rabarbar - 4427 przepisów (strona:233/296)

Łączenie smaków FOODPAIRING 282

koniec by Was zachęcić i uruchomić odrobinę kreatywności garść ciekawych połączeń smakowych: KACZKA+IMBIR+MIĘTA+CZOSNEK ORZECHY PECAN+KREMÓWKA+CYNAMON ANYŻ+CZEKOLADA+SKÓRKA POMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA

Kuchnia PROzdrowotna
Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców 183

Sezon na nasze polskie owoce i warzywa zaczynamy od rabarbaru i czosnku niedźwiedziego. Uwielbiam zarówno jedno, jak i drugie. Jako pierwszy pokazał się czosnek niedźwiedzi, dlatego to właśnie na jego bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba

kolorowotorcikowo
Babeczki jogurtowe z owocami 177

szklanki cukru lub ksylitolu skórka z połowy cytryny 1 mały jogurt naturalny (ok 250 g) 0,5 szklanki oleju 2 jajka dowolne owoce (u mnie część z pokrojonym rabarbarem, cześć z borówkami i malinami) Przygotowanie: Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia, dodać cukier lub ksylitol i startą skórkę z połowy wyparzonej cytryny. Wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać mokre

Ze smakiem i z pasją
Działkowanie. I babka limonkowa na maśle 148

czyżbym w tym roku po raz pierwszy miała przygotować nadziewane kwiaty cukinii...?), cebulki i kilka gatunków (a może rodzajów ...?) chilli. Truskawki już dawno rozpleniły się aż w dwóch skrzynkach, rabarbar winny i truskawkowy (ten to będzie musiał mieć fantastyczny kolor!), mam nadzieję, wypełnią kolejną, a malusieńkie poziomki dopiero pokazują pierwsze listki. Wszystko jest tak ekscytujące, że aż dech mi zabiera

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasta i desery - 25 przepisów 133

Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 4. Sernik kawowy z wiśniową nutą Muffinki rafaello z ciecierzycy (wegańskie) Sernik z brzoskwiniami i bezą Rurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody kawowe (z 3 składników, w 5 minut, bez maszyny) Lodowa kawa mrożona Sernik na zimno z musem jabłkowym Ciasto "Stefanka"  Spodobał Ci się

Kolorowy Przepisownik
Najprostszy sernik kawowy 242

zimno: Agrestowy sernik na zimno Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy na zimno Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Sernik na zimno w kolorach lata Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik

Kulinarne przygody Gatity
Granola jabłkowa z orzechami 144

starcza na długo, mi mniej więcej na 2-3 tygodnie. Smakuje świetnie i wykonana jest tylko ze zdrowych składników. Wygrywa za wszystkimi sklepowymi odpowiednikami. Spróbujcie również granoli z rabarbarem oraz granoli orzechowej . Składniki: – 200g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 jabłka – 60g sezamu – 60g słonecznika – 2-3 łyżki miodu/syropu klonowego – garść płatków migdałowych – garść nerkowców

Be Fit Be Strong
Migdałowe ciasto amaretto 133

cytryną i amaretto, które dodałam do środka i do syropu. Migdałowe ciasto przyrządzam często i różnie jak to zwykle bywa. Piekłam je z polentą i agrestem , a nawet z rabarbarem . Migdały świetnie się komponują z kwaśnymi owocami. Ciasto migdałowe z serem z powodzeniem zastąpi tradycyjny sernik . W sezonie truskawkowym piekę migdałowe z truskawkami . Migdałowe ciasto a amaretto jest nie mniej

codojedzenia
Niskowęglowodanowy pudding, deser bez wyrzutów sumienia. 151

znajomy jest wam rice pudding? Jest to kremowy mleczny deser ryżowy, bardzo słodki. Może być podawany z dodatkami np. rodzynkami, dżemem, rabarbarem czy jabłkami. Moja zdrowsza wersja rice puddingu zrobiona jest z kalafiora, zawiera większe ilości błonnika, mniej tłuszczu, mniej węglowodanów co w efekcie daje mniej kalorii. Składniki: kalafior średniej wielkości 3 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżki stewii płaska

wysmienity
Ciasto biszkoptowe z owocami. 100

każdy sobie z nim bez trudu poradzi. Ponieważ o tej porze roku śliwki smakują najlepiej, zrobiłam ciasto ze śliwkami. Jednakże można wykorzystać dowolne owoce - jabłka, gruszki, truskawki, wiśnie, rabarbar i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy albo, na co aktualnie jest sezon:). Jeśli akurat nie mamy świeżych owoców to możemy wykorzystać jakieś mrożone, które nam zalegają w zamrażalce. Polecałabym jednak

Pani domowa
Najlepsze książki kulinarne 2016 – Top 10 174

dobrze. Przecież kiszonki mamy w genach. Jakie dania można przyrządzić z kiszonek? Baron poleca leczo z kiszonych warzyw, fermentowane zupy, podpłomyki typu pizza z kiszonkami. A na deser? Kiszony rabarbar!   Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal “Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia” A na stole Alicji rządzą warzywa. Widać to też po pięknych ilustracjach autorki (w końcu nie bez kozery studiowała

Ugotowane pozamiatane
“Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem” – recenzja 145

awokado i bobem, meksykańska zupa z kukurydzy, kalafior z pęczakiem i ziołami, oraz turecka zupa z soczewicy. Na deser wzięłabym sahlab z czekoladą lub ciasto z różą i rabarbarem. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem 2. Szybkie i zdrowe dania do pracy Autor: Karolina i Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło

Ugotowane pozamiatane
“Pyszne do pudełka”-recenzja 137

selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi lunchboxami, z dobrej jakości zdjęciami. Przecież nie trzeba pakować dania

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 123

kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia  Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą  Angelika  Muffinki z rabarbarem i kruszonką   Agnieszka  Koktajl zdrowotny  - cytryna, imbir i miód Aga  Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem   Małgorzata  Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia

Magiczne Życie Marty
Owoce i warzywa sezonowe – jak jeść bardziej sezonowo zimą? 157

Cukinia Cebula Kalafior Czereśnia Dynia Cykoria Kalarepa Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kiełki Figi Gruszki Fasola Pokrzywa Jagody Grzyby Jarmuż Por Kapusta pekińska Jabłka Kapusta Portulaka Karczochy Jeżyny Mandarynki Rabarbar Koper Włoski Kasztany Mango Rzepa Maliny Kiwi Orzechy Rzodkiewka Melony Koper włoski Pasternak Sałata Morele Kukurydza Pietruszka Seler Morwa Mirabelki Pomarańcze Smardze Ogórek Morele Por Szczaw Papryka Orzechy Roszponka Szczypiorek Pomidory

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania