przygotowałam już dla Was elegancką sałatkę z cukinii i zielonej fasolki, greckie placuszki oraz włoskie penne z kiełbasą i cukinią. Tym razem zapraszam Was na aromatyczne roladki z pieczonej cukinii nadziewane suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i bazylią o dźwięcznej włoskiej nazwie - Involtini di zucchini. Idealnie nadają się na przystawkę na przyjęciu, podane z dobrze schłodzonym wytrawnym białym winem, np. lekko(...)roladek powinniście się uwinąć w 10 minut. Jeżeli nie przepadacie lub nie możecie dostać sera gorgonzola, możecie zastąpić go innym serem z niebieską pleśnią, serem feta lub serem kozim. Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem Involtini di zucchini na podstawie przepisu Gennaro Contaldo z książki Dwaj łakomi Włosi na ok. 16 roladekczas przygotowania
Chilli Czosnek i Oliwatego powodu cieszę ponieważ je bardzo lubię. A więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną piersią z kurczaka.Składniki:1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)20 szparagów10 plastrów szynki10 plastrów żóltego sera szklanka twardego zółtego sera potarkowanegosólpieprzzioła prowansalskieWykonanie:Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem
Z Majeczką w kuchnipół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki kolorowej. Zwinąć roladki, obtoczyć dobrze w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu na złoty kolor
Kuchnia DanusiBardzo lubię robić takie roladki schabowe z różnym nadzieniem. Robi się szybko, nie są bardzo kaloryczne (jeśli jeszcze pozbędziemy się sera żółtego), a możliwości nadzienia są niezliczone. Są naprawdę pyszne.Składniki:6 kotletów schabowychkilka pieczarekpół cebuli1-2 małe ogórki korniszone6 plasterków sera żółtegosól, pieprzolejwodaSposób przygotowania:1. Kotlety cienko rozbijamy. Oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.2. Pieczarki obieramy, kroimy(...)plasterki, cebulę siekamy i razem z pieczarkami dusimy na patelni.3. Ogórki kroimy w kosteczkę, mieszamy z pieczarkami i cebulą.4. Na każdym kotlecie dajemy plasterek sera, na to trochę farszu i zwijamy. Roladki układamy na patelni zwinięciem do dołu, tak aby się dobrze obsmażyły i nie rozwinęły. Następnie obsmażamy je z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut.5
Kuchnia domowa AniRoladki ze schabu nadziewane żółtym serem i kremem chrzanowym. Taka smaczna odmiana dla zwykłego schabowego. składniki: 6 plastrów schabu 120 g sera żółtego sól z pieprzem Kamis 1 jajko 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego do panierowania bułka tarta olej do smażenia Schab rozbić tłuczkiem(...)stron posolić i popieprzyć. Majonez wymieszać z chrzanem. Ser żółty pokroić na sześć kawałków. Każdy rozbity plaster schabu posmarować kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem
Monia miesza i gotujeŁodzi na najciekawszy deser zainspirowany nowymi herbatami Teekanne. Do przygotowania naleśników wykorzystałam herbatę TEEKANNE World of Fruits „Forest Fruits”, która zastąpiła tradycyjne mleko o wodę gazowaną. Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta okazały się super przepisem, musiałam dorabiać nowe porcje, gdyż wszystkim roladki bardzo smakowały, ponadto podobała sie taka forma podania „zwykłych” przecież nalesników. Składniki: 1/2 szklanki(...)przygotowujemy w małym rondelku: ocet i cukier zagotowujemy, dodajemy pokrojone w kostkę truskawki i gotujemy tak długo aż sos zgęstnie. Podajemy do roladek naleśnikowych. The post Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięseansu filmowego. Małe, zgrabne, przypadną do gustu każdemu amatorowi ciasta francuskiego. Przygotowując je z gotowego ciasta zaoszczędzimy wiele czasu, a mimo to przekąska będzie całkiem efektowna. Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (musi być mocno schłodzone)dowolna szynka, polędwica lub chudy boczek ( plastry)ser żółty w plastrachjajko + odrobina mleka(...)posmarowania ciasta)Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim - Sposób przygotowania:Na rozwałkowane ciasto francuskie kładziemy plasterki wędliny, tak aby je całe zakryło. Na to układamy ser żółty i ciasno zawijamy w roladę.Następnie kroimy plastry roladek, przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temp. ok. 170°C przez
