Lubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna
Smaki Na TalerzuSkładniki: papryka konserwowa ogórki konserwowe ser żółty oliwki kabanosy bułka lub chleb tostowy Przygotowanie: Z papryki wyciąć serduszka, ogórki pokroić w plasterki, kabanosy również, pieczywo i
czarrna od kuchniskładniki: 200 g ciecierzycy, suchej 150 g puree z dyni 1 łyżka pasty tahini 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: śledzie filety w oleju 5 sztuk 1 tacka, cebula 1 sztuka, papryka marynowana pokrojona 3 łyżki, pieprz czarny świeżo mielony śledzie filety dobrej jakości w
W Mojej Kuchni LubięTaki serek po raz pierwszy jadłam jakieś 10 lat temu. Było to podczas kursu gotowania, na który namówiła mnie kuzynka. Bardzo miło wspominam ten czas. Wiele
Smaki Na TalerzuSkładniki: pieczarki jajko bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Pieczarki oczyszczam. Do rondelka wlewam olej, podgrzewam. Pieczarki moczę w posolonym jajku, bułce i wrzucam na
MojaQchnia.plSkładniki: miks sałat czarne oliwki czerwona cebula – w piórka jajka ugotowane na twardo – pokrojone w grubą kostkę krewetki – usmażone an maśle z dodatkiem
MojaQchnia.plWalentynki tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o romantycznej kolacji dla dwojga. Warto skorzystać z pomocy matki natury i zwrócić się w stronę pysznych afrodyzjaków jakie ma
Mostek w kuchniMatias, śledź nad śledzie! To prawdziwy rarytas na naszym stole. Gdy na blacie mojej kuchni stanął słój pełen tego delikatesu zastanawiałam się jak go przyrządzić. Odkroiłam
Kulinarne przygody GatityTakie ziemniaczki świetnie się sprawdzą wtedy, gdy będziecie chcieli zaskoczyć swoich gości i podać coś innego niż smażone kuleczki ziemniaczane, bądź frytki. Nie tylko sprawdzą się
Smaki Na TalerzuTakie danie chyba prawie każdy lubi , a mowa jest o nadziewanych skrzydełkach upieczonych w piekarniku.Podaje się je na wszystkich imprezach weselnych i domowych ,są niezastąpione
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTradycyjna pieczona polska kaszanka z wyrazistym smakiem ostrej czerwonej cebuli idealnie komponuje się z delikatną słodkością pieczonego jabłka. Składniki: 3 duże jabłka 250g kaszanki 1 czerwona
Szalona Kuchnia EwelinyRewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek. Składniki: 400g mrożonego
Szalona Kuchnia EwelinyBłyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Super przekąska na ostatki. Składniki: 60 dag kiełbasy drobiowej wędzonej 10 dag sera wędzonego owczego ostrego przyprawa curry 10 dag szynkli drobiowej masło dobrze schłodzone Wykonanie
Tradycyjna Kuchnia