czerwona cebula 1 mango 100 g oliwek zielonych bez pestki (mogą być faszerowane) 120 g sera koziego sos 3 łyżki miodu 5 łyżek oliwy 2 łyżki musztardy dijon  pieprz

Niezły Młynek
DORSZ W TEMPURZE 172

lekko lejące się, nie gęste. Cudownie kruche i cieniutkie jak mgiełka. Rybę smażyłam w głębokim oleju, rozgrzanym do temperatury 160-180 stopni.Należy uważać aby kawałki nie stykały się ze sobą. Usmażone kawałki najlepiej układać na metalowej kratce, aby nadmiar oleju mógł spłynąć.Następnie na papierowych ręcznikach. Sosy można komponować na bazie lekkiego sosu sojowego z dodatkiem słodkiego sherry

potrawyregionalne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję