pyszne kruche ciasteczka - 2232 przepisów (strona:96/149)

Kruche waniliowe ciasteczka 121

córeczką upiekłyśmy jej ulubione kruche waniliowe ciasteczka. Prosty przepis, a ile zabawy. Tym razem ciasteczka przybrały kształty uroczych piesków, misiów i serduszek. Wszystkie wycinane przez moją kochaną córeczkę. Jak Wam się podobają? Ja jestem z niej ogromnie dumna Teraz patrzę tylko kątem oka jak ciasteczka znikają z miseczki Spróbujcie i Wy, polecamy. To nie tylko pyszny deser, ale też świetny

Słodkie okruszki
Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy 244

Co tu zrobić, aby się nie narobić i żeby wyszło pysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący

Poezja smaku
Mini pączki serowe 89

Mam dziś dla Ciebie przepis na pyszne mini pączki, które nie wymagają ani długiego czasu przygotować ani specjalnych umiejętności. A do tego zrobisz je w 30

nietylkopasta.pl
Crostata z morelami i czereśniami 234

Crostata z morelami i czereśniami, czyli placek owocowy na szybko. Crostata to rodzaj płaskiego, włoskiego ciasta przypominającego tartę. Crostata może być miękka lub krucha. Najczęściej przygotowuje

Poezja smaku
Cynamonowe ciasteczka 134

warte polecenia do zrobienia ;) Pyszne maślano-cynamonowe ciasteczka ;) Ciasteczka tak rodzince zasmakowały, że upiekę je na święta z podwójnej porcji ;) A oto przepis na ciasteczka: Składniki: 180g masła 90g cukru pudru 230g mąki pszennej 1 płaska  łyżka cynamonu 40g mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto. Wyrobione kruche ciasto owijamy folią spożywczą

Motylkowa Kuchnia
Statki kosmiczne, czyli kruche ciasteczka pod kokosową pierzynką z orzeszkami 175

Ciasteczka kosmiczne wypiekam od kilku lat. Przepis jest na dość dużą ilość ciasteczek, więc jeśli ktoś woli, może zrobić z połowy porcji. Ja osobiście polecam zrobienie

Smakowy Raj
Ciasteczka z maszynki 183

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe, kruche i delikatne ciasteczka z nutką cytrynowego smaku. Wyciskane z specjalnej maszynki do ciastek. Są mega szybkie i proste do zrobienia. Wystarczy z podanych składników zagnieść ciasto, przełożyć je do maszynki i wyciskać ciasteczka o różnych kształtach. Później zostaje nam już tylko upiec(...)piekarniku i delektować się ich pysznym smakiem. Taka maszynka marzyła mi się od dawna. Niedawno otrzymałam ją jako nagrodę za zdobyte punty w portalu prowadzedom.com Gdy tylko przyszła do mnie paczka, postanowiłam zaraz ją wypróbować. Upieczone ciasteczka zniknęły w mgnieniu oka i ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia ostatnich sztuk ciastek   Post Ciasteczka

Marta Gotuje
SERNIK KRÓWKA 118

Sernik krówka jest to pyszne ciasto na spodzie ciasteczkowym z puszystą masą serową, udekorowane masą krówkową i  krokantem orzechowym.  Ciasto jest  bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam zrobić bo naprawdę warto. Jak zrobić sernik(...)krówka  krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. SERNIK KRÓWKA SKŁADNIKI: Spód: masło (100 g) ciasteczka kruche (250 g) Masa serowa: twaróg zmielony 3 razy ( 900 g ) jajka ( 5 szt.) cukier puder (3/4 szkl.) cukier wanilinowy (16 g) mąka ziemniaczana ( 4 łyżki ) śmietanka kremówka

RITA food channel
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 316

Czym większy ich wybór tym lepiej, każdy znajdzie coś dla siebie. Oprócz pierniczków zawsze przygotowuję jeszcze kilka wersji zdrowych łakoci. Dzisiaj proponuję Wam pyszne ciasteczka migdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych... to czysty obłęd, cuuudowny, jakże zdrowy (bez cukru) - marcepan... bajeczny. Choć na zimno też im nic nie brakuje(...)zimnej wody- kilka kropli aromatu migdałowegoW misie miksera umieścić mąkę, dodać, mielone migdały, pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, mielony ksylitol, zimne mleko (lub wodę), aromat migdałowy i zagnieść kruche ciasto (przy użyciu haka). Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z ciasta uformować 2 kule, każdą zawinąć w folię spożywczą i umieścić na ok.30 minut w lodówce.Po tym czasie jedną

Smaczne Zdrowe
Chrupiące piernikowe bezy 111

pieczemy kruche ciasteczka najczęściej pozostają nam białka, szkoda ich wyrzucać, więc polecam upiec bezy. Trochę ubijania, suszenie i mamy bardzo słodką przekąskę. Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki. Urozmaicone przyprawą do piernika będą idealne na świąteczny stół. Polecam :)   Potrzebujemy: 3 białka 175 ml cukru 1 łyżka przyprawy do piernika   Wykonanie pysznych bezików: 1. Zimne białka ubijamy

Izabelawkuchni
TARTA STRACIATELLA Z TRUSKAWKAMI 98

straciatella i truskawkami. Pyszna, efektowna i łatwa w przygotowaniu. Jej wykonanie można rozłożyć w czasie - kruchy spód upiec dzień wcześniej, a w kolejnym ubić krem i ułożyć truskawki.  Jeśli używacie mniejszej foremki, pamiętajcie, aby odpowiednio zmniejszyć ilość ciasta (można przygotować ciasto według przepisu, odkroić potrzebny kawałek, a z pozostałej części wyciąć i upiec kruche ciasteczka). SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD

cool and minty
Ciasteczka z pestkami dyni 170

Chrupiące i pyszne ciasteczka z pestkami dyni są najlepszą przekąską na deser. Ciasteczka są niezbyt słodkie i zawierają zdrowe pestki dyni, dlatego śmiało, można je podać dzieciom. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe i warto zrobić je wspólnie ze swoimi pociechami. Do ciasteczek z pestkami dyni dodałam mak, który sprawił, że są one jeszcze bardziej kruche i chrupiące. Po upieczeniu ciastka

Kuchcik gotuje
Adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe – Vanillekipferl 158

przepadłam – nie jadłam lepszym kruchych ciasteczek. Potem były poszukiwania przepisu (głównie proporcji idealnych), a potem ileś czasu zabierałam się za ich zrobienie. Wciąż coś przeszkadzało. Ale wreszcie są! Najlepsze na świecie adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe z prawdziwą wanilią i mielonymi migdałami. Ich smak trudno opisać, jest tak niezwykły, choć same ciasteczka wydają się zupełnie zwyczajne. W czasie poszukiwań idealnych(...)proporcji natknęłam się też na wersję z orzechów włoskich (jest pyszna, ale to jednak nie to samo); widywałam także przepisy z dodatkiem żółtka – nie róbcie tego! To właśnie prostota przepisu i brak żółtka sprawia, że adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe wprost rozpływają się w ustach. Nie wiem dlaczego nazywane są rogalikami adwentowymi – jeśli chcecie, żeby przetrwały adwent i starczyły

Pociąg Do Kuchni