Moje ulubione połączenie mięsa drobiowego. Koniecznie ze szpinakiem.Dla urozmaicenia zamiast smażyć roladki możemy je także upiec w piekarniku, będą mniej tłuste a tak samo smaczne Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag szpinaku 5 dag sera feta sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta i 1 jajko-panierka Wykonanie: Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej(...)ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut. Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami
Z Majeczką w kuchniDziś roladki schabowe zrobiłam z szybkością światła. Są szybkim i pysznym obiadem na już a do tego są bardzo smakowite. Zachęcam zatem do wykorzystania pomysłu. Jakie
Moje Małe Czarowaniefaktycznie jest taki pyszny, jak to niektórzy mówią... a może smakuje jak trawa? Kupiłam, zrobiłam szpinakowy farsz do roladek i nie żałuję... już wiem, że szpinak będzie częstym gościem w moim domu :) Składniki: 500 g mrożonego szpinaku, 1 ser feta, 2 łyżki masła, 1 ząbek czosnku, 2 piersi kurczaka, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, 50 g płatków migdałowych. Przygotowanie(...)szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Piersi kurczaka kroimy na cztery części i rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Układamy szpinak na rozbitych kotletach. Zwijamy piersi kurczaka w roladki. Układamy je na folii spożywczej i zawijamy. Wstawiamy najlepiej
Aga w kuchniSzczerze powiem Wam że planowałem zrobić roladki z cukinii, ale za grubo pokroiłem cukinie i po grillowaniu nie chciała się zwijać hehehe ale szybko wybrnąłem z opresji - wszak obiecałem żonie fit kolacje więc nie mogłem jej zawieść :) I takim oto sposobem na szybko wyczarowałem takie oto mini zapiekanki z cukinii. Samo przygotowanie 15 min plus czas zapieczenia i mamy smaczną(...)średnicy 9cm. Składniki: 2 średnie cukinie 4 garście szpinaku 250 g przecieru pomidorowego 150g sera pleśniowy po 1 łyżeczce oregano, bazylii, majeranku i czosnku granulowanego sól, pieprz Cukinie pokroiłem w podłużne plastry (z dwóch cukinii 12 szt) z myślą o roladkach :) i opiekłem z obu stron na grillu elektrycznym - jeśli nie macie proponuje przesmażyć je chwilkę na patelni
Smacznie Pysznie Kaloryczniepomidorkami Pasty na kanapki Focaccia z rozmarynem Focaccia z kiełbasą Grzanki z krewetkami Krewetki w tempurze Kukurydziane kiełbaski Roladki z bakłażana Skrzydełka miodowe Skrzydełka bbq Kurczak ala kfc Sushi Oliwki w cieście Frytki z batatów Rolada serowa Smażony ser Nadziewane bułki Wędliny Zapiekanki makaronowe Przepisy z alkoholem Przekąski słone - wszystkie Drinki i napoje
Gotowanie i blogowaniedesce, układam mozarellę na jednym z brzegów i zwijam całość w rulonik zaczynając od brzegu z serem. Sposób przygotowania Arkusz ciasta francuskiego dzielę na części o wielkości odpowiedniej do zawinięcia roladek, na środku każdej z nich umieszczam mięso i wystające z boku części ciasta nacinam w pasy
Gotuj Się Kto Możeżółtego mrożone masło 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć z każdej strony na małym ogniu.Następnie roladki włożyć do brytfanki,dodać trochę tłuszczu
Niespełnione zdolności kulinarnekurki. Smaż kilka minut, a następnie przypraw solą do smaku. Podudzia delikatnie rozbij i posyp pieprzem. Na środek włóż po 1 plasterku sera i po łyżce kurek. Zwiń do środka, a następnie owiń 2 plasterkami boczku. Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Bataty wyszoruj i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, posól i dodaj świeżo posiekany rozmaryn. Słodkie
Food Squaresolą,pieprzem i czosnkiem. Polędwicę umyć i osuszyć,pokroić w 2cm plastry,rozbić.Oprószyć solą,pieprzem i papryką z dwóch stron. Ser zetrzeć na tarce.Na każdy plaster mięsa nakładać porcję pieczarek,posypać serem.Zwinąć w roladki,pomagając sobie wykałaczkami.Posmarować olejem i ułożyć na rozgrzanym grillu.Piec ok 10- 15 min z każdej strony
Niespełnione zdolności kulinarneDzisiejszy przepis jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu doskonały na przyjęcie jako przystawka. Do wykonania naszych roladek będzie nam potrzebne : 1 średnia cukinia 200 g. serka naturalnego topionego 200 g. sera żółtego 3 ząbki czosnku 50 ml. oliwy sól pieprz 1 duży pomidor (najlepiej malinowy) Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, które skrapiamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem
Full Smakusolimy i doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku, wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę. Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa, zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy
Wanilia i Kardamontakże podczas luźnej imprezy, do przegryzienia. Myślę, że będą smakowały niezależnie od miejsca i okazji. Biały ser jest wdzięcznym produktem do wykorzystania jako baza nadzienia do świeżych warzyw. Można przygotować z niego farsz do paprykowych łódeczek - równie wdzięcznych przekąsek jak dzisiejsze roladki. Myślami wybiegam już do jutrzejszego śniadania i nastawię wieczorem bułki. Takie nocne bułeczki bo ciasto wyrośnie kiedy
Smaczna Pyzaenergii zwłaszcza po takim śniadaniu jakie przygotowałam , oto przepis na wiosenne roladki z szynką i masą jajeczno- brokułową. Ta propozycja jest dla amatorów delikatnych smaków. Polecam jest pycha! Składniki: Kilkanaście plastrów szynki użyłam Spod Powału Hańderek Masa jajeczno brokułowa: 4 jajka ½ świeżego brokuła 50 g sera żółtego ½ papryki czerwonej ½ cebuli Pęczek świeżego szczypioru 2 łyżki majonezu Sól(...)cukru do miękkości, odcedzam i studzę. Dodaję do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek siekam w drobną kostkę, ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku solą i pieprzem dodaję majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie. Smacznego
Wanilia i Kardamonpropozycja dla mięsożerców;) Czasem warto dla odmiany zamiast tradycyjnego schabowego podać roladki ze schabu. Ja nadziałam je serowo-ziołowym farszem, bardzo smacznym i aromatycznym. Możecie też schab zamienić na filet z kurczaka czy indyka. Składniki: 4 plastry schabu bez kości, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 30g sera rokpol, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, 2 łyżki posiekanych liści bazylii, sól(...)rozbić. Natrzeć z obu stron solą, ziołowym pieprzem oraz słodką papryką. Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać. Farsz nakładać na plastry mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno
Z miłości do słodkości