RACUCHY Z JABŁKAMI

RACUCHY Z JABŁKAMI

RACUCHY Z JABŁKAMI

SKŁADNIKI: • 2 szklanki mąki • 1 szklanki wody • 1/2 kostki drożdży • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru • 2 jabłka • 1 łyżka octu • cukier puder PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy mąkę i cukry, dodajemy jajka, ocet i rozrobione w szklance ciepłej wody drożdże, mieszamy np. trzepaczką, dodajemy starte na grubych oczkach jabłka i mieszamy, tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok.30 minut. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, nakładamy porcje na rozgrzaną patelnię, ja używam dużej łyżki , smażymy na oleju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.