pyszna sałatka - 7462 przepisów (strona:116/498)

Sałatka z awokado i tuńczyka 194

Bardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy.  Polecam :) 1 dojrzałe awokado 1 pomidor puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej cebulki 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce. W pucharkach układać warstwami: pomidor

Smakołyki Asi
SAŁATKA Z KASZAMI I WARZYWAMI 144

Szukasz szybkiej, pysznej przekąski lub pomysłu na lekki obiad w upalny dzień? Ależ proszę. Bulgur, soczewica, pęczak, dowolne warzywka i mamy pyszną i zdrową sałatkę. Składniki: 1 szklanka miksu pęczak, bulgur, soczewica 1 pomidor 1 papryka 1 ogórek typu wąż pół puszki kukurydzy natka pietruszki czerwona cebula kilka kostek sera feta sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny

Z Majeczką w kuchni
Szaszłyki z krewetkami i serem halloumi 181

kawałkami sera. Położyć na tackach do smażenia na grillu i zalać marynatą. Delikatnie posolić. Smażyć na gorącym grillu kilka minut. Około 2-3 minut. Podawać z dowolną sałatką. To było pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
Letnia sałatka owocowa 166

kroimy w mniejsze kawałki. Kiwi i pomarańcze obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Borówki myjemy. Wszystkie owoce przekładamy do miseczki, mieszamy i polewamy jogurtem naturalnym. Taka sałatka jest też świetnym pomysłem na pyszny deser :) Sprawdźcie :) Smacznego! Post Letnia sałatka owocowa pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z łososiem i zielonym ogórkiem 158

Dziś zapraszam na pyszną i szybką sałatkę z łososiem i zielonym ogórkiem.  Jest lekka, zdrowa i kolorowa. Taka sałatka dobrze się sprawdzi jako przystawka, kolacja albo jako śniadanie do pracy. Składniki: 120 g wędzonego łososia 1 zielony ogórek 3 garście roszponki 2 garście sałaty lodowej 1 szalotka sos 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki

magiczna kuchnia Kasi
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ, KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 160

chyba najpopularniejszą wegańską bazą - kaszą jaglaną. Gdy dodać do niej marchew, kapustę kiszoną i tradycyjne, popularne przyprawy, to otrzymujemy zaskakująco smaczne kotlety. Tak niewiele trzeba, by stworzyć pyszne danie. Z sałatką smakują wyśmienicie. Polecam i chyba jutro robię je znowu, bo bardzo przypadły mi do gustu. A jak wam smakują? Dajcie znać! Składniki na 7 kotletów: 1,5 szklanki UGOTOWANEJ

Jeść, by żyć w zdrowiu
Omlet ze szparagami i chili 142

warzywo ma wiele twarzy. Możemy z niego ugotować zupę, gęste kremy, bosko smakują pieczone lub grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać  z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍. Na blogu znajdziecie parę inspiracji

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i groszkiem Jamar. 178

Zapraszam na pyszną i szybka sałatkę ryżową z tuńczykiem, groszkiem i jajkami.Łatwa w przygotowaniu super sprawdza się na różnych imprezach. Do sałatki użyłam groszku firmy Jamar . Zapraszam do wypróbowania :) 2 woreczki ugotowanego ryżu 5 jajek ugotowanych na twardo kawałek pora 2 puszki tuńczyka  1 puszka  groszku ja użyłam Jamar sól, pieprz do smaku 4, 5 łyżek majonezu

Sama słodycz i szczypta chili
Zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską 164

warzywo ma wiele twarzy. Możemy z niego ugotować zupę, gęste kremy, bosko smakują pieczone lub grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać  z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍. Na blogu znajdziecie parę inspiracji

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z serem korycińskim 206

Pyszna i lekka sałatka z serem korycińskim z dodatkiem czarnuszki który nadaje jej odpowiedniego smaku. Możemy ją przygotować do grilla lub na kolację jako samodzielne danie. Składniki: 1 opakowanie mix sałat z rukolą 200 gram sera korycińskiego z czarnuszką  300 gram małych pomidorków 2 większe buraki kiszone  1 cebula czerwona Pół pęczka szczypiorku 3 łyżki oleju lnianego

Bajeczna Kuchnia
Babka majonezowa z szafranem 166

ktoś z Was jeszcze nie wie, że majonez dodajemy nie tylko do jaj i sałatek na Wielkanoc ? Pyszna babka majonezowa wymaga zmieszania tylko kilku składników. Zrobicie ją bardzo szybko i na pewno Wam się uda. Zaskoczeni ? W sumie majonez to jaja i olej, a są to jedne z podstawowych składników wykorzystywanych do przygotowywania ciast. Moja babka majonezowa ma piękny

kolorowotorcikowo
Ryżowa sałatka z oliwkami i kiełkami rzodkiewki 213

Uwielbiam ryż i szybkie sałatki. Dlatego dziś zapraszam Was na pyszną i prostą w przygotowaniu ryżową sałatkę z oliwkami i kiełkami rzodkiewki . Specyficzny smak oliwek, lekka ostrość kiełków rzodkiewki nadały ryżowej sałatce niepowtarzalnego smaku. Spróbujcie i Wy Składniki: 1/2 woreczka ugotowanego ryżu parbolited z dzikim Risana * 2 jajka M 2 łyżki kiełków rzodkiewki + do posypania sałatki 6 zielonych oliwek

Słodkie okruszki
Zapiekanka z batatów z czosnkiem i rozmarynem 156

doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką, rozmarynem

To co kocham
sałatka z tuńczykiem 265

smaczną sałatkę z tuńczykiem. Sałatka nadaje się na różne okazje, możecie wykonać ją w wersji warstwowej, wtedy prezentuje się jeszcze bardziej efektownie. Na dziś wybrałam tradycyjną formę tej sałatki z dodatkiem pysznego sosu z jogurtu , majonezu i musztardy. składniki: 1 puszka tuńczyka (kawałki w sosie własnym) 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki kukurydzy 1 duży ogórek kiszony

babka w formie
Magazyn Aromat - wiosna 2017 166

Nasz nowy Aromat pachnie i smakuje wiosną. Tą utęsknioną, wyczekiwaną. Kuszącą lekkimi śniadaniami, pysznymi koktajlami i sałatkami. Wiosna w Aromacie wita czytelników ciekawymi pomysłami na szpinak i kaszę jaglaną, wielkanocnymi wypiekami i daniami dla dzieci. Razem wyruszymy w kulinarną podróż dookoła świata z jajkiem i nauczymy się dobierać kieliszki do wina. Zapraszam do czytania! (klik w zdjęcie

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania