Dziś mam dla Was propozycję na pyszny podwieczorek, leniwe śniadanie lub kolację. Placuszki są przepyszne... najlepiej zrobić j z podwójnej porcji... Składniki; 30 dag twarogu 1
Radość kipiąca uśmiechem.Ciekawy pomysł na pyszne placki z zielonym ogórkiem w 15 minut ! Składniki: 1 duży ogórek szklarniowy 20 dag żółtego sera 20 dag mąki szczypta sody oczyszczonej
Tradycyjna Kuchniaskładniki na ciasto naleśnikowe: ok. 115 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml mleka 1 jajko 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 szczypta soli dodatkowo
Domowy Smak JedzeniaRacuszki z patisonem na słodko? Czemu nie :) ! Sama jestem zdziwiona jaki pyszny efekt wyszedł z tej kombinacji :) Składniki: 25 dag mąki 15 dag mąki kukurydzianej 2
Tradycyjna KuchniaTak delikatnych racuszków dawno nie jadłam :) Puszystość zawdzięczają ubitej bitej śmietanie. Mmmmniam ! Składniki: 20 dag mąki 8 dag cukru 5 jajek 6 łyżek mleka 200 ml
Tradycyjna KuchniaJuż od samego czytania tytułu ślinka cieknie! Połączenie Bananów z solonym karmelem i orzechami – uwielbiam ( tak samo jak uwielbiam deser Banoffee )!. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne naleśniki z serem . Naleśniki możemy również podać z dżemem lub innym farszem. Wiem że naleśniki to chyba każdy umie
Uwaga Babcia GotujeWakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie
Moje domowe kucharzenieI znów pędzimy do Grecji! Co w menu tym razem?! Przepyszne Tiganites czyli greckie racuszki! Niewielkie, niezbyt słodkie, idealne na śniadanie albo podwieczorek. Podaje się je
Ostra na Słodkoskładniki na placuszki: 300 g sera białego tłustego lub półtłustego 2 żółtka z świeżych jaj, najlepiej wiejskiech 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka cukru
Domowy Smak JedzeniaJuż mówiłam Wam nie raz, że uwielbiam cukinię! Co roku sadzę ją razem z dynią w swoim ogródku i z utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z
Ostra na SłodkoWakacje uciekają jak szalone. Zostały ledwie dwa tygodnie... Liczę, że wrzesień i październik przyniosą ze sobą dużo słońca i zdążymy się nim nacieszyć zanim nastaną słoty
bistro mamaSezon na cukinię trwa w najlepsze, więc warto przemycać ją do obiadów, bo jest nie tylko bogata w witaminy ale także wpływa dobroczynnie na nasz układ
Poezja Smaków - blog kulinarnySezon gruszkowy ciągle trwa, a ja zabrałam się również za suszenie tych owoców, aby cieszyć się ich smakiem przez dłuższy czas. Do suszenia najlepiej wybrać odmianę
Tradycyjna KuchniaWyjątkowo zamiast maślanki użyłam kefiru. Obawiałam się wykorzystania pełnoziarnistej mąki żytniej, która jest ciężka, a placki powinny być lekkie i puszyste. Zupełnie niepotrzebnie. Nie wyszły ciężkie
Kucharzyca