Jednym z uroków posiadania działki jest dostęp do produktów, które są dobre tylko gdy są naprawdę świeże i które są mocno sezonowe jak smardze czy kwiaty
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 4 marchewki 2 garście fasolki szparagowej 1 ziemniak masło, sól, cukier Przygotowanie: Marchew i fasolkę umyć, marchew i ziemniaka obrać, a fasolkę pozbawić końcówek Marchew
Proste PotrawyKolejna wersja szybkiej i smacznej przekąski. Dla przypomnienia: klik i na słodko - klik . Takie roladki idealnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie. W sezonie grillowym to
Di gotujePołączenie naszych ulubionych kurek i fasolki szparagowej. Wyszło pyszne danie, które pasuje do potraw z cielęciny i drobiu, ale można potraktować jako samodzielne danie. Wizualnie powinno
R'n'G KitchenT worząc przepis na te podpłomyki, byłem pełen obaw. Chciałem uzyskać bezglutenowy wypiek, który, chociaż w pewnym stopniu przypominałby tradycyjne pszenne placki. I kurcze, muszę powiedzieć
Food SquareJeżeli lubicie wiedzieć co jecie, to serek labneh jest właśnie dla Was. Możecie go przygotować w dziecinnie prosty sposób, bardzo tanim kosztem, a koszt ten, to
Jadło i czytadłoskładniki: 300 g fasolki szparagowej 1 duży pomidor 2 jajka mała puszka filecików anchois parę czarnych oliwek sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy
Domowy Smak JedzeniaPomysł na szybka smaczną kolację. Zaczerpnięty od Kingi Wójcickiej Składniki kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki) oliwa z oliwek 100 g miękkiego sera pleśniowego 20
R'n'G KitchenTakie miseczki wyglądają uroczo, prawda? Idealnie nadają się na różnego rodzaju imprezy, ale i nie tylko. Możecie je wypełnić ulubioną sałatką lub dowolnymi składnikami. Ja
Di gotujeChłodnik ze śledziem, buraczkiem oraz ogórkiem małosolnym Danie, które zadowoli podniebienie w upalne dni. Zapraszam. Składniki: 4 filety śledziowe 4 ugotowane buraki 4 ogórki
Wino Francja KuchniaTabbouleh (czyt. tabule) to arabska sałatka z kaszą bulgur (czasem zastępowana kuskusem lub komosą ryżową). Jest jej wiele odmian, ale najważniejsze składniki to duża ilość drobno
Poezja smakuOgórki konserwowe po warszawsku – najlepsze ogórki na zimę, jakie można sobie wymarzyć. Lekko octowe (ale nie wykrzywiają twarzy), lekko słodkawe (ale nie są mdlące). Uwaga
Pociąg Do KuchniBefsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana lub dla wygody zmielona. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneKolejny przepis na krem z ciecierzycy czyli popularny hummus .Jako ,że bez dodatków smakuje raczej nijako podaję wam moją ulubioną – na razie – wersję z
Ladylaura.Danie z kuchni portugalskiej. Oryginalnie należy użyć grzybów leśnych. Jednak u nas jeszcze się nie pojawiły, więc użyliśmy boczniaki. Składniki 1 kg grzybów leśnych (opcjonalnie
R'n'G Kitchen