Naszła mnie ochota na coś słodkiego - ale nie za bardzo słodkiego i obowiązkowo szybkiego w przygotowaniu. No i przypomniałam sobie przepis na błyskawiczne wręcz rogaliki :-) trochę
Czary - gary w kuchniAkcję na zdrowe, bezglutenowe pieczywo uważam za niezwykle udaną. Wiele ciekawych pomysłów, jeszcze więcej inspiracji. Dziękuję wszystkim uczestnikom. Mam nadzieję, że nie tylko mnie ułatwiliście życie
Mam To Na Widelcuzakładać na sos z dodatkami, starając się, by sos nie wyciekał z placka. Placek piec ok. 30-35 minut w temp. 180 stopni C. Podawać gorący. ----- Podobne: Wytrawny rogal z dodatkami Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami Czy u Was też biało na dworze? W Warszawie teraz słonecznie i pięknie. Wczoraj śnieg sypał całe popołudnie, więc wszystko przykryte
Weekendy w domu i ogrodzieprzez ok. pół godziny. Podawać na ciepło, po pokrojeniu na porcje, ewentualnie z ketchupem lub musztardą. -------- Podobne: Rolada z kurczaka z kiełbasą węgierską Rolada jarmużowa z tuńczykiem Wytrawny rogal drożdżowy
Weekendy w domu i ogrodzieChyba mam kryzys. Nie wiem, czy to zbliżająca się wielkimi krokami 30-stka, deszcz za oknem, czy sterta prasowania, której od … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnipokrojonymi w kostkę, razem ze skórką jabłkami. Jabłka posypujemy cukrem i dużą ilością cynamonu, a na koniec skórką pomarańczową, rodzynkami i orzechami. Następnie pomagając sobie obrusem zawijamy strudel w rogal. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy go masłem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 40 minut. Przez ten czas strudel smarujemy masłem jeszcze dwa lub trzy razy. Dawno
Kuchnia Pani WiosnyJeśli zostanie Wam trochę tej pizzy, następnego dnia można odgrzać na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu lub w mikrofali. Mam wrażenie, że jest wtedy o niebo smaczniejsza :) ----------- Podobne: Wytrawny rogal z wędlinami i serami Zapiekanka a la pizza z pieczywa Polentowa zapiekanka
Weekendy w domu i ogrodziedynią/pszenna bułka grubo posmarowana masłem i miodem, kakao/mleko z kawą Kanapki z chleba razowego z serkiem jak powyżej, wędzonym łososiem, pomidorkami koktajlowymi i przyprawą fit up do sałatek Rogal pszenny z masłem, dżemem domowym jagodowym zagryzany twarogiem i zapijany zimnym(!) mlekiem Chleb wiejski pszenny ze śmietaną,posypany cukrem Talerz kanapek z chleba pszennego/bagietki z almette z ogórkiem, sałatą masłową
Fiolka w kuchniMoje pierwsze boje w ramach Weekendowej Cukierni okazały się wiekim sukcesem. Spojrzałam na przepis i wydał mi się specyficzny i dziwny, że tak to ujmę
Przepysznik - BLW i nie tylkoMam wiosnę w sercu. Z tymi wszystkimi kwiatuszkami, biedroneczkami, motylkami, drzewkami, trawką i słoneczkiem. Choć za oknem znów zrobiło się szaro, brzydko i mokro, ja staram
Przepysznik - BLW i nie tylkoJest już co prawda pierwszy dzień lipca i ostatni francuski przepis powinien pojawić się wczoraj, ale niestety zabrałam się za pieczenie trochę za późno i z
Przepysznik - BLW i nie tylkominut w temp. 180 stopni C. Pod koniec pieczenia rozłożyć plastry mozzarelli na wierzchu placka. Podawać gorącą. Świetnie sprawdza się jako kanapka do pracy bez konieczności odgrzewania. ------------ Podobne: Wytrawny rogal z wędliną i serami Zapiekanka "nawinie" z dynią Szybka zapiekanka naleśnikowa
Weekendy w domu i ogrodzieOstatnio dzieją się w moim życiu rzeczy piękne, wprost wspaniałe. Założenie bloga było dla mnie ważnym wydarzeniem. Nawet nie przypuszczałam, że będzie on tak dobrze
Plate of JoyCroissant czy rogal? URLOP Wreszcie nadszedł urlop :) ten czas kiedy oddam się na całe 3 tygodnie dziecku :) te chwile trzeba wykorzystać najmocniej jak to tylko możliwe. W przyszłym tygodniu jedziemy z Gabrysiem do Kołobrzegu, oby nam pogoda dopisała tym razem. Zmiana klimatu dobrze nam zrobi i błogie lenistwo. Będziemy robić babki z piasku, zupkę z glonów, może jakiś deser
ClauditteMissCookingpiekarnika nagrzanego do 150 stopni po upływie 15 minut obniżyłam temperaturę do 100 stopni i dopiekałam przez pół godziny. Podajemy na ciepło lub na zimno. Mi smakują z maślanym rogalem (przepis już jutro:)) *jedynym minusem tej potrawy jest konieczność dogrzewania kuchni włączonym piekarnikiem, jednak możemy przygotować pomidorki wieczorem i cieszyć się ich smakiem już od samego rana
Zapiski Młodej Żony