Słodka Stronafrancuskie smarujemy rozbitym jajkiem Układamy na nim umytą, pokrojoną rukolę, a na niej plastry żółtego sera Delikatnie zwijamy całość w roladę i kroimy w plastry, mnie wyszło 7 plastrów Roladę posmarowałam rozbitym jajkiem z wierzchu oraz wlałam jedną łyżeczkę jajka do środka każdej roladki, by sie podczas pieczenia nie rozleciały Ułożyłam na posmarowanej blaszce i piekłam około
Proste PotrawyBardzo łatwe i szybkie roladki, wykwintny obiad w kilka minut. Roladki można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Ser kozi ostatnio stał się moim ulubionym dodatkiem do wszystkiego J Dlatego zapraszam na kilka słów, które, mam nadzieje zachęcą Was do sięgnięcia po ten przysmak. Sery kozie polecane są wszystkim dbającym o zdrową dietę, są bardzo zdrowe i łatwo(...)pewne składniki mleka krowiego, gdyż zawierają mniej laktozy i kazeiny. Sięgać po kozie sery powinien każdy. Dzięki ich systematycznemu spożywaniu zwiększamy swoją odpornością i kondycję ruchową. Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 4 plastry sera koziego 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki szwardzwaldzkiej zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona
Mania GotowaniaRoladki z kurczaka, faszerowane serem feta, zawinięte w chrupiący boczek, zalane sosem śmietankowym z pesto i zielonym groszkiem. Składniki : 2 duże filety z kurczaka (około 500 g) 200 g sera feta 100 g surowego boczku, pokrojonego w cieniutkie plastry - 8 sztuk) 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wody 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka pesto z bazylii(...)kurczaka umyć, osuszyć, a następnie przekroić wzdłuż tak by powstały 4 cienkie filety. Następnie każdy filet roztłuc bardzo cienko. Na każdym filecie położyć kawałek fety i zwinąć w szczelną roladkę. Następnie każdą owinąć dwoma plastrami boczku. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i piec roladki z każdej strony po około 6 minut aż ładnie się zarumienią. Na patelnię walać
Zabawa smakiemRoulade of pork loin with ham and cheese. Składniki. 0,5 kg polędwica wieprzowa 5 plasterków szynka parmeńska 10 dag ser gorgonzola 2 jajka 15 dag
Kulinarny karnet ChristopheraPyszne, oj pyszne było! Jak dla mnie takie roladki to właściwie sałatka tylko podana w innej formie. Niesamowite połączenia sera koziego, który uwielbiam i gruszki z szynką i rukolą. Siła prostoty tego dania jest tak wspaniała, każdy składnik eksploduje smakiem w naszych ustach. Bardzo lubię takie połączenia. Składniki: 4 plastry szynki prosciutto pół gruszki garść rukoli 30-40 gram
Mango Papajacukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi i przyprawiamy pieprzem. Nakładamy pastę na cukinię i zawijamy. Podajemy z chudym mięsem lub jako przekąskę między posiłkami. Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami
Czarnawisienkaświeżym oregano. Mnóstwo smaków w jednym małym kęsie! Takie roladki to wspaniała lekka przekąska do wina "na jeden gryz". Nie pogardzą nimi również miłośnicy kozich serów. Owszem, zawijanie zgrabnych roladek okazało się nie takie proste, trzeba robić to cierpliwie i dokładnie, ale warto się czasem pomęczyć, aby olśnić swoich gości:) Przy okazji przekażę Wam małą radę techniczną - koniecznie(...)tego przepisu wybierzcie ser kozi, który da się pokruszyć - ja wykorzystałam taki "do smarowania" i niestety trochę wypływał mi z roladek. Roladki z papryki i koziego sera przepis pochodzi z książki pt. Tapas, Wyd. Naumann & Gobelczas przygotowania: 30 min. + 1 godz. chłodzenie w lodówce Składniki: 2 duże czerwone papryki 4 łyżki oliwy sok i skórka
Chilli Czosnek i Oliwaumyte i suszone ręcznikiem papierowym 2 całe piersi włożyć do worka i rozbić na 2 płaty mięsa na mięsie ułożyć farsz i ser żółty, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami lub nitką obsypane mąką na gorącym oleju zrumienić roladki z każdej strony pozostały farsz jeśli został to dodać do rondla wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut
W Mojej Kuchni Lubię