puree dyniowe - 1213 przepisów (strona:57/81)

Dyniowe ciasteczka owsiane 173

sezonie dyniowym nie mogło zabraknąć na moim blogu ciastek, na które od dawna miałam ochotę. Skorzystałam z przepisu znalezionego na blogu Modern Taste , ale nieznacznie go zmodyfikowałam. Składniki: 250 g puree z dyni 100 g masła, stopionego 2 jajka 1/4 imbiru 100 g brązowego cukru 2 łyżki miodu 320 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 300 g płatków owsianych

Czerwień i błękit
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 180

mikrofalówce, lub w kąpieli wodnej - masło rozpuszczamy - w dużej misce za pomocą blendera, miksujemy puree z dyni, masło, przyprawy, miód i żółtka, na bardzo gładką masę. Dodajemy suchy proszek- budyń waniliowy. - w misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli - dodajemy do masy dyniowej, bardzo delikatnie mieszamy - masę dzielimy w proporcji 60% na 40% - do mniejszej ilości dodajemy rozpuszczoną czekoladę

SMYKWKUCHNI
Dyniowe muffinki ryżowe z masłem orzechowym i bakaliami 131

książkami. Babeczki te, należą do jednych z moich ulubionych. Są wilgotne w środku, mają wyrazisty dyniowy, lekko korzenny smak, czuć w nich sporą ilość orzechów, a suszona żurawina jest tu idealnym akcentem. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Jedna (70g) ok. 179kcal. Składniki mokre: - 400g puree z dyni - 3 łyżki masła orzechowego - 3 łyżki syropu z agawy/klonowego/miodu - 2 łyżki oleju rzepakowego

Be Fit Be Strong
Dyniowe tosty francuskie. Jesienne śniadanie 138

jasnymi promykami imitującymi słońce w postaci intensywnego koloru musu dyniowego. Z delikatnym aromatem dyniowym w towarzystwie aromatycznych przypraw.W końcu jesień już puka do drzwi. A jak jesień, to przecież i dynia... Na 2 porcje: 1 jajko 30 ml mleka 2 duże łyżeczki puree z dyni 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki wanilii (ekstrakt - ja nie miałam, dałam cukier waniliowy

My simple kitchen
Pasteryzujemy - PUREE Z DYNI - bardzo prosto, bardzo pysznie :) 147

Puree z dyni jest bardzo proste w wykonaniu, potrzeba troszkę czasu i można wyczarować takie pyszności :) W tym roku postanowiłam zapasteryzować dynię na zimę, ażebym mogła trochę pokombinować z dyniowymi przepisami :) Dynia sama w sobie jest bardzo smaczna, a dodanie jej do innych dań sprawi, że staną się bardziej ciekawsze w smaku, bardziej kremowe, delikatniejsze, jeszcze bardziej zdrowsze i nabiorą

Zdrowie na języku :P
Pianka z dyni 213

skórki z pomarańczy, 1/2 laski wanilii.   Przygotowanie Mleko podgrzać ze śmietaną 18%. Dodać zblendowane puree z dyni, sól oraz cukier cynamonowy (lub zwykły cukier z dodatkiem łyżeczki cynamonu). Dokładnie wymieszać. Do żółtek dodać łyżkę ciepłej masy, po czym dodać żółtka do całej masy dyniowej. Gotować na małym ogniu około 4 minut, aż masa zgęstnieje.  Do 1/2 szklanki zimnej

Z miłości do słodkości
American pie w wersji dyniowej 168

która również dzisiaj dyniowy paj piekła. Czekoladowo-dyniowy paj Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) ciasto kruche: 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 115 g zimnego masła 2-3 łyżki zimnej wody nadzienie: 125 g ciemnej czekolady (85%) 125 g mlecznej czekolady 60 g masła 400 g puree z dyni 335 g mleka skondensowanego słodzonego(...)przez 15 minut. Po tym czasie usunąć obciążenie i papier. Piec w 200 st. C. jeszcze 10 minut. Przestudzić. Czekoladę posiekać, razem z masłem umieścić w garnuszku. Rozpuścić, przestudzić. Puree z dyni, mleko skondensowane, jajka, mąkę, ekstrakt i przyprawy wymieszać na gładką masę. Dodać rozpuszczoną czekoladę, połączyć. Masę wylać na podpieczony spód. Piec w 160 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 177

dodajemy podczas miksowania odrobinę przegotowanej wody – puree powinno być lekko wilgotne, w żadnym wypadku nie powinno podchodzić wodą. Zużyłam około 60ml wody na każdy słoik. Jeśli z kolei dynia jest za mokra – warto wyłożyć ją po blendowaniu na sito z kilkukrotnie złożoną gazą. Płyn powinien odciec.   Gotową masę dyniową nakładamy do umytych i wypieczonych(...)minut. Wyjmujemy słoiki i pozostawiamy je do ostygnięcia – nakrętki powinny się zassać. Jeśli któreś zostały oporne i się nie zassały – procedurę pasteryzacji ponawiamy – do skutku. Dobrze zakonserwowane puree można przechowywać przez rok. Ale na pewno zużyjecie je szybciej! SKŁADNIKI 350g dyni ze skórką, bez pestek, na jeden 250ml słoik 4,3kg dyni ze skórką, bez pestek, na 12 słoików

Karo in the Kitchen
Chleb dyniowy 393

Chleb dyniowy to pszenno-żytnie pieczywo z dodatkiem purée z dyni. Ten składnik wpływa na wyjątkową wilgotność i miękkość wypieków oraz sprawia, że mają one piękny

