zupełnie przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania
Wędrówki po kuchnidelikatnym, śmietankowym kremem z dodatkiem chrupiących karmelowo - migdałowych batoników Daim i mlecznej czekolady. Ten bezglutenowy torcik po prostu rozpływa się w ustach i chyba nie ma drugiego tak wyjątkowo pysznego ciasta... Odkąd pamiętam, każda, doprawdy każda wizyta w Ikea z moim mężem, prędzej czy później kończy się na kawie i właśnie tym cieście... Uzależnienie? Być może, ale nieszkodliwe ;-) Mój mąż
maniapieczeniaRafaello na krakersach... Warstwy lekko słonych krakersów. A pomiędzy nimi kokosowy krem budyniowo-maślany. Wierzch oprószony wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Zapraszam! Składniki: Krem kokosowy: 2 żółtka; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 3/4 szklanki białego cukru; 2 płaskie łyżki mąki pszennej; 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej; 500 ml mleka; 250 g miekkiego masła; 150 g wiórków kokosowych. Dodatkowo
Gospodyni Miejskafanów nie za słodkich łakoci! Przed świętami koleżanka mówi, że w tym roku zrobi chyba Shreka, moja reakcja była dość uboga - CO?! - i wtedy zostałam uświadomiona o istnieniu tego pysznego ciasta! A teraz wiem, że była to ważna wiedza Dziękuje Oksano! Już oczami wyobraźni widzę inne odmiany kolorystyczne tego ciasta i już zaczynam do nich tworzyć piękne nazwy! Ciasto Shrek
sierotka maRysia w kuchniKiedyś przygotowałam taką karpatkę z truskawkami. Była rewelacyjna. Chciałam sprawdzić jak smakuje z innymi owocami. I nie pomyliłam się, jest również pyszna! Ciasto parzone: 250 ml wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek Szczypta proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej
VioletoweKucharzeniestudzimy. Gdy już wystygnie wyjmujemy je z formy i obsypujemy cukrem pudrem. Można także zostawić je w formie położyć na nim ulubione owoce i zalać je galaretką - będzie pyszne! Ciasto jest delikatnie cytrynowe w smaku i według mnie świetnie sprawdzi się jako dodatek do mrożonej herbaty w upalne dni - smacznego
Cooking Monsterwychodzi naprawdę idealne! Jest bardzo wilgotne, w miarę słodkie, mięciutkie, pulchniutkie, z chrupiącymi orzechami w środku, oraz niesamowicie smacznym kremem na bazie serka kremowego. Jeżeli chcecie pocieszyć swych bliskich pysznym ciastem, to musicie wypróbować ten przepis na najlepsze ciasto marchewkowe , gwarantuję, że pokochacie to ciasto z pierwszego kawałeczka :) Przepisy na inne ciasta znajdziecie TUTAJ. Najlepsze ciasto marchewkowe - przepis: Składniki
Kuchnia Łukaszaidealnie sprawdza się do porannej kawy czy herbaty. Aromatyczne jest dzięki dżemowi z brzoskwiń, znajdziecie go tutaj [ klik ] ale równie dobrze można zastąpić go innym dżemem, swoim ulubionym. Polecam pyszne ciasto. Ciasto grysikowe z brzoskwiniowym dżemem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebeza - takie połączenia smakowe w lato wyjątkowo do mnie trafiają :) A że porzeczki na krzaczku grzeczniutko czekały na swoją rolę, żal było im odmówić ;) Przepis pochodzi z czasopisma "Pyszne ciasta na powitanie lata", nr 14/2007. Składniki: Ciasto: 1 jajko 3 żółtka 130 g masła lub margaryny 125 g cukru 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 175 g mąki
My simple kitchenDrogie mamy, mamusie, mamunie w dniu Waszego święta życzę Wam żeby każdego dnia towarzyszył Wam uśmiech i nieco słodyczy :) Zapraszam na pyszne ciasto z musem czekoladowym i malinami. K orsarz jest wynikiem moich eksperymentów kuchennych i połączeniu przepisów na kilka słodkich wypieków w jeden. Kruchy spód, mus czekoladowy, kwaśne maliny i masa kajmakowa. Bardzo słodki, bardzo dobry
Pyry na Gazzupełnie moich bo leśnych, lecz tak pysznych, że nie można się im oprzeć. Litrę jagód podzieliłam na dwie porcje. Z jednej zrobiłam pierogi z jagodami, zaś z reszty- pyszne ciasto z musem. Wspaniałe, chrupiące ciasto, mus i beza to poezja smaku i aromatu. Polecam!!! Kruche ciasto: 30 dag mąki pszennej 15 dag masła 2-3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki
Ciasteczkowy Potwórmięsa. W ogóle lubię próbować, smakować, ogólnie degustować. A kiedy coś przypadnie mi do smaku, proszę o przepis i staram się powtórzyć to w swojej kuchni. Tym razem takim pysznym ciastem zostałam ugoszczona, jest bardzo proste do wykonania. Na mój blog w sam raz :) Przepis podaję za Stasią, która to ciacho upiekła . Dzielę się nim, bo warto zrobić na Święta
Proste PotrawyDziś 8 marca, Dzień Kobiet, więc życzę wszystkim kobietom wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń. Gdybym mógł obdarowałbym każdą z Was pysznym ciastem czekoladowym, niestety mogę jedynie podarować Wam przepis. Składniki: 1 i 1/2 szklanki cukru 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa kakao 2 łyżki stołowe mąki tortowej 2 łyżki stołowe skórki
Konrad Gotujenatrafiając na przepisy z tym warzywem co raz czytam jakie macie wspomnienia z dzieciństwa z jego udziałem. Ja...nie mam takowych. Ale czemu to przeszkadza? :) Niczemu! Teraz piekę pyszne ciasta z rabarbarem i będę je wspominać za kilka lat, prawda? :) Po zrobieniu rabarbarowego curdu zostało mi sporo białek. Postanowiłam wykorzystać je do tego właśnie placka. Jest bardzo puszysty
chili & sugarpiernikach, które zazwyczaj są dosyć ciężkie i zwarte. Przepis znalazłam na blogu What The Fork Food Blog i po wprowadzeniu małych zmian, w tortownicy o średnicy 21cm przygotowałam pyszne ciasto. Zrezygnowałam z polewy (frostingu), gdyż bogactwo smaku tego ciasta nie potrzebuje według mnie dodatków i wystarczy oprószenie wierzchu cukrem pudrem. Korzenne ciasto dyniowe Składniki: 1 szklanka (160g) mąki pszennej
Smakołyki Berenikisię okazuje cukinia doskonale nadaje się również do wypieków. W poprzednim wpisie znajdziecie przepis na cynamonowe ciasto z cukinią a dzisiaj coś dla tych, którzy lubią mokre, kakaowe ciasta. Pyszna alternatywa dla klasycznego brownie. Wilgotne, rozpływające się w ustach kakaowe ciacho bez cukru. Oczywiście nikt nie zgadnie, że swój smak i strukturę zawdzięcza w dużej mierze właśnie cukinii :) Składniki
Ze smakiem i z pasją