Smakołyki Bereniki
Grillowany dorsz na puree z warzywami duszonymi 188

cytryny przyprawa do ryb Mojito 3 ziemniaki 1 batat/ kawałek pieczonej dyni (obie wersje są równie smaczne) 2-3 łyżki mleka gałka muszkatołowa 3/4 czerwonej papryki 2 łodygi selera naciowego 1 cebula ząbek czosnku oliwa z oliwek aromatyzowana oregano kolendra / koperek Puree z ziemniaków i batata Ziemniaki (wraz z batatem) obieram i gotuję w wodzie do miękkości. Następnie wylewam

Mango Papaja
Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem 117

Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Mają piękny kolor i są przepyszne :)   SKŁADNIKI 1 szklanka puree z  dyni  (przepis tutaj ) 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 2 łyżki masła

Moje Kuchenne Rewelacje
Rolada z indyka z nadzieniem dyniowym i sosem z cydru / Pumkin turkey roulade with apple cider gravy 183

Możecie go znaleźć pod adresem http://gwiazdka.fooder.pl/przepisy?showBook=true wraz z ponad 100 przepisami z dotychczasowych opublikowanych bożonarodzeniowych e-booków.Scroll down for recipe in EnglishRolada z indyka z nadzieniem dyniowym i sosem z cydru(4 porcje)Przygotowanie 1 godzinaSkładniki:2 piersi z indyka, bez kości i skóry  (po 500 g każda)700 g dyni, pokrojonej w kostkę2 łyżki oleju Kujawskiego(...)zmiksuj na gładkie puree. Następnie wmieszaj orzechy włoskiej dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 oC.W międzyczasie, umieść piersi indyka w plastikowej torbie i rozbij je tłuczkiem lub wałkiem do grubości 0,5 cm lub mniej jak dasz radę. Dopraw piersi z każdej strony solą i pieprzem.Wyłóż przygotowane wcześniej nadzienie dyniowe na obie piersi

karmelowy
Wyśmienite, orkiszowe naleśniki dyniowe 169

jabłkowym lub musem jabłkowo-dyniowym (zdjęcie z propozycją podania poniżej). Idealne na deser, obiad, czy drugie śniadanie. Po prostu trzeba ich spróbować. Ja zakochałam się w nich od razu! Wychodzi z nich ok. 15 naleśników - a wszystko zależy od ich grubości. Jeden naleśnik bez dodatków - 70kcal. Składniki:   - 575ml mleka sojowego - 170g mąki orkiszowej - 100g puree z dyni - 2 jajka(...)minutach z każdej strony (ale pamiętajcie, że każda patelnia jest inna!). Podajemy na zimno lub na ciepło z dodatkiem twarożku, bądź musów owocowych. Smacznego! Propozycja podania: z musem jabłkowo-dyniowym

Be Fit Be Strong
CIASTO DYNIOWE Z MIGDAŁAMI 147

cukier (lub ksylitol) i amaretto (lub olejek migdałowy), mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy puree z dyni i mieszamy do momentu aż powstanie gładka masa. W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, wanilią, cynamonem i gałką muszkatołową. Mąkę z dodatkami dosypujemy do masy dyniowej i dokładnie mieszamy, dodajemy także sok z cytryny, o którym ja zapomniałam (ciasto

Smaczne Zdrowe
Ekologiczne placuszki dyniowe z razowej kaszy manny Symbio 177

przygotowaniu, bardzo delikatne i wręcz rozpływają się w ustach. Dziś zjedliśmy je w wersji dyniowej. Cieszyły nie tylko smakiem, ale i pięknym, optymistycznym kolorem. Porcja dla 2 osób: pół szklanki ekologicznej kaszy manny razowej Symbio pół szklanki zimnego mleka (może być roślinne) 2 czubate łyżki puree z dyni* 1  duże jajko 1-2 łżki brązowego cukru trzcinowego 1 łyżka

Zawsze głodna!
Tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechami 157

trzeba coś jeszcze dodać? Chyba tylko tyle, że ta porcja jest stanowczo za mała ;)! Zapraszam więc – oto pyszna tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechami Tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechamiSkładniki: foremka 35×10 cm200 g mąki (przesianej)100 g masła (schłodzonego)szczypta soliżółtko1-2 łyżki chłodnej wody1 jajko (roztrzepane do posmarowania)Masa: (składniki w temperaturze pokojowej(...)cytryny.Serek, puree z dyni, cukier puder, jajka, cynamon i imbir miksujemy na gładką masę. Wykładamy na upieczony spód. Na wierzch układamy kawałki gruszki i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy aż wierzch nabierze złotego koloru (około 15-20 minut). Smacznego Przepis zgłoszony do akcji Festiwal Dyni 2014Post Tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechami

UgotujmyTo.pl
.1104. sezon w pełni, a ich nie było 130

środku), podane z masłem orzechowym~ Nie wiem jakim cudem jeszcze nie było tutaj dyniowych placków...Przecież mamy sezon w pełni. No nic, już nadrabiam pysznymi placuchami ♥ Uwielbiam połączenie figi i dyni! Ostatnio w ogóle się zaprzyjaźniłam z dynią i w lodówce ciagle stoi słoik z puree ;) Wczoraj niestety kartkówka była...i nie poszła zbyt dobrze... :( Teraz pozostaje jedynie mieć nadzieję

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania